-Владимир- Написано Јул 9, 2016 Пријави Подели Написано Јул 9, 2016 51 minutes ago, Suncokret54 рече ... са осталим се слажем, подебљано ми није јасно, шта се подразумева под бољим, најбољим, живљењем... АлександраВ and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isidora Đergović Написано Јул 11, 2016 Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 Svi smo mi savršeno nesavršeni i kao takvi prolazimo krot život. Svaki pad u životu je jedno umiranje, a svako podizanje je malo vaskrsenje. Životna iskustva su razna. Različiti su putevi sazrevanja. Problem je što nemamo mnogo sluha , a ni trpeljivosti da sagledamo onu drugu stranu. I ako se pitamo kako humanizovati odnose ...? Samo čovekoljubljem. Rat među polovima je po mom skromnom mišljenju nametnut onog trenutka kada su pokušali da izjednače polove (muško i žensko) ... Razlika ipak postoji ... Samo da istaknemo razliku, žena je majka ...a ipak to ne bi mogla da bude bez muškarca... Božja volja. Upravo kroz te različitosti koje su nam Bogom date, žena sa muškarcem čini celinu tj. jedno kordun, Агница, Kaludjerovic Sreten and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
webber Написано Јул 11, 2016 Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 2 hours ago, Isidora Đergović рече Problem je što nemamo mnogo sluha , a ni trpeljivosti da sagledamo onu drugu stranu. I ako se pitamo kako humanizovati odnose ...? Samo čovekoljubljem. Rat među polovima je po mom skromnom mišljenju nametnut onog trenutka kada su pokušali da izjednače polove (muško i žensko) ... Razlika ipak postoji ... Samo da istaknemo razliku, žena je majka .. Bravo! uvek u pravu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 ma kakav rat polova, to je fantazam u pojedinim umovima Suncokret54, Дијана., АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Ne bih rekla da je neizbježan rat polova. Prirodno je da se privlače. Kad nestane privlačnosti, desi se da neko drugi popuni mjesto koje je vremenom izgubilo na privlačnosti, ili na značaju...izbaci iz orbite manje privlačno biće i zauzme svoje mjesto, pa bude tu dok traju emocije, ma kakve one bile (strast, ljubav, tuga...pa i mržnja). Rat pola (istog) je neizbježan... animozitet žene prema ženi, muškarca prema muškarcu. Valjda rivalstvo, indukovano nesigurnošću, koju inicira ugroženost, a sami tim i one najniže emocije, koje mnogi nisu uspjeli da savladaju kod sebe, očekujući previše bez ulaganja (opet,bez ulaganja u sebe). Isidora Đergović, Дијана., -Владимир- and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 4 hours ago, Ayla рече Rat pola (istog) je neizbježan... animozitet žene prema ženi, muškarca prema muškarcu. Valjda rivalstvo, indukovano nesigurnošću, koju inicira ugroženost, a sami tim i one najniže emocije, koje mnogi nisu uspjeli da savladaju kod sebe, očekujući previše bez ulaganja (opet,bez ulaganja u sebe). Истина. Што рече игуман Стефан из Горског Вијенца , "Св'јет је овај тиран тиранину, а камоли души благородној! Он је состав паклене неслоге: У њ ратује душа с тијелом, у њ ратује море с бреговима, у њ ратује зима и топлина, у њ ратују вјетри с вјетровима, у њ ратују живина с живином, у њ ратује народ с народом, у њ ратује човјек с човјеком, у њ ратују дневи са ноћима, у њ ратују дуси с небесима. Т'јело стење под силом душевном, колеба се душа у т'јелу. Море стење под силом небесном, колебљу се у мору небеса; волна волну ужасно попире, о бријег се ломе обадвије. Нико срећан, а нико довољан, нико миран, а нико спокојан. Све се човјек брука са човјеком: гледа мајмун себе у зрцало!" Дијана., Лапис Лазули, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 nema rata,kakav rat Isidora Đergović, АлександраВ, Дијана. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јул 13, 2016 Пријави Подели Написано Јул 13, 2016 Прво да поздравим све који учествују у овој дискусији па ето да кажем неку реч. У свету у каквом живимо немогуће је у потпуности хуманизовати мушко-женске односе. Можда нисам у праву, али ето, такво имам мишљење. Практично, нису све породице идеалне по питању тих односа па деца у старту немају услове да се нечему таквом науче, али, држава је та која децу још у школским клупама треба да учи међуљудским односима. Ту мора да буде укључен читав тим стручњака, а не само просветни радници. Дете треба да схвати да је Брак Светиња и докле год се момци и девојке буду узимали због, ето, девојка је остала трудна па дај да се венчају, ти односи неће бити како треба. Мада, нема правила, али изузетак не искључује постављену норму која предвиђа неко нормално понашање, а чије остварење држава мора да омогући кроз васпитање деце. Ето, имам 36 година, за неколико месеци па пуним 37 и не стидим се јавно да кажем да сам пре пар дана раскинуо са једном девојком зато што је сматрала да није сигурна да неће тражити од мене и нешто више од пољубаца (нећу да будем вулгаран). Било ми је криво, хтео сам у земљу да пропаднем, али сам схватио да када неко неће да поднесе неки терет заједно са тобом, не треба се расправљати и убеђивати га у супротно. Свакоме од нас Бог је дао слободну вољу да одлучује шта сматра да је његово лично добро и ко смо онда ми да ту његову слободну вољу спутавамо. Не може нико да ме убеди у то да постоји Љубав на први поглед. То је заљубљеност, а Љубав се читав живот надограђује, јача, развија, али само ако постоји обострана жеља и мушкарца и жене да једно другом буду подршка. Тако да, размишљати како на глобалном нивоу хуманизовати односе мушкараца и жена је утопија. Много што-шта мора да се промени на овоме свету да би се такав неки циљ постигао. Зато, свако од нас појединачно треба да ради на себи и да не размишља да су све девојке исте или да су сви момци исти. Морамо прво себе хуманизовати да би се и друга страна хуманизовала, а ако неће, широко јој поље па нека иде тамо где јој је боље. Kaludjerovic Sreten, Дијана. and aliluja је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Јул 13, 2016 Пријави Подели Написано Јул 13, 2016 Прво да поздравим све који учествују у овој дискусији па ето да кажем неку реч. У свету у каквом живимо немогуће је у потпуности хуманизовати мушко-женске односе. Можда нисам у праву, али ето, такво имам мишљење. Практично, нису све породице идеалне по питању тих односа па деца у старту немају услове да се нечему таквом науче, али, држава је та која децу још у школским клупама треба да учи међуљудским односима. Ту мора да буде укључен читав тим стручњака, а не само просветни радници. Дете треба да схвати да је Брак Светиња и докле год се момци и девојке буду узимали због, ето, девојка је остала трудна па дај да се венчају, ти односи неће бити како треба. Мада, нема правила, али изузетак не искључује постављену норму која предвиђа неко нормално понашање, а чије остварење држава мора да омогући кроз васпитање деце. Ето, имам 36 година, за неколико месеци па пуним 37 и не стидим се јавно да кажем да сам пре пар дана раскинуо са једном девојком зато што је сматрала да није сигурна да неће тражити од мене и нешто више од пољубаца (нећу да будем вулгаран). Било ми је криво, хтео сам у земљу да пропаднем, али сам схватио да када неко неће да поднесе неки терет заједно са тобом, не треба се расправљати и убеђивати га у супротно. Свакоме од нас Бог је дао слободну вољу да одлучује шта сматра да је његово лично добро и ко смо онда ми да ту његову слободну вољу спутавамо. Не може нико да ме убеди у то да постоји Љубав на први поглед. То је заљубљеност, а Љубав се читав живот надограђује, јача, развија, али само ако постоји обострана жеља и мушкарца и жене да једно другом буду подршка. Тако да, размишљати како на глобалном нивоу хуманизовати односе мушкараца и жена је утопија. Много што-шта мора да се промени на овоме свету да би се такав неки циљ постигао. Зато, свако од нас појединачно треба да ради на себи и да не размишља да су све девојке исте или да су сви момци исти. Морамо прво себе хуманизовати да би се и друга страна хуманизовала, а ако неће, широко јој поље па нека иде тамо где јој је боље. а зашто не ожениш ту дјевојку? Ако јој је то једина "мана",има рјешење и за то..вјеридба макар,па онда брак,и све лијепо и красно Kaludjerovic Sreten, Isidora Đergović, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 13, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 13, 2016 Bome, ima i ono 'ne zabranjujte se jedno drugome', uvijek je problem kad neko želi više 'podvizavanja', tj. odricanja, a drugi ne može da podnese. Čitala sam i da su veliki starci kao Pajsije savjetovali da se 'popušta' slabijem. Jakoo je teško naći odgovarajuću osobu za hrišćanski brak, i ko postavi previsoke zahtjeve i očekivanja može ugušiti ljubav, izgubiti nešto vrijedno - i ostati sam... Плаво Небо, Kaludjerovic Sreten, Isidora Đergović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јул 13, 2016 Пријави Подели Написано Јул 13, 2016 Мислим да ме ниси схватила. Па зато што са својом девојком, Бог Свети зна, не желим интиман однос пре Брака. Што се тиче самог Брака, Дијана је у праву. Тада важе оне речи записане у Новом Завету: ''Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено..'' Значи, тада важи договор супружника па ако једно не може да издржи, онда му други супружник треба снисходити. Што се мушког дела популације тиче, написаћу следеће речи које су се мени урезале у срцу и због којих желим да бринем о својој жени у Браку и наравно о својој деци ако нам их Бог да, а све због страха Божјег и одговорности са моје стране. Те речи су речи два велика Светитеља па ћу их цитирати: Преподобни Серафим Саровски: ''...и још, чувајте чистоту, чувајте се средом и петком, и празничним и недељним данима. За нечување чистоте, за нечување средом и петком, супружницима се деца рађају мртва, а за нечување празником и недељним данима жене умиру на порођају.'' Старац Амвросије Отпински: ''Болест жене ваше, може бити, произашла је по вашој кривици: или нисте поштовали празнике у супружанским односима, или нисте сачували супружанску верност, за шта сте и кажњени болестима жене'' (Писма мирјанима). Suncokret54 and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Јул 13, 2016 Пријави Подели Написано Јул 13, 2016 Мислим да ме ниси схватила. Па зато што са својом девојком, Бог Свети зна, не желим интиман однос пре Брака. Што се тиче самог Брака, Дијана је у праву. Тада важе оне речи записане у Новом Завету: ''Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено..'' Значи, тада важи договор супружника па ако једно не може да издржи, онда му други супружник треба снисходити. Што се мушког дела популације тиче, написаћу следеће речи које су се мени урезале у срцу и због којих желим да бринем о својој жени у Браку и наравно о својој деци ако нам их Бог да, а све због страха Божјег и одговорности са моје стране. Те речи су речи два велика Светитеља па ћу их цитирати: Преподобни Серафим Саровски: ''...и још, чувајте чистоту, чувајте се средом и петком, и празничним и недељним данима. За нечување чистоте, за нечување средом и петком, супружницима се деца рађају мртва, а за нечување празником и недељним данима жене умиру на порођају.'' Старац Амвросије Отпински: ''Болест жене ваше, може бити, произашла је по вашој кривици: или нисте поштовали празнике у супружанским односима, или нисте сачували супружанску верност, за шта сте и кажњени болестима жене'' (Писма мирјанима). Ма схватила сам ја тебе.,ни ја нисам за односе прије брака или макар вјеридбе..зато ти и кажем да се жениш Послато са ST23i уз помоћ Тапатока Дијана. and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 18, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2017 Eh, bas dobra tema... Ne znam ima li jos volje da se na nju pise... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 18, 2017 Пријави Подели Написано Март 18, 2017 Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука