Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

2 minutes ago, Pancakes рече

Nazalost intervencija koja je izostala 2011, bi vjerovatno smanjila sav pakao koji je usledio... ali eto, nesto sto se zapadu moze prigovoriti. 

Politacari su super, posebno Americki. Treba da im damo spasavanje sveta, vaspitavanje naroda i tako te poslove. Jer to su moralni ljudi bez greske i zadnjih motiva. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Управо сада, Ћириличар рече

И шта након интервенције? Опет подлећи јавном притиску да треба повући војску из државе у којој је она једини гарант стабилности и онда опет доћи до овдје гдје је Сирија сада?

Игноришеш досадашње искуство.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_armed_groups_in_the_Syrian_Civil_War

Obrati paznju na broj "sirijskih demokrata" naspram isisa ili al quaide i ostalih islamista. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Pancakes рече

A Obama je kriv za gradjanski rat, zar ne?

Ne mnogo. Najviše su krivi: Erdogan, saudijski kralj, katarski emir, jordanski kralj, izraelsko rukovodstvo, francuski predsednik, pa tek onda ide Obama. 

2 minutes ago, Pancakes рече

Nazalost intervencija koja je izostala 2011, bi vjerovatno smanjila sav pakao koji je usledio... ali eto, nesto sto se zapadu moze prigovoriti.

Pa "intervencija" bi sigurno i usledila 2011, da Asadova armija nije još tada imala sa-11 (buk-m1), pancir, a takođe i nekoliko solidnih eskadrila su-24 i mig-29, a britanske baze na Kipru bile opasno blizu...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ivan Marković рече

Pa "intervencija" bi sigurno i usledila 2011, da Asadova armija nije još tada imala sa-11 (buk-m1), pancir, a takođe i nekoliko solidnih eskadrila su-24 i mig-29, a britanske baze na Kipru bile opasno blizu...

Inače, naš narod ima izreku:"Hulja se ne boji Boga, al se boji batina". A mislim da je "slobodni svet" bio prilično svestan kakve bi batine dobio u Siriji, da je došlo do vazdušnih napada 2011 ili 12...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Pancakes рече

bliskoistocne zemlje ne mozes poredis sa evropskim, njima treba daleeeeko vise vremena da se vrate u normalni civilizacijski tok. te sve gore pobrojane zemlje ustale i napredovale okrecuci se EU, NATO-u i zapadnim vrijednostima, osim naravno Rusije, Putlerovske guberneje koja polako ali sigurno zaostaje u vremenu i prostoru. 

Коментар вам је трагикомичан и показује политизирано мишљење, које служи као нечија продужена рука која потискује чињенице.
 Ја само могу видети као веома опипљив доказ да Ваше разумевање за цивилизацију није присутно.

Последња старост човека у Европи, као што је познато, била је сведок успону праисторијској археологији. Након великих вековних учења и понирања у најстарије писане списе, како историју и легенде, како би се стигло до порекла народа и сеоба широм Земље, било је јасно да се тим путем, вероватно може осветлити први историјски пут, али не и миленијумско постојање човечанства, пре било какве сигурно записане историје. Ни на Југу и Истоку, у природно најбогатије земље, у којима историја почиње раније него на било које друго место, а где се (као у Египту) одвија преко четири хиљаде година пре Христовог рођења, није могуће наслутити сеобе народа и различите културне потресе, који су населили огромне површине земље и развили такве културе, писмо и историју... Чак ни компаративна лингвистика, проучавањем језика и међусобних услова није могла да обезбеди важне информације о сродности народа и миграцијама...Најраније је сијала Азија, Египат и Јужна Европа...у садашњој Француска и Енглеска историја сигурно не сеже две хиљаде година уназад, скандинавских земаља и Русије такође хиљаду година...Ваша слаба жеља за археолошким информацијама и другим истаживањима је у слабашној позицији да детектује контуре постепеног РАЗВОЈА Запада и Југа, Истока, свуда је могло бити људи у исто време...Моја поента је да је свака култура прошла кроз  исте фазе развоја, расцеп између материјализма и идеализма је заједничка карактеристика...а колико је било толеранције и разумевања и напретка и просперитета народа на основу "равноправне сарадње", уз поштовање различитих фаза развоја и носиоца идеја, морали би да се вратимо на пре скоро 3000 година, са све географским изазовима, па би можда  могли да видимо  ко заостаје у времену и простору...јА вас молим немојте више да лупате глупости.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, Avocado рече

Koju etiketu sam tebi dao i kad?

Pa pisao si vise puta da samo debili, idioti, fasisti i sta sve ne, mogu da podrzavaju Trampa. Eto, ja sam ga podrzavala da pobedi Hilari a ne osecam se uopste kao bilo sta od gore navedenog. Mogu sad i da trazim konkretne poruke ali me stvarno mrzi a i ne vidim svrhu.  

Kao sto sam napisala, ja sam se na to vec navikla posto je to ovde ionako mejnstrim: ako kazes da je neko ko podrzava Trampa idiot, zatucan, ruralac i sl. onda si super kul i faca ali ako kazes da treba zabraniti ilegalnu imigraciju u SAD, onda si fasista i svi te mrze.

I uvek ti dupli standardi. Pogledaj samo sta sada rade. Hoce demokratiju a nece demokratski izabranog predsednika...

Подели на овим сајтовима

ПРЕРАЧУНАЛИ СЕ: „Њузвик“ прогласио Клинтонову новим председником САД

10.11.2016. - 21:10
ИСКРА на Фејсбуку

Фото: Спутњик/Јутјуб/The Alex Jones Channel

Амерички недељник „Њузвик“ грешком је почео да продаје издање посвећено победи Хилари Клинтон на изборима за председника САД. Како пише „Њујорк пост“, у уторак се на киосцима појавило 125.000 примерака листа.

Као и многи листови, магазин је припремио две варијанте броја — за случај да победи један, и за случај да победи други кандидат. Обе варијанте су била предата дистрибутеру — компанији „Топикс медија“. Ипак, уместо да се у продавнице пошаљу оба тиража, „Топикс медија“ је послала само број са Клинтоновом на насловници и насловом „Госпођа председница“ и „Историјско путовање Хилари Клинтон у Белу кућу“.

Број са преседницом је успело да купи само 17 људи. Касније је лист повукао тираж и извинио се читаоцима. Ипак, неки сматрају да је издавач пожурио, јер је то могао бити колекционарски број, написао је на Твитеру новинар Фрејзер Нелсон из „Спектатора“. Као и други корисници друштвених мрежа, он је објавио фотографију насловнице и прве стране „Њузвика“ са Клинтоновом. Снимак је направила радница књижаре у коју је стигао погрешан број.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Иначе интересантни закључци долазе из Русије:

"победа Доналда Трампа – је права револуција. Ово је револуција у Америци, повратак оној Америци, коју смо већ заборавили, коју смо изгубили. Ово је реална Америка, земља са већинским становништвом, које брине своје бриге, и које не занима глобална хегемонија, светска доминација и транснационалне елите.

Та Америка је данас освојила победу. Она није победила само другу Америку, она је победила ту глобалистичку елиту која је украла Америку, која је покушала да је искористи за своје глобалне, апсолутно не америчке циљеве. И та елита, коју заступа крвава Хилари, данас је претрпела огромни пораз.

Америка је победила – изгубила је глобална елита. Изгубили су они који су желели да наметну свету свој поредак, заснован на агресивном, секуларном, фанатичном, манијакалном, секташком либерализму. Данас је дан победе над либерализмом.

Наравно, из тога треба извући одговарајуће последице. Овај пораз – коначан је крај либерализма у Русији. После овога могуће је остатке однети на отпад, а посебно је важно да се заврше чистке либерала који истрајавају у врховима власти у Русији. То је њихов залазак, више неће бити никакве подршке из Америке, која ће почети да се бави својим националним проблемима.

„Гудбај“, руски либерали. Збогом, пета колоно. Ваше финансирање је завршено. Ви сте вриштали да подржите Хилари, ви сте правили само најодвратније изразе лица на помињање имена Трамп. Али наш конзервативни, десни кандидат је победио. То ће означити настанак мултиполарног света и окончати агонију униполарности.

И што је најважније: сада видимо савршено друго лице Америке. Мислим да је данас крај тог несумњиво етичког, глобалног, антиамериканизма, који се био појавио као реакција на америчку хегемонију. Ми затварамо једну, глобалистичку Америку и отварамо другу. Са овом Америком, можемо у потпуности постати спокојни, нормални партнери''.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Golub рече

Иначе интересантни закључци долазе из Русије:

"победа Доналда Трампа – је права револуција. Ово је револуција у Америци, повратак оној Америци, коју смо већ заборавили, коју смо изгубили. Ово је реална Америка, земља са већинским становништвом, које брине своје бриге, и које не занима глобална хегемонија, светска доминација и транснационалне елите.

Та Америка је данас освојила победу. Она није победила само другу Америку, она је победила ту глобалистичку елиту која је украла Америку, која је покушала да је искористи за своје глобалне, апсолутно не америчке циљеве. И та елита, коју заступа крвава Хилари, данас је претрпела огромни пораз.

Ova pobeda je kraj osetljivih, mekanih, neiskrenih, lazova koji su danas ti liberalicici tipa ceda, kandicka, zene u crnom, svi ostali marksisti, progresivci i feministi koji su se ujedinili da menjaju drustvo kako oni misle da treba da bude kroz zloupotrebu demokratije. To im se jednostavno vratilo.

24 minutes ago, Господин Дареалис рече

Моћна слика... :)

15032306_1016026941857469_56777876336350

Je l ovo cuckservative Ryan sa njima? 

Подели на овим сајтовима

22 minutes ago, florenntina рече

Pa pisao si vise puta da samo debili, idioti, fasisti i sta sve ne, mogu da podrzavaju Trampa. Eto, ja sam ga podrzavala da pobedi Hilari a ne osecam se uopste kao bilo sta od gore navedenog. Mogu sad i da trazim konkretne poruke ali me stvarno mrzi a i ne vidim svrhu.  

Kao sto sam napisala, ja sam se na to vec navikla posto je to ovde ionako mejnstrim: ako kazes da je neko ko podrzava Trampa idiot, zatucan, ruralac i sl. onda si super kul i faca ali ako kazes da treba zabraniti ilegalnu imigraciju u SAD, onda si fasista i svi te mrze.

Zaista se ne sećam da sam ikad napisao tako nešto... a i sumnjam da sam to napisao, pošto to i ne mislim...

Цитат

I uvek ti dupli standardi. Pogledaj samo sta sada rade. Hoce demokratiju a nece demokratski izabranog predsednika...

To je svakako idiotizam... Tramp je pobedio i kome god da se to ne dopada mora da to istrpi naredne 4 godine...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...