Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

4 minutes ago, Grizzly Adams рече

Баш ме занима да л` су икад били у Скандинавији и колико њих ће заиста испунити то што пишу по нету... ;)

0-1%

Исто као и ови селебритији што су најавили да се селе у Канаду ако победи Трамп. :)  

Нико није отишао на крају, не знам за Рози о'Донел...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

5 minutes ago, Господин Дареалис рече

'Функционише добро'...

Исправан одговор на то је 'у поређењу са чим?'  :)

Управо. Прва лекција економије.

Људи не капирају да то није "решење за све проблеме", већ само "прераспоређивање проблема + губитак". А у комплексним системима где учествују милиони људи проблеми се "прерасподеле" често на начин да је веома тешко уочити где су сада. Сви ти "државни програми" направљени су да замуте воду и замаскирају стварне проблеме, не да их реше. Само проблеме пребацују од тамо где су очигледни тамо где их је тешко уочити.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, GeniusAtWork рече

Када бих вам причао на колико сам Амера налетео на нету који планирају да, сами или са породицама, запале за Европу - претежно Скандинавију - управо због здравственог осигурања, не бисте ми веровали :)

We will build The Wall... Све те имигранте који хоће да се накаче на социјалне системе уређених земаља треба једноставно вратити у џунгле из којих су дошли. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juanito рече

We will build The Wall... Све те имигранте који хоће да се накаче на социјалне системе уређених земаља треба једноставно вратити у џунгле из којих су дошли. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Calais_Jungle

The Calais Jungle was a refugee and migrant encampment in the vicinity of Calais, France. Many living in this camp attempt to illegally enter the United Kingdom via the Port of Calais or the Eurotunnel by stowing away on lorries, ferries, cars, or trains traveling to the UK.[2] The camp gained global attention during the European refugee and migrant crisis when the population of the camp grew and French authorities carried out evictions. The French evacuated 6,400 migrants from the encampment in 170 buses, starting on 24 October 2016, with the intent of resettling the migrants in different regions of France.[3]

On 26 October 2016, French authorities announced that the camp had been cleared.

Подели на овим сајтовима

Е, ал стварно је занимљива та појава да су већина либертаријанских икона у ствари били или јесу изразити етатисти. А често цитирани либертаријански рај Сингапур је социјалистичкији од свих скандинавских земаља и Обаме заједно.

Чини ми се да либертаријанци, баш као и америчке демократе и прогресивци, гледају шта ко прича, а не шта ко ради...

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, uros рече

SJW je rekao, jer kako drugacije da dobije svoj haj od Virtue Signalinga bez da oplete po 'fasistama'?

To je na recima, naravno, a ideje vode upravo u suprotno kao sto to uvek biva: po kicmi najsiromasnijih u drustvu. To je cena virtue signalinga

Као што рекох пре неки дан, није ти добро, Уки. Те халуцинације SJW-a су већ толико забрињавајуће да мислим да треба да посетиш неког доброг лекара за главу, ако осигурање покрива или ако имаш да платиш. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Господин Дареалис рече

Ма да бре...  Дружио се са највећом комуњаром на свету. :)

С ким си, такав си!

А сад без зезања Даре, је с' ти исчит'о либертаријански опус? Ако ниси, можда није лоше да почнеш, изненађите те многе ствари које тамо откријеш...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Као што рекох пре неки дан, није ти добро, Уки. Те халуцинације SJW-a су већ толико забрињавајуће да мислим да треба да посетиш неког доброг лекара за главу, ако осигурање покрива или ако имаш да платиш. 

Liberal tolerance u akciji

Usput, uz kokice cu da posmatram kako neces da dobijes ban zbog ovakvog razgovora

Подели на овим сајтовима

@Juanito

Не треба да бринеш да ли те разумем, јасно ми је шта оћеш да кажеш.

7 minutes ago, Juanito рече

на другој имамо емипирију с терена која каже да сви могу да приуште тренутно доступну медицину

Ево одмах да те упозорим на грешку. "Тренутно доступна медицина" под тренутним условима. Ако би се променили услови, промениле би се и цене, тј. "доступност".

7 minutes ago, Juanito рече

да сад оном што има рак, а нема паре, кажемо: ”Е, брате, извини, ако тебе сад оперишемо, то значи да ће сутра неко вероватно да умре од рака, а могао је да буде излечен хипотетичким новим леком који ће се вероватно појавити ако тебе сад пустимо да умреш.”

То је опет на основу државног система који је хладан и немилосрдан. Слободни људи су другачији. Помажу једни другима. Не би лекари људе избацивали на улицу да умру као пси. Такви примери наишли би на осуду друштва. Као и све друге фирме. А "хуманитарни рад" био би им одлична реклама.

15 minutes ago, Juanito рече

Колико заиста ја овде оштећујем потенцијалне октриваче новог лека тиме што сам покривен? Пази, није овде здравство бесплатно, осигурање кошта минимум 100 евра месечно и мораш да платиш све услуге које су до 400 евра годишње.

Па ти лично ништа, али читав систем је направљен тако да смањује мотивацију предузетника да се баве тим стварима. На пример, колико има стартапа који се баве медицином у Холандији? У САД могу да се преброје на прсте... Док разних сајтова и апликација за све могуће друге области има зилион. Зар није то чудно?

18 minutes ago, Juanito рече

Али је здравство (барем ово што постоји у западној Европи и бар не пушта људе да цркавају ко пси, ако ништа друго) буквално последња ствар коју треба преиспитати на том путу.

Верованто. Не кажем да је то најприоритетнија ствар коју треба "либертаријанизовати", само дајем аргументе зашто би и то било боље на слободном тржишту. Па макар било и последње.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Muramasa рече

I meni odzvanja "RACIST", "SEXIST", "MISOGYNIST" u glavi. Nije samo njemu.

И мени, чујем и ја гласове у глави... :)  

2 minutes ago, Juanito рече

А сад без зезања Даре, је с' ти исчит'о либертаријански опус? Ако ниси, можда није лоше да почнеш, изненађите те многе ствари које тамо откријеш...

На шта мислиш, Реганов?

Либертаријанци (амерички) се много свађају између себе и називају овако и онако, има и тога... Као комунисти што су између себе. :)

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, uros рече

Usput, uz kokice cu da posmatram kako neces da dobijes ban zbog ovakvog razgovora

Повредио сам бебици осећања, па одмах зове власт у помоћ. Можда да отворимо неки подфорум за плакање увређених псеудо-либертаријанаца?

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Господин Дареалис рече

Либертаријанци (амерички) се много свађају између себе и називају овако и онако, има и тога... Као комунисти што су између себе. :)

Мислим на то да ни Реган ни Тачерка нису баш омиљени либертаријански ликови (и то с дебелим разлогом, колико ми се чини). 

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Juanito рече

Повредио сам бебици осећања, па одмах зове власт у помоћ. Можда да отворимо неки подфорум за плакање увређених псеудо-либертаријанаца?

Ni najmanje. Ni po cemu se ne razlikujes od SJW bratije, a to postaje krajnje monotono i dosadno. Busanje u grudi sopstvenom moralnoscu (sa tudjim parama naravno), vredjanje neistomisljnika, histerisanje, tantrumi, ismevanje. I na kraju - Trump Wins.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...