Jump to content

Kako humanizovati odnose među polovima: da li je 'rat polova' zaista neizbežan?

Препоручена порука

Ali nemojmo stvari postavljati ILI-ILI, nego I-I. Nema ničeg lošeg u psihologiji, medicini, pa to su božja davanja svijetu, zar ne, ljekari i psiholozi pomažu ljudima a to je božje djelo, jer svijet je sve bolesniji, i to sve ima svoje duhovne uzroke... Nema ničeg samog po sebi lošeg  u Frojdovoj teoriji, po mom mišljenju (različitom od onog u klasičnom shvatanju vjere), ona pomaže da čovjek shvati svoju biološku osnovu, bukvalno ono kako pomoću čega demoni djeluju preko tijela...

Vjera i mmolitva je izlaz za samo manji broj ljudi a svi grcaju jer srca ohladnješe. Samo 5% populacije je crkveno; od tih 5%, samo Bog zna koliko ih je stvarno upodobljenih... a šta sa onih 95%? Naša je odgovornost samo veća ako je nama više dato. I to je to.

не искључује се психологија већ се превазилази нечим већим,погледајте видео са мати фотином,жена прича искуствено,има искуство и једног и другог..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 133
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

12 hours ago, Ronald рече

Bice da u buducnosti zenama muskarci nece biti potrebni kao sto im nisu ni u dubokoj evolucionoj proslosti:)

Besmislica. Nebulozno mi je da čujem šta znaju tvrditi te ultra-radikalne feministkinje (psihopatologija svoje vrste). A sumnjivi su i novinski članci, mrzi me da to istražujem.  

Ono što se stvarno dešava, socijalni preobražaji odnosa i njihovih odraza u individualnim psihologijama.  Emancipovana žena je samosvjesna, oslobođena društvene potlačenosti, manje  pristaje na ponižavajuće odnose, manje trpi,  a muškarci se osjećaju više ugroženi, nesigurniji, a to rađa i agresivnost, pa tako ide začarani krug. Biološki nikad neće prestati potreba za muškarcem, a ni psihološki, žena ima potrebu za erotskom ljubavlju. Brak kao institucija je u krizi i mijenjaće se, optimalno bi bilo da se odnos izbalansira na tom nivou moć-uzajamna potreba i  da ponovo porodica postane stabilna.

10 hours ago, Агница рече

не искључује се психологија већ се превазилази нечим већим,погледајте видео са мати фотином,жена прича искуствено,има искуство и једног и другог..

Već rekoh, pa da ponovim, ja se slažem s ovim, i prihvatam ovo, ali ovi sadržaji važe samo u našoj naraciji, dakle za 5% ili i manje populacije pravoslavnih Srba. A mi  ovde govorimo o globalnim pojavama karakterističnim za savremeno društvo, nešto razumljivo i prihvatljivo svima, a ne samo vjernicima pravoslavne vjere. Mi i nismo izdvojeni iz društva u kome živimo i treba da poznajemo i društvene prilike i nauku, vjera i nauka se ne isključuju, mi takođe treba da učestvujemo u životu društva, a pritom naš credo više nije dominantna društvena paradigma već stvar slobodnog izbora pojedinca.   

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, Дијана. рече

Besmislica. Nebulozno mi je da čujem šta znaju tvrditi te ultra-radikalne feministkinje (psihopatologija svoje vrste). A sumnjivi su i novinski članci, mrzi me da to istražujem.  

Ono što se stvarno dešava, socijalni preobražaji odnosa i njihovih odraza u individualnim psihologijama.  Emancipovana žena je samosvjesna, oslobođena društvene potlačenosti, manje  pristaje na ponižavajuće odnose, manje trpi,  a muškarci se osjećaju više ugroženi, nesigurniji, a to rađa i agresivnost, pa tako ide začarani krug. Biološki nikad neće prestati potreba za muškarcem, a ni psihološki, žena ima potrebu za erotskom ljubavlju. Brak kao institucija je u krizi i mijenjaće se, optimalno bi bilo da se odnos izbalansira na tom nivou moć-uzajamna potreba i  da ponovo porodica postane stabilna.

Već rekoh, pa da ponovim, ja se slažem s ovim, i prihvatam ovo, ali ovi sadržaji važe samo u našoj naraciji, dakle za 5% ili i manje populacije pravoslavnih Srba. A mi  ovde govorimo o globalnim pojavama karakterističnim za savremeno društvo, nešto razumljivo i prihvatljivo svima, a ne samo vjernicima pravoslavne vjere. Mi i nismo izdvojeni iz društva u kome živimo i treba da poznajemo i društvene prilike i nauku, vjera i nauka se ne isključuju, mi takođe treba da učestvujemo u životu društva, a pritom naš credo više nije dominantna društvena paradigma već stvar slobodnog izbora pojedinca.   

Pa biološki itekako hoće prestati, jedino ako odbacis evoluciju, jer ako pratis evoluciju sexualnosti vidjećeš da kod nižih vrsta mužjaci ženkama nisu ni potrebni. Ja uopšte ne gledam tako kratko, a ostavio sam i Ivanu  tekst i na našem, ali i i knjigu Brajana Sajksa( vrhunski genecar)Adamovo prokletstvo, budućnost bez muškarca, pa prosjecnom muškarcu je nivo testosterona opao za 20%. Nema to veze da li se vjera i nauka isključuju nego, vjera sporo prati šta se već događa  u nauci. I kakve te feministkinje snašle.

Подели на овим сајтовима

13 hours ago, Ronald рече

Ubuducnosti, moze se desiti da zenama muskarac uopste ne bude potreban, zbog toga i ona poznata knjiga Brajan Sajksa 

Ne moze. 
- Ko gradi i odrzava puteve? Muskarci
- Ko gradi zgrade? Muskarci

- Ko prihvata opasne poslove skupljanja resursa kao sto je nafta? Muskarci
- Ko se vise interesuje za izgradnju robota? Muskarci.
- Ko aktivnije i interesovanije radi na inzenjerstvo i tehnickim naukama? Vecinom muskarci.
- Ko prihvata zrtvovanje personalnog zivota zarad karijere? Muskarci.
- Ko u medicini bira one najplacenije ali najstresnije poslove tipa Hirurgija? Muskarci. Zene cesce biraju da budu pedijatri. 

Zene ce moci bez muskaraca samo onda kada u broju u kom muskarci prljaju ruke i rizikuju zivote - rese i one. 

A te misandristicke (mrznja prema muskarcim) gluposti tipa zena je superiorna su samo to.. misandristicke gluposti. Muskarac je dobar za odredjene stvari zena za odredjene. priroda je to podesila, hormoni uticu na razvoj mozga imamo iste obrasce kao kod ostalih primata ista ponasanja kada je u pitanju seksualna reprodukcija i podela rada, te ta prica gde su muskarac i zena ISTI je ortodksna glupost. 
Muskarac ce uvek (prosecno) biti jaci i bolji u tehnickim naukama, zena ce (prosecno) uvek biti bolja u detaljima, jezicima, socijalnim interakcijama.

Kada bih birao advokata, birao bih zenu. Ali kada bih birao inzenjera birao bih muskarca.

Kada bih birao menadzersku pozicju nizeg ranga, gde si posrednik izmedju viseg niva direktora i radnika, naprimer ljudski resursi... u 90 % slucajeva bih izabrao pre zenu nego muskarca. Ali kada bih izabrao nekog da organizuje sve operacije i bude tu 24/7 da te operacije teku kako valja i bio odgovoran prema svima - muskarca. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

важи за све..кад би сви примјенили..ко примјени за њега и важи..

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Млађони рече

Ne moze. 
- Ko gradi i odrzava puteve? Muskarci
- Ko gradi zgrade? Muskarci

- Ko prihvata opasne poslove skupljanja resursa kao sto je nafta? Muskarci
- Ko se vise interesuje za izgradnju robota? Muskarci.
- Ko aktivnije i interesovanije radi na inzenjerstvo i tehnickim naukama? Vecinom muskarci.
- Ko prihvata zrtvovanje personalnog zivota zarad karijere? Muskarci.
- Ko u medicini bira one najplacenije ali najstresnije poslove tipa Hirurgija? Muskarci. Zene cesce biraju da budu pedijatri. 

Zene ce moci bez muskaraca samo onda kada u broju u kom muskarci prljaju ruke i rizikuju zivote - rese i one. 

A te misandristicke (mrznja prema muskarcim) gluposti tipa zena je superiorna su samo to.. misandristicke gluposti. Muskarac je dobar za odredjene stvari zena za odredjene. priroda je to podesila, hormoni uticu na razvoj mozga imamo iste obrasce kao kod ostalih primata ista ponasanja kada je u pitanju seksualna reprodukcija i podela rada, te ta prica gde su muskarac i zena ISTI je ortodksna glupost. 
Muskarac ce uvek (prosecno) biti jaci i bolji u tehnickim naukama, zena ce (prosecno) uvek biti bolja u detaljima, jezicima, socijalnim interakcijama.

Kada bih birao advokata, birao bih zenu. Ali kada bih birao inzenjera birao bih muskarca.

Kada bih birao menadzersku pozicju nizeg ranga, gde si posrednik izmedju viseg niva direktora i radnika, naprimer ljudski resursi... u 90 % slucajeva bih izabrao pre zenu nego muskarca. Ali kada bih izabrao nekog da organizuje sve operacije i bude tu 24/7 da te operacije teku kako valja i bio odgovoran prema svima - muskarca. 

Nema veze da tim,, niko nije rekao da je niko superioran,sve će roboti u buducnosti graditi, pitanje je da li će nam trebati putevi. Pa žene i sad drže preko 40% menadžerskih poslova USA, već imaju oko 65% master diploma, obrazovanje su, zatim mogućnost razmnožavanja  laboratoriji im ide u prilog. Muškarac uopšte ne mora da bude jači ni u čemu osim u snazi, ali ona mu u budućnosti neće mnogo ni trebati, kao ni ženi, niti će poslovi u ovom obliku postojati. Laboratorijsko razmnožavanje je dosta blizu, na vratima, tako da ja uopšte ne znam zašto ti stalno potencira neku superiornost. 

Ovo sam iznio, čak se i sa tvojim stavovima slaže, tekst na našem:

https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjewsez-OHNAhVHBsAKHdaNARwQFggZMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.pressonline.rs%2Fzabava%2Flife-style%2F155650%2Fkraj-muskaraca.html&usg=AFQjCNE_ZG7hPekXscOpPlNbeS5FNd2aCg

Još jedna statistika može da ubije muškarce u pojam: broj spermatozoida u prosečnom čoveku je za poslednjih 50 godina opao za neverovatnih 20 odsto! Razlog je savremeni način života koji podrazumeva stres, alkohol, malo sna...
Biologija je očigledno štetna nauka za muški rod, ali ni sociologija nije previše naklonjena jačem polu. Istraživanja pokazuju da će u bliskoj budućnosti srednjom klasom upravljati žene. Tako je, za sada, u Americi, najvećoj svetskoj sili gde je srednja klasa kičma društva. A istorija globalizacije nam pokazuje da ono što se dešava u Americi - kad-tad će preplaviti i planetu.
Tamo preko bare prošle godine zabeležen je statistički podatak da ima više zaposlenih žena nego muškaraca, što je do sada nečuveno u istoriji. Žene drže većinu menadžerskih pozicija. Žene već sad u Americi imaju preko 60 odsto master diploma i isto toliko diploma trećeg stepena. Muškaraca ima više jedino u broju onih koji su vrh obrazovanja dostigli u srednjoj školi. U Americi u poslednje vreme znaju da kažu da ekonomija nije više „men-frendli" kao što je bila. Prema istraživanju Američkog saveta za obrazovanje muškarci imaju sve veći problem u akademskom ostvarivanju, a to će na kraju da dovede do toga da društvenu inteligenciju vode žene.
Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj izvela je istraživanje o položaju žena u 162 zemlje, koje je pokazalo da što je veća moć žena u društvu, to je bolja ekonomska situacija u zemlji. To je, bar, podatak koji feministikinje vole da istaknu. Kontraargument je da je ovde jaje ipak starije od kokoške, odnosno da u ekonomski razvijenim društvima postoje i razvijenija prava, te se i ženama daje prilika da upravljaju.
Tek, zanimljivo da su u 1970. godini žene prosečno doprinosile porodičnim primanjima sa dva do šest odsto, a trenutno, prema istraživanjima, u Americi doprinose sa čak 42,2 odsto. Još jedan podatak tradicionalistima će da zavrti mozak - četiri od deset žena danas se postavljaju kao glava porodice.

Bice da u buducnosti zenama muskarci nece biti potrebni kao sto im nisu ni u dubokoj evolucionoj proslosti

Evoluciona perspektiva:

https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjX_MDo9-HNAhUiM8AKHZkbBIsQFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mvinfo.hr%2Fknjiga%2F2418%2Fadamovo-prokletstvo-buducnost-bez-muskaraca&usg=AFQjCNGj1kQSCQ3tF7H9j8pHYr8fKRKa_A

Znas da mnogi evolucionisti razbijaju glavu zašto kod nekih malih zivuljkica imamo situaciju da postoje ženke i  muskarci, a ženke se asexualno razmnožavaju, i koleginice ih zezaju da će opet nestati jer nisu potrebni :)

Tako da mene uopšte ne zanima ničija superiornost već gledam šta se dešava na kulturnom i  biolskom terenu, neutralan sam kakav bi svako trebao biti, ne navlacim niti za žene, niti muškarce Djomla.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Nema veze da tim,, niko nije rekao da je niko superioran,sve će roboti u buducnosti graditi, pitanje je da li će nam trebati putevi. Pa žene i sad drže preko 40% menadžerskih poslova USA, već imaju oko 65% master diploma, obrazovanje su, zatim mogućnost razmnožavanja 

uz pomoc silnih kvota i zakonskih diskriminacija muskaraca.
Uz to vecina tih diploma su diplome iz corsokak nauka kao sto su istorija umetnosti, sociologija, studije roda i ostale gluposti. 

koliko znas zena da ih iskreno duboko interesuje - robitika? 

Roboti ce graditi? a ko ce graditi odrzvati i dizajnirati robote? 
nece da ti trebaju putevi? Ko gradi odrzava i dizajinira automobile?

Drze 40 % menadzerskih pozicija? Opet, kvote, diskriminacija muskarca. sada guraju da se muskarci jos vise diskriminisu na visokim menadzerskim pozicijama. Prisiljavaju "diversity" na multinacionalne kompanije. 

Itd... To mi ne zvuci kao broj ljudi koji mogu da budu sami sa sobom, kada svoje poslove dobijaju preko zakonskih kvota. 

Muškarac uopšte ne mora da bude jači ni u čemu osim u snazi, ali ona mu u budućnosti neće mnogo ni trebati, kao ni ženi, niti će poslovi u ovom obliku postojati.  

Matematika, spartialna orjentacija, inzenjerstvo, preuzimanje rizika, guranje limita... 
U svemu tome je muskarac jaci.  

Laboratorijsko razmnožavanje je dosta blizu, na vratima, tako da ja uopšte ne znam zašto ti stalno potencira neku superiornost.

Ja potenciram superiornost a ti konstatno pricas "zenama muskarci nece trebati" ja pricam o podeljenim ulogama (bioloski i evolutivno) ti pricas kako bi uvek zaposlio pre zenu. Ja objektivno kazem gde su zene prosecno bolje gde muskarci, ti si otvoreno rekao da bi uvek pre zaposlio zenu.

jedini koji potencira superiornost (zena) si ti. Ja ne potenciram superiornost muskaraca ali mi se smucilo da gledam vise likove i devojke koje potencijaraju superionornost zena.

Подели на овим сајтовима

Ovako se to govorilo nekada: Muskarci su zamenljivi a zene imaju rok trajanja xD 

Sve je bilo u skladu dok su se desavale masovne klanice u ratovima pa je suficit muskaraca odlazio da svira harfu. Zadnjih decenija zivimo kao u nekom miru.. mislim daleko je manje sukoba nego do prve polovine 20. veka i jednostavno ima previse muskaraca. Nikad nas nije bilo toliko u odnosu na zene.. I onda imamo situaciju da u Srbiji po selima imamo preko 400 000 samih muskaraca starijih od 45 godina.

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Млађони рече

uz pomoc silnih kvota i zakonskih diskriminacija muskaraca.
Uz to vecina tih diploma su diplome iz corsokak nauka kao sto su istorija umetnosti, sociologija, studije roda i ostale gluposti. 

koliko znas zena da ih iskreno duboko interesuje - robitika? 

Roboti ce graditi? a ko ce graditi odrzvati i dizajnirati robote? 
nece da ti trebaju putevi? Ko gradi odrzava i dizajinira automobile?

Drze 40 % menadzerskih pozicija? Opet, kvote, diskriminacija muskarca. sada guraju da se muskarci jos vise diskriminisu na visokim menadzerskim pozicijama. Prisiljavaju "diversity" na multinacionalne kompanije. 

Itd... To mi ne zvuci kao broj ljudi koji mogu da budu sami sa sobom, kada svoje poslove dobijaju preko zakonskih kvota. 

Matematika, spartialna orjentacija, inzenjerstvo, preuzimanje rizika, guranje limita... 
U svemu tome je muskarac jaci.  

Ja potenciram superiornost a ti konstatno pricas "zenama muskarci nece trebati" ja pricam o podeljenim ulogama (bioloski i evolutivno) ti pricas kako bi uvek zaposlio pre zenu. Ja objektivno kazem gde su zene prosecno bolje gde muskarci, ti si otvoreno rekao da bi uvek pre zaposlio zenu.

jedini koji potencira superiornost (zena) si ti. Ja ne potenciram superiornost muskaraca ali mi se smucilo da gledam vise likove i devojke koje potencijaraju superionornost zena.

Ja ne bih nikad zaposlio nikoga pre, tako da ne trabunjaj, zaposlio bih onoga ko najbolje radi. Generalno muškarci i u nauci su produkovali mnogo više naučnih članaka, ali ja ne potenciram nikoga tako da... Mladjo broj žena i u inženjerstvu raste, matematici itd. Ako su biologija i biomedecina nauke 21. vijeka broj žena je tamo ogroman. Vidjećeš da ih i tamo ima sve više i više. Pa na fizičkoj hemiji, bude uvijek više djevojaka kod nas. Evo ja baš jednu djevojku hrabrim da upiše to jer ima želju. Možda su poruke tako djelovale, ali ne potenciram ničiju stranu, broj žena u onim oblastima koje su ranije muškarci više zauzimali se povećava. Moja majka se bavi viklovanjem elektro motora, teško da koji muškarac može brže raditi, a isključivo muški posao, a da ne govorimo koliko je rečnik muškaraca bio diskriminisuci tokom godina, ali kad vide kako je odrađeno onda ne mogu da vjeruju. Ja sam i majci objašnjavao da su tako vaspitani  ne razumiju da i žene mogu muške poslove raditi često odlično. Evo nedavno je ukinuta Miss Olimpija jer si diskriminisali žene da imaju previše muški izgled zbog steroida koje su koristili, one nisu mogle da podnose i najbolja kategorija u bodybuildingu je nestala.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Ronald рече

Ja ne bih nikad zaposlio nikoga pre.

Jel hoces da me teras da nadjem citat gde si rekao da bi zaposlio zenu pre nego muskarca? 

Цитат

Mladjo broj žena i u inženjerstvu raste, matematici itd. 

objasnio sam ti vec, to je zahvaljujuci kvotama i diskriminaciji muskaraca. Ako postave kvotu da moras da primis x broj zena, i ne primis muskarce koji bolje odrade prijemni od njih da bi ispunio tu kvotu... broj zena ce da raste, ali nece da bude dobro. Ne raste broj kadrova. 

Цитат

Ako su biologija i biomedecina nauke 21. vijeka broj žena je tamo ogroman. 

Konstatno odbijas da vidis kompletnu sliku. Zene koje ufuraju na te nauke uglavnom kvotama, obicno se ne bave tim poslovima POSLE zavrsenog fakulteta. 

dakle opet - kvote su jedna nasilna diskriminatorska mera, koje su odgovorne za brojke o kojima pricas. 
nije interesovanje za tehnicke nauke medju zenama nesto posebno skocilo, postoje zene koje imaju interesoavanja za to ali je broj mnogo manji nego muskarci. 

I uvek ce biti.  Jer je to biologija udesila. 

ja sam za totalnu ravnopravnost, bez diskriminatorskih mera protiv muskaraca zbog neke "kolicinske" jednakosti. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Suncokret54 рече

... Дијана, можда да почнемо од "хуманизације" односа једнополних... ко оно рече : "Будимо људи"...:945729:

Pa Mladenu je svaki razgovor kao da je borba na život i smrt, ne znam zašto, ali poruke tako djeluju, možda grijesim. Ali ako je to uvreda onda se izvinjavam Mladjoniju, nemam problema da se izvinem ako mi neko ukaze:) Izvini Mladjo:)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Pa Mladenu je svaki razgovor kao da je borba na život i smrt, ne znam zašto, ali poruke tako djeluju, možda grijesim. Ali ako je to uvreda onda se izvinjavam Mladjoniju, nemam problema da se izvinem ako mi neko ukaze:) Izvini Mladjo:)

Takav sam, nema potrebe da mi se izvinjavas. To su neki moji licni problemi, koji su moja stvar. 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Млађони рече

Jel hoces da me teras da nadjem citat gde si rekao da bi zaposlio zenu pre nego muskarca? 

objasnio sam ti vec, to je zahvaljujuci kvotama i diskriminaciji muskaraca. Ako postave kvotu da moras da primis x broj zena, i ne primis muskarce koji bolje odrade prijemni od njih da bi ispunio tu kvotu... broj zena ce da raste, ali nece da bude dobro. Ne raste broj kadrova. 

Konstatno odbijas da vidis kompletnu sliku. Zene koje ufuraju na te nauke uglavnom kvotama, obicno se ne bave tim poslovima POSLE zavrsenog fakulteta. 

dakle opet - kvote su jedna nasilna diskriminatorska mera, koje su odgovorne za brojke o kojima pricas. 
nije interesovanje za tehnicke nauke medju zenama nesto posebno skocilo, postoje zene koje imaju interesoavanja za to ali je broj mnogo manji nego muskarci. 

I uvek ce biti.  Jer je to biologija udesila. 

Da rekao sam ukoliko bi bili isti u svemu to je prva poruka tebi koju sam poslao, ali to je moja sloboda.

Подели на овим сајтовима

Mladjoni

Rekao sam ako su podjednako dobri muškarac i žena, ja biram ženu, je li to loše ili je moj izbor na koji niko ne može da me prisiljava. Ako biram doktora, i imam dva podjednako dobra, ja odaberemo ženu jer se bolje razumijem sa njima, to je to:) Podržavam žene, ali nikakvim zakonskim mjerama već slobodno, jer sam zivio sa ženama koje su pa malo je reći diskriminisane. Ali i one ne bi nikakvim zakonskim mjerama to mijenjale,jer svi rade privatno, niko nije ljubitelj državnog sektora, osim da smanji da nas guši. Ja sam i rekao da se nikad neću zaposliti u javnom sektoru jer tamo jedino mogu imati razumijevanja za mali broj kvalitetnih radnika i naucnika:)

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Suncokret54 рече

... знам да си достојан пажње, и да ћеш је оправдати... мада "опрости" лепше звучи... Бог ти дао среће и здравља... и опрости...:skidamkapu:

Nije problem razumijem ja Mladjonija, ima dobru dušu, ali eto verovatno mu je teško da bude malo smireniji dok vodi dijalog. Možda je bolje da i ne raspravljano i to je to:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...