Млађони Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 10 minutes ago, Ronald рече Mladjoni Rekao sam ako su podjednako dobri muškarac i žena, ja biram ženu, je li to loše ili je moj izbor na koji niko ne može da me prisiljava. Ako biram doktora, i imam dva podjednako dobra, ja odaberemo ženu jer se bolje razumijem sa njima, to je to Podržavam žene, ali nikakvim zakonskim mjerama već slobodno, jer sam zivio sa ženama koje su pa malo je reći diskriminisane. Ali i one ne bi nikakvim zakonskim mjerama to mijenjale,jer svi rade privatno, niko nije ljubitelj državnog sektora, osim da smanji da nas guši. Ja sam i rekao da se nikad neću zaposliti u javnom sektoru jer tamo jedino mogu imati razumijevanja za mali broj kvalitetnih radnika i naucnika Aha dobro onda oprosti pogresno sam te razumeo. Meni te stari da li mi je doktor muskarac ili zena nisu bitne, gledam ko je strucniji, ako su podjednako strucni sa kim se bolje slazem. Ja iskreno pocinjem sve vise da preferiram zensko drustvo, a muskarce samo u oblastima u kojima imamo zajednickih interesovanja. Ronald and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 20 minutes ago, Млађони рече Takav sam, nema potrebe da mi se izvinjavas. To su neki moji licni problemi, koji su moja stvar. Ok za lične probleme ne ulazim u to, već za ovo što sam ti ja rekao a Suncokret ukazao. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 10 minutes ago, Ronald рече Mladjoni Rekao sam ako su podjednako dobri muškarac i žena, ja biram ženu, je li to loše ili je moj izbor na koji niko ne može da me prisiljava. Ako biram doktora, i imam dva podjednako dobra, ja odaberemo ženu jer se bolje razumijem sa njima, to je to Podržavam žene, ali nikakvim zakonskim mjerama već slobodno, jer sam zivio sa ženama koje su pa malo je reći diskriminisane. Ali i one ne bi nikakvim zakonskim mjerama to mijenjale,jer svi rade privatno, niko nije ljubitelj državnog sektora, osim da smanji da nas guši. Ja sam i rekao da se nikad neću zaposliti u javnom sektoru jer tamo jedino mogu imati razumijevanja za mali broj kvalitetnih radnika i naucnika Aha dobro onda oprosti pogresno sam te razumeo. Meni te stari da li mi je doktor muskarac ili zena nisu bitne, gledam ko je strucniji, ako su podjednako strucni sa kim se bolje slazem. Ja iskreno pocinjem sve vise da preferiram zensko drustvo, a muskarce samo u oblastima u kojima imamo zajednickih interesovanja i pogleda na svet. Ronald and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Управо сада, Ronald рече Ok za lične probleme ne ulazim u to, već za ovo što sam ti ja rekao a Suncokret ukazao. Pa to je moj problem i moja stvar bitno mi je da ti to raazumes i prihvatis pa cu ja da ga menjam kada bude prilike i situacije. Ne mogu da zamerim ljudima ako smo iskreni o nasim licnim problemima medjusbno i necemo da ih zloupotrebljavamo jedan protiv drugog. Razumljivo je da se nekad omakne. Ronald, Дијана., Иван ♪♫ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 2 minutes ago, Млађони рече Aha dobro onda oprosti pogresno sam te razumeo. Meni te stari da li mi je doktor muskarac ili zena nisu bitne, gledam ko je strucniji, ako su podjednako strucni sa kim se bolje slazem. Ja iskreno pocinjem sve vise da preferiram zensko drustvo, a muskarce samo u oblastima u kojima imamo zajednickih interesovanja. To je to, kod mene od uvijek tako. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 2 minutes ago, Млађони рече Pa to je moj problem i moja stvar bitno mi je da ti to raazumes i prihvatis pa cu ja da ga menjam kada bude prilike i situacije. Ne mogu da zamerim ljudima ako smo iskreni o nasim licnim problemima medjusbno i necemo da ih zloupotrebljavamo jedan protiv drugog. Razumljivo je da se nekad omakne. Ja te razumijem više nego odlično i drago mi je da si svjestan toga, to je početak za rad na sebi. Дијана. and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 46 minutes ago, Ronald рече Ja te razumijem više nego odlično i drago mi je da si svjestan toga, to je početak za rad na sebi. Ali ne zanosi se previse sa time odmah da ti kazem. To sto ja otvoreno pricam o svojim problemima ne daje vam za pravo da mislite da ste vi u nekim manjim problemima od mene. Cisto da se razumemo, nije ti to sto ja kazem sta je moj problem signal da si ti super u svakom pogledu. Suncokret54, Јелена011, zuti car and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 1 minute ago, Млађони рече Ali ne zanosi se previse sa time odmah da ti kazem. To sto ja otvoreno pricam o svojim problemima ne daje vam za pravo da mislite da ste vi u nekim manjim problemima od mene. Cisto da se razumemo, nije ti to sto ja kazem sta je moj problem signal da si ti super u svakom pogledu. Jesam li ja rekao da sam u manjim problemima i da sam super? Na osnovu cega si zakljucio da se ja zanosim? I zasto nesto mislis da se ja osjecam bolje ako mislim da je neko u vecim problemima? Odakle izvodis ove zakljucke kad sam napisao da te razumijem i drago mi je da si svjestan, vise kao bratsku podrsku. Ti kao da si programiran da u svakoj poruci vidis lose namjere, zalosno. Дијана. and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Управо сада, Ronald рече Jesam li ja rekao da sam u manjim problemima i da sam super? Na osnovu cega si zakljucio da se ja zanosim? I zasto nesto mislis da se ja osjecam bolje ako mislim da je neko u vecim problemima? Odakle izvodis ove zakljucke kad sam napisao da te razumijem i drago mi je da si svjestan, vise kao bratsku podrsku. Ti kao da si programiran da u svakoj poruci vidis lose namjere, zalosno. Nisi, nisam ni rekao da jesi. Samo sam odmah skrenuo paznju, ne znam da li to radis. Ne citam misli. Ali sam primetio da pojedini moji prijatelji pa i odredjeni sa foruma imaju obicaj da se izlete sa "nisi bio u pravu tad i tad znaci ja sam sve u pravu" u privatnim diskusijama, ili da krecu da koriste neke moje mane koje ja otvoreno priznajem protiv mene. Tebe ne znam toliko dobro pa odmah da ti naglasim to. Suncokret54, Дијана. and Ronald је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 1 minute ago, Млађони рече Nisi, nisam ni rekao da jesi. Samo sam odmah skrenuo paznju, ne znam da li to radis. Ne citam misli. Ali sam primetio da pojedini moji prijatelji pa i odredjeni sa foruma imaju obicaj da se izlete sa "nisi bio u pravu tad i tad znaci ja sam sve u pravu" u privatnim diskusijama, ili da krecu da koriste neke moje mane koje ja otvoreno priznajem protiv mene. Tebe ne znam toliko dobro pa odmah da ti naglasim to. Mladjo shvati, da meni uopste nije problem da promijenim misljenje ako mi neko ukaze da nisam u pravu i ima bolje argumente, medjutim ukoliko su i jedni i drugi argumenti slabi, onda cemo cekati jos podataka da vidimo sta je ispravno. Nista strasno, ako nekad nisi bio u pravu, i ja isto tako nisam u pravu za nesto drugo, to je u redu. najveci problem je kako neko prihvata da nije u pravu, da li smireno ili svadjalacki. Naravno oko odredjenih tema je tesko utvrditi ko je u pravu. Iskreno meni cak nije problem i kad sam u pravu da prvi popustim i povucem se, uopste nemam ni najmanju namjeru istresati svoj ego na nekoga drugog, to mi je toliko jadno, mogu se i izvinuti ako sam uznemirio nekoga, jer mene rijetko sta moze uznemiriti, kad ne moze bolest, tesko da moze neko na forumu АлександраВ, Млађони and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 20 hours ago, RYLAH рече Мислим да не постоји само проблем између полова, него проблем емпатије генерално. Морам да се вратим на овај коментар са којим се слажме у потпуности, мислим да је проблем недостатка емпатије генерално, чвориште сукоба и конфликата у највећем броју случајева (ако не и у свим, када искључимо психопатологију). Када се људи жале на неразумевање и непостојање искрене блискости (на свим друштвеним релацијама), углавном се позивају на то да други нису заинтересовани и да они други не желе блискост и разумевање (образлажу мотивима других људи - он/она неће да ме чује, не интересује га/је, итд), а проблем је у ствари у томе што они не желе да упознају „другу страну“ и нису спремни да се отворе. Неспремност да се отворимо ка другима може да буде узрокована предрасудама, страховима. Када будемо превазишли сопствене страхове од повређивања, као и предрасуде, направићемо велики корак ка остварењу блискости. Наравно, под условом да смо претходно одустали од свог „великог ЈА“, јер ако сматрамо себе узвишено посебним, не можемо разумети друге људе. Тек након свега овога можемо да будемо емпатични, да разумемо друге људе, да „ходамо у туђим ципелама“ без осуда, и да разумемо друге људе. Моје мишљење је да је поред наведеног веома важна комуникација, култура комуникације, стил разговора, избегавање вербалне агресије, избегавање комуникационих игрица које су сада готово најзаступљенији стил разговора, нарочито код младих (вербална надигравања не ради размене информација и саопштења него букавлно као „игре петлића“), избегавање варијанте „ти си лош зато што си то казао“ уместо „лоше је то што си казао“ (што не значи да је изговорила лоша особа, уколико пратимо комуникацијске стилове знамо да су обично вербално најагресивнији заправо емотивно најразлабављенији људи), препознавање емотивне стране говора (праћење невербалне комуникације која понекад много више даје него сам исказ, а људи се каче за речи које могу бити сушта супротност од онога што нам саговорник заправо „говори“),... важна је заправо, комплетна емоционална интелигенција са свим својим димензијама (поред емпатије - управљање емоцијама, мотивација, свест о себи, социјалне вештине), која је у ствари скуп вештина, а како се свака вештина учи, ми можемо научити да будемо емотивно компетентни у сваког друштвеној интеракцији. Светислав Павловић, Suncokret54 and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 https://m.facebook.com/home.php#!/trolleduniverse/photos/a.189844844472758.1073741826.189843624472880/361753090615265/?type=3&source=48&refid=7&_ft_=qid.6304936349076156482%3Amf_story_key.-6771505064978762932&__tn__=E хуманизација на делу Suncokret54 and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Alex, Sunshine Evo koga zanima o komunikaciji na ovoj temi ima linkove i zanimljive rasprave. https://pouke.org/forum/topic/42008-вјештине-комуникације-и-њихова-примјена-у-форумској-расправи/ Evo zanimljivog i opita uživo između Ronija i Mlađe. Uspio je Ronija da iznervira ali su se lijepo pomirili i što se tiče argumenata i što se tiče odnosa prema drugom. Ja ne razumijem kad neko ima potrebu da vrijeđa drugu osobu, a to se ovde stalno dešava. Iritira te stav, ne morađ da mrziš osobu, razdvoj stav od osobe, tj 'grijeh od grešnika'. Jer ispadamo ne samo slabi hrišćani, već tupi, nekulturni, pa i iskompleksirani, jer koliko treba loše da se osjećaš sam sa sobom pa imati potrebu da vrijeđaš nekog koga ne znaš osim preko slike i slova... oni samo razdražuju nešto što je već unutra u tebi. Da se složimo da se ne slažemo je početak, i da uvažavamo drugu osobu je dobar sljedeći korak. Ne slažem se sa nečim, to je debilno i pogrešno, ali nemam potrebu da vrijeđam osobu koja to govori. Ako smireno izložimo stav, možda nas i sasluša, i promijeni nešto. Kad čovjeku udariš u ego on prestaje da reaguje umom, reaguje lošim emocijama (strastima, po 'naški'). To je problem i u vezama i brakovima: LOŠA KOMUNIKACIJA. Toliko razvoda, mladih ljudi, pa nisu se uzeli jer ih je ko natjero nego što su se voljeli, ali ne znaju da komuniciraju, a naravno frustracije, obaveze i problemi naviru. Malo pomalo, tuk na luk, riječ na riječ, pa i šamar, i eto problema gdje ga ne bi bilo da su naučili da komuniciraju. АлександраВ, Sofija_ and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 5 minutes ago, Дијана. рече To je problem i u vezama i brakovima: LOŠA KOMUNIKACIJA Ovo je veoma bitna stavka samo se razgovorom(saslusam ja tebe-saslusaj ti mene) na lep nacin i blagim tonom, moze resiti problem. Deranjem, vredjanjem i omalovazavanjem se nista ne postize. Дијана., АлександраВ and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Нема квалитетне комуникације без емпатије. Емпатија је слушање главом и срцем. Светислав Павловић and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука