Jump to content

Још једном гласање за позитиван и негативан рејтинг на ЖРУ

Оцени ову тему

Још једном гласање за позитиван и негативан рејтинг на ЖРУ  

45 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за увођење негативног рејтинга на ЖРУ?

Препоручена порука

• 2 weeks later...

Јесам за увођење негативних гласова с тим да се поени сабирају и да у зависности од њиховог броја стоји одговарајући коментар. На пример 1-10 поена би био "добар одговор", 10-20 поена "одличан одговор", -10 до -1 "лош одговор" и тако даље. Мислим да би то било боље од тренутног "лајк" и "амин", "popular" итд.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

нЕМа потребе

Добро се ми и овако "фајтамо", "макљамо"

;)

God bless LWC (Live Words of Comfort)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

ја то кажем речима у својој поруци.

Можда неко није у могућности да "копа" по теми тражећи твоје или било чије мишљење. Овако је много практичније.

Само да разјаснимо. Не причамо о оцењивању чланова него порука (прочитати први пост).

Зар није боље кад имамо што више гласова а самим тим и бољи статистички преглед веродостојности и вредности појединих порука, мисли и слично?

Чак би могло и да се изведе да сви, чак и нерегистровани чланови имају увид у по(р)уке које су најбоље оцењене, рецимо само оне које имају позитивну оцену. То би било нешто слично као што се филтрирају садржаји за насловну страну и сматрам да би бар за нијансу, али сигурно и више, бобољшало квалитет и посећеност форума.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Није ми јасно која је сврха негативних гласова.

Нарочито не би имало смисла на основу негативних гласова  оног члана форума који је добио негативне гласове на одређени начин санкционисати - " нпр.добио је 20 или 50 негативних поена, то значи то-и-то". Зашто? Зато што би се то врло лако могло злоупотребити и негативни поени додељивали некоме не због неког реалног, постојећег разлога, него просто зато што се неко некоме или некима не допада.

С друге стране, чак и да негативни поени не повлаче санкције, ти поени би често зависили просто од става који неко заступа. Па бисмо имали кланове - псевдозилоти, екуменисти, атеисти, националисти, космополите, еволуционисти, креационисти, либерали, конзервативци...

Осим тога,  ту су и различити укуси, различите способности разумевања, потом познавања неке области... Ја нпр. могу некоме дати негативан глас у расправи о нпр. месту Аписа и Црне руке у историји само зато што не располажем одговарајућим знањима, или зато што сам против краља Александра...

Не постоји никаква гаранција да би ти негативни поени имали било какву објективну заснованост.

Е сад, исто то се може, са обрнутим предзнаком, рећи и за позитивне гласове - и они се, врло често, или најчешће, дају без јасних и јаких разлога. Зато их ја у принципу не дајем. Ако се са неким слажем или сматрам да је нешто добро написао, ја то кажем речима у својој поруци.

Ја се не слажем са тобом . Шта да радиш ако неко злонамерно пише и то се види из "авиона" , ако неко некога неосновано напада са циљем да га омаловажи , или нешто друго злонамерно уради . 

Ако неко некога напада само са циљем да га омаловажи , исмеје то није ствар укуса већ зле намере .

Негативан рејтинг не утиче на никакву казну , али може да утиче на појединце да се промене и сматрам да је добро да се и то уведе и да онима који сматрају да их неко малтретира и да им на неки други начин смета да имају права да дају до знања да им се то не свиђа . У таквим ситуацијама ,они који дају негативан рејтинг , било би лепо да образложе зашто су дали негативан рејтинг.

Ја сам за и то да се види ко је дао негативан рејтинг.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

А сасвим сам сигуран да неутврђени, а по мени велики, проценат лајкова се даје не поруци него ономе ко је поруку написао.

То је још једно лично (не-објективно) мишљење. На овај форум и улазимо као мислена створења (створени, несавршени), у преводу - нико у старту није савршено објективан нити ће икада бити. Само постоје неки који су објективности ближи. То се врло брзо утврди.

Подели на овим сајтовима

И у администрацији су људи, тако да рецимо , ако ја сматрам да ме неко вређа , не мора да то уредници на исти начин то  доживе .

Са друге стране форум је велики и можда не могу све да пропрате , тако да и ми својим активностима треба да им помогнемо , а не да очекујемо да ће све други да уради. Могућност пријаве постова и сада има , али ако човек сматра да није дотле дошло , а са друге стране сматра да је понижен и неће директно да пријави уредницима , негативан рејтинг је у том случају практична ствар.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

И у администрацији су људи
Хм, ух! Пуф, пант

Ионако ће администрација урадити по свом нахођењу.
Ма да, они увек ураде како хоће bangin

Шалим се мало, не замерите, чекам Династију па ми досадно (мада би мого мало оног Менделсона да пробам, долази ми колегиница за недељу дана па да се ради)

Искрено мислим да би нас жацнуо и те како тај негативан бод, анлајк или како год да се зове.

Моју сујету би жацнуо, тако да можда боље да сам гласао за.... :stadaradim:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

Размишљамо о томе да уведемо позитиван и негативан рејтинг на форуму, чак смо имали и један пробни период. Дакле, свака порука може да се гласа позитивним рејтингом (амин) или негативним рејтингом, тако да се на крају приказује укупан број позитивних или негативних оцена. Све то није анонимно, па се види које дао позитивну или негативну оцену.

Да ли мислите да је ово добро или не? Ајмо још једно гласање и гласа се десет дана те после тога закључујемо ште ће бити.

Ваш ЖРУ ;)

Подели на овим сајтовима

Ја сматрам да увођење може да има више штете него користи.

Сви смо ми различити и то доживљавамо на различит начин, али ипак сматрам да увођење негативног рејтинга, и поготово нескривеног, у већини случајева ће допринети само још жешћој расправи и свађи.

Ја сам гласао против увођења негативног рејтинга.

Подели на овим сајтовима

Идеја није лоша.А може опција пола амина/лајка/ за део поста који нам се свиђа...ако нам се не свиђа цела поставка.:smeh1:

Искористићу прилику да кажем да ми се нимало не свиђа део око анонимне пријаве поста/теме , одговора/ Развијамо удбашки/цинкарошки / карактер.

А оправданост пријаве или не, ипак спада у домен  рашомонијаде...          

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

samo je loše ono kao sto je bilo u probnom periodu, da se pozitivnini negativni rejting sabiraju i daju ukupan rejting kako za poruku, tako i za samog člana. To je veoma loše i treba ih prikazivati i sabirati odvojeno.

Da bi se sprečio spam, treba ili ograniciti broj negativnih glasova za clana ili dodati captcha, tako da trola mrzi da to radi stalno. A negativan glas onog nervozanog ce biti u domenu statisticke greske.

Kontam da moze biti interesantno, jedino je steta sto se ljudi ne jave sa svojim komentarom u kome bi obrazlozili neslaganje. 

Ja bih to ukljucio na neko vreme, cisto da vidimo kako ce biti

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван ♪♫ рече

samo je loše ono kao sto je bilo u probnom periodu, da se pozitivnini negativni rejting sabiraju i daju ukupan rejting kako za poruku, tako i za samog člana. To je veoma loše i treba ih prikazivati i sabirati odvojeno.

Da bi se sprečio spam, treba ili ograniciti broj negativnih glasova za clana ili dodati captcha, tako da trola mrzi da to radi stalno. A negativan glas onog nervozanog ce biti u domenu statisticke greske.

Kontam da moze biti interesantno, jedino je steta sto se ljudi ne jave sa svojim komentarom u kome bi obrazlozili neslaganje. 

Ja bih to ukljucio na neko vreme, cisto da vidimo kako ce biti

Веома интересантно излагање...

Но, мислим да је бесмислено да се не остави тај неки коначан исход неке поруке.

Потребно је да то буде, али да гласање не буде анонимно.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...