Jump to content

Зашто се не стидите Христа (таквог Бога)? - Одговор на критику

Препоручена порука

Какав је то Бог који допушта бићу које воли да се убије?

Какав је то Бог који допушта човјеку да вјерује да он не постоји?

Какав је то Бог који допушта људима да га убију?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, -Владимир- рече

Да, за последице својих поступака, не за последице Хитлерових поступака.

Rađanje Hitlera je posledica njenih postupaka. Osobu koja bi znala šta će Hitler da uradi i koja bi uprkos tome rešila da ga rodi bi smatrali zlom i odgovornom.

Цитат

Ето, видиш, ни ти не можеш себе да силујеш да волиш или мрзиш.

Pa ne mogu. Zato sam i rekao da je besmisleno smatrati da će "u paklu" da budu neki ljudi koji mrze Boga.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, cloudking рече

Cemu sluzi karakter bez secanja i iskustva?

Takav "covek" ne zna sta je zemljina kugla, ne zna sta je odlazak na more, ne zna sta su jezici jer nema ni maternji a kamoli neki drugi... Nema ni-sta.

Може да воли, чак и ако никад није ишао на море и не зна језике.

14 minutes ago, cloudking рече

Osim toga ako je samo bioloski karkater dovoljan onda je samo postojanje ovog naseg sveta potpni promasaj boga... nema nikakvu svrhu

Није довољан, али је саставни део човека.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Драган άσημος :) рече

Какав је то Бог који допушта бићу које воли да се убије?

Какав је то Бог који допушта човјеку да вјерује да он не постоји?

Какав је то Бог који допушта људима да га убију?

Bog koji dopusta sve.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, -Владимир- рече

Може да воли, чак и ако никад није ишао на море и не зна језике.

Није довољан, али је саставни део човека.

Pa kazes dovoljan je da moze da voli?

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Avocado рече

Rađanje Hitlera je posledica njenih postupaka. Osobu koja bi znala šta će Hitler da uradi i koja bi uprkos tome rešila da ga rodi bi smatrali zlom i odgovorno

Значи, требала је да изврши убиство детета које у том тренутку не да није починило злочин него није помислило на то, или да га пошаље на доживотну робију, казну за злочин који се никад није десио, нити ће, као у "Сувишном извештају" .

Друго, тај суд би онда и сам требао да буде свезнајући ако већ жели да праведно суди, јер не зна све детаље добра која из свега тога могу произићи у будућности . Јер можда је долазак Хитлера баш у то време оставио такав страшан отисак на колективној свести људи, да је спречио да један такав човек дође у време широко доступног нуклеарног и биолошког оружја.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, cloudking рече

Bog koji dopusta sve.

На коме је онда одговорност?

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Avocado рече

Rađanje Hitlera je posledica njenih postupaka.

Kad bi se vratio kroz vreme da ubiješ bebu Hitlera, ostao bi upamćen kao neko ko je ubio bebu, a ne heroj. :)

6 minutes ago, -Владимир- рече

Јер можда је долазак Хитлера баш у то време оставио такав страшан отисак на колективној свести људи, да је спречио да један такав човек дође у време широко доступног нуклеарног и биолошког оружја.

Imali smo sreće što je 'omašio' nuklearna oružija za samo par godina...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Драган άσημος :) рече

На коме је онда одговорност?

Ne znam burazeru ja sam ovde zbog riba...

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, -Владимир- рече

Значи, требала је да изврши убиство детета које у том тренутку не да није починило злочин него није помислило на то, или да га пошаље на доживотну робију, казну за злочин који се никад није десио, нити ће, као у "Сувишном извештају" .

Ili jednostavnije da ga ne začne... da začne dete sledećeg meseca i rešen problem...

Цитат

Друго, тај суд би онда и сам требао да буде свезнајући ако већ жели да праведно суди, јер не зна све детаље добра која из свега тога могу произићи у будућности . Јер можда је долазак Хитлера баш у то време оставио такав страшан отисак на колективној свести људи, да је спречио да један такав човек дође у време широко доступног нуклеарног и биолошког оружја.

Tako je.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

55 minutes ago, Господин Дареалис рече

То није наше објашњење, не капирам.

Šta nije vaše objašnjenje?

Цитат

Не верујем да је то хтео да каже човек...  

Јесам ли ја тако схватио?

Čini mi se da je baš time hteo da opravda svoju misaonu akrobatiku po kojoj rečenica "Bog stvara zlo" ne znači da Bog stvara zlo.... a čini mi se da si i ti to isto hteo kad si naveo tu rečenicu.

Цитат

Па тако је изгледа.

Naravno da nije.

Цитат

Ни 1% њих нису прави Хришћани и нису аргумент ни за шта.

(Само немој 'Е ово је 'No true Scotsman fallacy'' сад :) )

Što da ti pričam to kad i sam znaš...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...