Jump to content

Шта је циљ живота хришћанина?

Препоручена порука

On 6/28/2016 at 14:18, Џуманџи рече

Дакле, интересује ме:

1. шта је циљ Вашег живота као хришћанина? и

2. зашто (је Ваш циљ баш тај)?

:)

1.Da se sveti Ime Njegovo,da dodje Carstvo Njegovo,da bude Volja Njegova i na zemlji kao sto je na nebu.

2.Zato sto o drugoj opciji ne zelim ni da mislim,a realno i ne postoji. 

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

22 hours ago, Arsenija рече

Znam da nije tema , ali kad se kaze da neko cita svete oce ... koje to knjige on cita ? 

6 hours ago, Humbert Humbert рече

Treće Oko, Kulu stražaru, Tarabiće, Zodijak ... šta sve ne čita!

Vazno je i da u Starom Zavetu ima nekih preferencija!Tako da bolje Novi Zavet.

Подели на овим сајтовима

On 28.6.2016. at 15:05, Рапсоди рече

Јесам..... Што око не виде и ухо не чу и у срце човеку не дође, оно припреми Бог онима који Га љубе (1. Кор. 2; 9).

Мозак / рацио, разум, ум логика / назови како хоћеш,  не могу ти дати одговор на твоје питање...постоје ширине несагледиве људском уму....е у тој ширини несагледивој  прелепој, предивној, божанственој ....ће да ми буде фино....

Замисли најлепши тренутак на земљи / али да није сладострасан, порочан / и продужи га у  вечност. Рај са Христом,  најлепши тренутак који има трајање....Парадокс вере....  

Не дај се Рапсоди да те изманипулишу својим питањима. 

Одговор је вера. Господ Каже да ми нисмо кадри да схватимо многе ствари, на нама је једино да са вером приступимо Господу, или са невером да одступимо од Њега.

Ако верујемо у Њега, ми и верујемо да ће Он побрине за то да нам буде вечно лепо, без обзира што ми то не можемо да објаснимо.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Мој циљ је труд, да будем бољи, а и да допринесем да буде боље, и да на крају добијем "адекватан плод", свог труда по великој милости Божијој. 

Прелепа тема Џуманџи.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

Богами Мурамаса до би се дало очекивати од тебе, али немаш ту моћ.:)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Da sam ja stvorio ljude i da hoću da mi tako pristupe......

А кад волиш некога,је л желиш да ти је близу и да га волиш зато што не зна за друго или нема чиме то друго ни да осети?

Измењено од Дијана.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Muramasa рече

Nije poenta da li je ja imam, nego da se zapitaš zašto to tvoj Bog nije uradio, nego je ipak napravio čoveka sa mozgom?

Šta će mu mozak, ako treba da mu bude lepo i ako ne treba ništa da razume?

Па да би уживао у лепоти, а да би уживали и за то треба интелигенција.

Нико не каже да нама не треба мозак, али нисмо ми савршено разумни ( да јесмо многе би ствари другачије биле, живели би у далеко бољем свету) и нисмо кадри да схватимо многе ствари

Подели на овим сајтовима

Да потпуно разумем, то већ не би била Вера, а ја волим да верујем у силе добра и да увек има светлости на крају мрачног тунела.

Подели на овим сајтовима

1. Da dobar odgovor dam na Strasnom Hristovom sudu, kao i da sve od sebe dam, sto molitvom, sto primerom, sto recima ,  da moji voljeni imaju isti cilj za sebe i svoje voljena

2. Da sa mojim bliznjima budem u vecnosti u Eshatonu

Ne znam da li je odgovor ispravan, ali je potpuno iskren.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Дакле, интересује ме:

:)

Не знам шта да мислим, нисам паметна сестро слатка. У стварности, хришћани уопште не треба да  се питају шта је  циљ живота. Мало је провокативно рећи да треба да се односимо на циљ живота као хришћани. Јер то је најбоље питање које човек може да постави. Наша способност да одвојимо човека од животиња. Али је случај двосмислен:  Можемо да се питамо до у спиралу савести. Шта ако се није хришћанин, већ атеиста или будиста? ;) Шта они мисле да је поента. Мој циљ је да нацртам и насликам пуно икона, и слика, и положим живот свој за пријатеље и ближње.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

@Muramasa

Idi, molim te pa troluj na nekoj drugoj temi kolko god volis.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Kako onda možeš da praviš izbor bez potpunog razumevanja?

To ti je kao da dižeš kredit, pa ne pročitaš ugovor kako treba i ne potrudiš se da nađeš objašnjenje za sve klauzule pre potpisivanja.

Ma hajde, nisi stvarno glup da vjeruješ da su ovakvi stereotipi i predrasude nešto nalik stvarnom stanju stvari... Malo postaješ naporan.

Nema među grupama hrišćani-a(nti)teisti toliko razlike u inteligenciji i promišljanju i racionalnom pristupu, koliko u drugim komponentama ličnosti - volja, emocije, drugačiji - i svjesni, voljno-racionalno-etički,  i nesvjesno-intuitivno-emocionalni - izbor pogleda na svijet, sebe i druge, ukupnost ljudske egzistencije...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...