Jump to content

Препоручена порука

11 minutes ago, Дијана. рече

Što? mi imamo samo jednu riječ, eto Grci imaju četiri termina, to su ipak različiti pojmovi...

Зато што су различите љубави, ерос је, рецимо, искључива (од 3 милијарде мушкараца волиш једног јединог на тај начин), иста паралела се може направити са љубављу према Богу ("...немој имати других богова осим мене", "не можете служити и Богу и мамону", " не могу се служити два господара - једног ће волети, а другог презирати", итд. итд).

Док је сторги љубав према колективу (ако се не варам), дакле, ни приближно нема везе са еросном... А тек љубав према сопственој деци vs еросна, баш ниђе заједничких тачака. :D

Тако да та претакања из једне у другу за мене и немају неког смисла, зна се кога и на који начин волимо. :)

Немој од њега учити како се праве теме, ни његове нису посећене. :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Џуманџи рече

Зато што су различите љубави, ерос је, рецимо, искључива (од 3 милијарде мушкараца волиш једног јединог на тај начин), иста паралела се може направити са љубављу према Богу ("...немој имати других богова осим мене", "не можете служити и Богу и мамону", " не могу се служити два господара - једног ће волети, а другог презирати", итд. итд).

Док је сторги љубав према колективу (ако се не варам), дакле, ни приближно нема везе са еросном... А тек љубав према сопственој деци vs еросна, баш ниђе заједничких тачака. :D

Тако да та претакања из једне у другу за мене и немају неког смисла, зна се кога и на који начин волимо. :)

Немој од њега учити како се праве теме, ни његове нису посећене. :D

Pa to od mene ne treba nista uciti, posto upropastim sta god da dohvatim!

Подели на овим сајтовима

Pa eros mora postati storge (ljubav porodična) i filija inače od nje nema ništa nakon izvjesnog vremena! Cilj svake ljubavi je agape. Mada, naravno, to su analitičke podjele koje služe razumijevanju a ne mogu se shvatati baš matematički ili naučno precizno...

Mala, preuzmi temu! I inače, đe to ženskinje, i ta omladina! :D Pa Ronald je dao baš zanimljivu tezu, da eros može vaskrsavati... ;)

Подели на овим сајтовима

59 minutes ago, Дијана. рече

Mala, preuzmi temu! I inače, đe to ženskinje, i ta omladina! :D Pa Ronald je dao baš zanimljivu tezu, da eros može vaskrsavati... ;)

Ју, немој ми тако, имам проблем са ауторитетима. :)))

Свако препознавање нас као непоновљивих личности (љубав у било ком облику) заправо и васкрсава, ако и ми то желимо и ако нисмо дубоко загазили у самопрезир, I guess.

Ма, која омладина, не зна то ни нос да обрише о славски столњак, а камоли нешто више. :D:D

Подели на овим сајтовима

Ih, da ne slušaš starije, pa na šta to liči... Pa ti možeš da pokreneš temu/e, oživiš... to htjedoh reći. Sebe ne računaš u omladinu?! :P

Da, ali i voljeti drugog vaskrsava kao ličnost, prosto imati tu sreću da ljubav može da se oslobodi, izađe, jer to želi, zar ne... neće da čami zatvorena. 'Srećan je ko ume da voli', rekao bi pjesnik.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Дијана. рече

Da, ali i voljeti drugog vaskrsava kao ličnost, prosto imati tu sreću da ljubav može da se oslobodi, izađe, jer to želi, zar ne... neće da čami zatvorena. 'Srećan je ko ume da voli', rekao bi pjesnik.

Па, зависи од које тачке пођемо - да ли (да тако кажем) "потенцијал за љубав" чучи у свима нама, па тај потенцијал буде пробуђен од стране другог, или у нама проради жеља за борбом са собом (за достизање љубави) када нас неко заволи и онда ми покушавамо да одговоримо на исту. У суштини, немам појма шта је љубав :D , али знамо да је двосмерна улица, увек васкрсава и ослобађа и оног који је даје и оног ко жели да је прими.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Дијана. рече

Ih, da ne slušaš starije, pa na šta to liči... Pa ti možeš da pokreneš temu/e, oživiš... to htjedoh reći. Sebe ne računaš u omladinu?! :P

Diki srecan je ko voli i ne ceka da li ce biti voljen, jer vrijeme prolazi:)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Hajde uci, ima vremena za temu:D

Ово ти је тотална егзегеза, а на тебе и Дијану сам љута ако не читате што вам слах. :P :D

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Џуманџи рече

Ово ти је тотална егзегеза, а на тебе и Дијану сам љута ако не читате што вам слах. :P :D

Samo ti listaj egzegezu, sta ce meni to jer znas da ja nisam normalan, bitna mi je licna gezegeza heheheheeh:D

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, Ronald рече

Diki srecan je ko voli i ne ceka da li ce biti voljen, jer vrijeme prolazi:)

Gdje ima ljubavi, vrijeme nestaje, ona dodiruje vječnost. Dokaz: ljubav koja ne prestaje kad voljeni ode sa ovog svijeta, ne samo da se izliva, već se i vraća...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Дијана. рече

Gdje ima ljubavi, vrijeme nestaje, ona dodiruje vječnost. Dokaz: ljubav koja ne prestaje kad voljeni ode sa ovog svijeta, ne samo da se izliva, već se i vraća...

Diki kad volis stanje u dusi ne poznaje vrijeme jer osjecas obrise raja:)

Подели на овим сајтовима

Ron, iako pričaš u frazama, (vrijeme prolazi-nema vremena :D ), ima smisla, zato ljudi traže nešto da vole ako nemaju već nekog, pa zato drže cvijeće, životinje... imaju potrebu da vole, možda čak i više nego da budu voljeni. Bez ljubavi (u najopštijem smislu) ne može da se živi... To je pakleno stanje, kao što je stanje ljubavi u stvari ono 'carstvo u nama'.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Дијана. рече

Ron, iako pričaš u frazama, ima smisla, zato ljudi traže nešto da vole ako nemaju već nekog, pa zato drže cvijeće, životinje... imaju potrebu da vole, možda čak i više nego da budu voljeni. Bez ljubavi (u najopštijem smislu) ne može da se živi... To je pakleno stanje, kao što je stanje ljubavi u stvari ono 'carstvo u nama'.

Diki ne moras ti da budes blizu nikoga da bi volio ukoliko imas ljude u srcu jer ljubav nije ogranicena prostorom:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...