Ayla Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 1 minute ago, cloudking рече Jel mu ne bi bio problem da malo voli neku drugu zivuljku... cisto da se odmorimo malo Ao! Плутон, АлександраВ and Аурор је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 48 minutes ago, Ayla рече Eto, ovo je uslov, ne savjetovanje, ali dobro...to je tako. Logicki uslov, ne dat od Boga koji je nametnut u fazonu ''e moras da volis druge jer sam ja tako kazao i odredio'' nego je logicka posledica. Kako mozes voleti Boga, a mrzeti nekog coveka? 55 minutes ago, Ayla рече ...što dovodi do zaključka da je liturgija obavezna. Opet uslov Obavezna u smislu ako hoces da ''imas misice'', a ne u smislu da je Bog tako odredio jer mu se moze, on je sef, ako ga ne budes slusao ode u pakao koji je on napravio da bi te mucio. Ti ne moras ici na liturgiju, samo time neces ostvariti zajednicu sa Bogom. Isto kao sto ne moras izaci sa deckom koji te pozvao na sastanak, ali time neces biti sa njim u vezi. Decko nije uslovio nista tu, nego je logicki uslov. Drugo bi bilo kada bi ti decko rekao ''ako ne izadjes na sastanak, docu kod tebe sa pistoljem i ubicu te''. O tome Cloud prica, o takvom uslovu, gde Bog kaze ''ako ne budes bio u zajednici samnom, mucicu te u paklu'' i onda ti moras da budes makar ne hteo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 6 minutes ago, Deja Vu рече Logicki uslov, ne dat od Boga koji je nametnut u fazonu ''e moras da volis druge jer sam ja tako kazao i odredio'' nego je logicka posledica. Kako mozes voleti Boga, a mrzeti nekog coveka? Obavezna u smislu ako hoces da ''imas misice'', a ne u smislu da je Bog tako odredio jer mu se moze, on je sef, ako ga ne budes slusao ode u pakao koji je on napravio da bi te mucio. Ti ne moras ici na liturgiju, samo time neces ostvariti zajednicu sa Bogom. Isto kao sto ne moras izaci sa deckom koji te pozvao na sastanak, ali time neces biti sa njim u vezi. Decko nije uslovio nista tu, nego je logicki uslov. Drugo bi bilo kada bi ti decko rekao ''ako ne izadjes na sastanak, docu kod tebe sa pistoljem i ubicu te''. O tome Cloud prica, o takvom uslovu, gde Bog kaze ''ako ne budes bio u zajednici samnom, mucicu te u paklu'' i onda ti moras da budes makar ne hteo. Neću mišice, neću u teretanu...steroidi su nezdravi. I ne prijeti mi više! (imaš li kakve druge komparacije osim teretane, živ mi bio...hajde probaj nešto drugo, ovo mi je degutanto porediti sa Tatom ) ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 23 minutes ago, Muramasa рече Ne pada mi na pamet da budem kao patrijarh Pavle ili Karelin ili ili Tadej. А иначе, када би ти пало на памет, могао би. П.С. Вероватно је то што треба да падне, промашило, јер је циљ много мали. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 36 minutes ago, Muramasa рече Ne pada mi na pamet da budem kao patrijarh Pavle ili Karelin ili ili Tadej. Немој ни случајно, много је боље бити као Хитлер, Стаљин и Пеђа... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 38 minutes ago, cloudking рече Na primer ako hoces da pravis paralelu sa bildovanjem onda moras da tu ideju prilagodis ideji religije a to bi znacilo da ako ne treniras sa tim odredjenim trenerom u toj odredjenoj teretani u tom odredjenom vremenu- umreces. a ti imas izbora da odes i u drugu teretanu i kod drugog trenera ali umreces cim krocis iz ove teretane... pa ti sad uzivaj u slobodi koja ti je data Slab si sa analogijama i metaforama cim si krenuo sa ovakvim rezonovanjem. Nije tu u pitanju izbor u koju ces teretanu, nego hoces li da treniras i poslusas savet profesionalnog trenera kakav god da je ili neces da treniras. 42 minutes ago, cloudking рече Ja imam duznost da ti iz najiskrenije ljubavi otvorim oci jer zelim da se i ti osecas ovako dobro kao ja! Ja te volim covece i zato zelim tebi ovo sto se desava i meni jer je mnogooo dobrooo! Nije tu u pitanju duznost i neko sektasenje oko misionarenja kod Jehovini svedoci koji smaraju ljude od vrata do vrata, nego moja sloboda da svakom ko hoce da postane hristolik ukazem kako to da uradi, ali i svakom ostalom da ''preporucim''. Kao sto bi ti npr. meni preporucio da se bavim paraglajdingom jer je strava osecaj, sto ne znaci da me smaras svaki dan oko toga ako mene to ne interesuje. 49 minutes ago, cloudking рече Dosadni ste. Ko ti je ovde dosadan? Jel ti mozda neko slao privatne poruke svaki dan i moljakao da postanes hriscanin? Jel te neko smara na ovom forumu oko toga, govori ti svaki dan ''nemoj cloude da budes ateista lepse ti je sa nama''? 53 minutes ago, cloudking рече A najgore je to sto niste dosadni iz zelje da svima prenesete nesto mnogo dobro do cega ste sami dosli, nego upravo suprotno. Nista se od onoga sto je u teoriji ne desava u realnosti pa se javlja sumnja u sopstveni izbor a ta sumnja se najlakse leci omasovljenjem sopstvenih ideja. Tako podsveno pokusavas da povecas broj istomisljenika jer time validiras svoj izbor umesto da ga preispitas, sto bi neumitno dovelo do promene samog izbora... Sad vec izmisljas. 53 minutes ago, cloudking рече Zaboravljas da uvek mozes da kazes "dodjavola s bildovanjem" i odes na kurs vezenja goblena i tamo pronadjes svoju srecu... S religijom to nije moguce. Kod relgijie je jasno il bildovanje il smrt... nema nista drugo... a ti kao sto rekoh uzivaj u svojoj slobodi da umres ako oces Mozes, samo sto ces i na tom kursu vezanja goblena imati pravila, odricanja, postove, trenere, ucenje, kako bi ostvari svoj cilj da postanes majstor vezivanja goblena. Na to sam ti samo ukazao u onoj metafori koji izgleda nisi ni skapirao, jer sam ti skrenuo paznju na izjave tipa ''Kakav je to Bog ljubavi koji te uslovljava da postis, ides na liturgiju, postujes pravila ovo ono'', i da je to tako ako zelis da udjes u zajednicu sa Bogom. Ako zelis da budes u vezi sa nekom devojkom, uslovi su da je izvedes na pice, u setnju, da pricate i upoznajete se, a ne da sedis kuci i ona padne sa nebesa. Isto ti vazi za Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 17 minutes ago, Ayla рече (imaš li kakve druge komparacije osim teretane, živ mi bio...hajde probaj nešto drugo, ovo mi je degutanto porediti sa Tatom ) Pa eto decka sam spomenuo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 26 minutes ago, Deja Vu рече O tome Cloud prica, o takvom uslovu, gde Bog kaze ''ako ne budes bio u zajednici samnom, mucicu te u paklu'' i onda ti moras da budes makar ne hteo. Ово су већ тоталне будалаштине... Бог мучи људе јер му се нису покорили? Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 1 minute ago, Deja Vu рече Pa eto decka sam spomenuo Dečka...i šta s njim? Kakav dečko, koji dečko? Čiji dečko? ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 1 hour ago, cloudking рече Ako bog postuje nasu slobodnu volju do te mere da apsolutno nece da se mesa ni u kakav izbor koji pravimo, zasto bi nam kvario slobodnu volju pravilima koja moramo da postujemo? Postovanje pravila znaci veci rast misica i to nisu nametnuta pravila. Nece te trener terati da izvodis pravilno vezbe, nego ce ti reci kako treba da se ne bi povredio, a ako si ti mazga ne moze te on spreciti u tome da se povredis. Ti ne moras postovati pravila i nema tu nikakvog krsenja slobodne volje. 1 hour ago, cloudking рече Trener je samo posrednik, interpretator bioloskih zakona koji kazu ako vezbas imaces misice. Ali moj trener nije izmilslio te uslove a svakako ih nije sam stvorio. Nije ih ni Bog, jer bi onda znacilo da je Bog izmislio logiku i da stoji iznad nje pa samim tim ona za Njega ne vazi i moze da radi bezbroj nelogicnih stvari sto je apsurd. Inace se slazem da je trener samo posrednik i interpretator, bas takav je i Bog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 6 minutes ago, Ayla рече Dečka...i šta s njim? Kakav dečko, koji dečko? Čiji dečko? Hipoteticki decko ako ga nemas. Ako imas decka, onda je pre nego sto si ga imala uslov bio da izadjes medju ljude, u kafanu, upoznajes nove osobe i nadjes decka sa kojim ces izaci na sastanak, jer ako sedis kuci i nigde ne izlazis sigurno je da neces naci decka (ne racunam tu internet). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 Управо сада, Deja Vu рече Hipoteticki decko ako ga nemas. Ako imas decka, onda je pre nego sto si ga imala uslov bio da izadjes medju ljude, u kafanu, upoznajes nove osobe i nadjes decka sa kojim ces izaci na sastanak, jer ako sedis kuci i nigde ne izlazis sigurno je da neces naci decka (ne racunam tu internet). Pogubi me...dva puta gledam na kojoj sam temi. Da li ti je iko rekao da ti metafore nisu jača strana? Ako nije, ja ću....ali znam da se u tebi krije drago biće čim se trudiš da objasniš. Hvala velika, živ bio. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 27 minutes ago, Deja Vu рече Nije tu u pitanju duznost i neko sektasenje oko misionarenja kod Jehovini svedoci koji smaraju ljude od vrata do vrata, nego moja sloboda da svakom ko hoce da postane hristolik ukazem kako to da uradi, ali i svakom ostalom da ''preporucim''. Kao sto bi ti npr. meni preporucio da se bavim paraglajdingom jer je strava osecaj, sto ne znaci da me smaras svaki dan oko toga ako mene to ne interesuje. Ok. Prosledicu ti ovaj tvoj post pred sledeci prajd. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 Једно питање само: да ли је толико тешко прочитати овај текст? http://www.pravoslavni-odgovor.com/Crkva_Hristova/ognjena_reka.htm АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 Nemojmo samo da znamo ili verujemo u nebesku ljubav, tražimo da je osetimo, ona zaista jeste u nama. Svaki dan tražite i ne zaspite bez zrna neba dnevno, ne isplati vam se takvo spavanje, bolje suze da ronimo ako zrno neba danas nismo osetili u sebi, jer je tu, jer je naše. Zašto sve ovo govorim? Zato jer je zrno kao i svako zrno podložno umiranju i propadanju duboko u zemlju, toliko duboko da ga više niko nikada ne može pronaći a tada se raspada i nestaje. Tužnu priču zamenimo onom nebeskom koju svi imamo u sebi i nemojte mi reći da niko nikada nije osetio nebo i bio posve siguran da tom nebu pripada. Ne zaboravimo tog Oca i ne pravimo se da ga nema samo zato što ga je neko davno izgubio i sada traži pravdu i ljubav za svoj poraz. Ne možemo se stideti neba, ne zato što smo mi nepostidni i savršeni ili ne daj Bože zato što smo jedini pravoslavni u svet, no zato što ne postoji biće koje nebo ne oseća i koje ne zna da je to nebo svih. Zašto su neki to nebo prekrili i toliko ga drugima skrivali i branili, da su ga i sami zagubili ne bi znao da vam kažem i tako srećom u tom neznanju i dalje učestvujem u našem nebu, kojeg ja sa punim pravom zovem Otac. Човек Жоја, Снежана and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука