Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

По мени је проблем у изврнутом погледу на посао.

Посао је нешто што се треба урадити, за чим постоји потреба, па се онда траже људи који то умеју и могу урадити. Посао је размена времена и вештине за новац. Посао је трговина. 

Код нас се на посао гледа као на нешто што постоји да би га обављали људи који имају потребу за послом.

Ovde prelazimo u off-topic. Ja verujem da zaštita i zaposlenih i nezaposlenih na različite načine mora da postoji u jednom društvu kome ja želim da pripadam, pa makar trpela tržišna ekonomija, ali se ti ne moraš složiti. Svakako je ovo više razgovor za jednu od onih ekonomskih tema. Ili novu temu :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ja verujem da zaštita i zaposlenih i nezaposlenih na različite načine mora da postoji u jednom društvu kome ja želim da pripadam, pa makar trpela tržišna ekonomija, ali se ti ne moraš složiti.

Јесте за нову тему, али такође не желим да расправљам надугачко, већ само да укратко укажем зашто је то проблем. И ја мислим да заштита запослених треба да постоји (људски услови рада и све што уз то иде). Заштита радног места, међутим, није исто што и заштита запослених (нити је исто што и нека врста новчане и друге помоћи трудницама). Заштита радног места штети незапосленима, можда баш некој жени која је недавно родила и сад тражи посао. Погрешно гледање на посао, на које сам у пређашњен посту указао, управо занемарује да је посао ограничен ресурс и део једног високо-сппрегнутог система. Можеш ти да пореметиш тржишну економију, али знај да не можеш да избегнеш последице тог ремећења. Твоје регулације ће неког дебело да с*ебу. А ти ћеш и даље звучати као брижна активистикиња која се бори за права најрањивијих жена, док ће они који указују на проблем одрживости твојих идеја бити бездушни капиталисти које баш брига за наше будуће нараштаје, бла, бла, бла... 

Ја бих радије живео у друштву у коме је лако наћи и изгубити (или својевољно напустити) посао, него у друштву у коме је посао заштићен за оне који су га се једном докопали, а остале ко шиша.

Подели на овим сајтовима

Заштита радног места штети незапосленима, можда баш некој жени која је недавно родила и сад тражи посао.

Žena koja je nedavno rodila ne bi trebalo da mora da traži posao.

Koliko dugo se čuva posao zaposlenom koji se razboli? Da li je prihvatljivo da posle tri meseca izgubi posao, sva primanja za lekove, zdravstvenu zaštitu koju dobija preko zaposlenja, i umre?

Kada bismo imali slobodno tržište rada kakvo se možda tebi sviđa (protiv čega nemam nužno ništa) uz porezima obezbeđenu egzistenciju i zdravstvenu zaštitu za najugroženije kategorije, onda bi se porodiljsko odsustvo i bolovanje svake vrste drugačije formulisalo kao problem i rešenje.

Ali to jeste druga tema.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Koliko dugo se čuva posao zaposlenom koji se razboli? Da li je prihvatljivo da posle tri meseca izgubi posao, sva primanja za lekove, zdravstvenu zaštitu koju dobija preko zaposlenja, i umre?

Одговорила си.

uz porezima obezbeđenu egzistenciju i zdravstvenu zaštitu za najugroženije kategorije

Дакле, сматрам да социјално треба одвојити од привреде. Те две ствари треба засебно да фунционишу јер почивају на потпуно различитим принципима. Једина веза је порез - привреда обезбеђује новац за социјалне потребе (то је једино за шта се у историји показало да функционише, све друго је било пропаст).

Подели на овим сајтовима

Баба једног пријатеља (такође ожењен гузотресном латино-американком) рекла једном мојој жени: ”Он може да шврља, пусти га. Увек ће ти се вратити. Али ти не смеш!”

??? Шта би ово требало да значи?

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Уф, ма јашта... Него се ви мало заносите, данас је друго време и многе жене не трпе, нити праштају превару.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Где вас пустимо? :))) Ако говориш у име неких жена које си упознао, то је друго... Има особа женског пола које мисле да не заслужују љубав, па се грчевито боре да задрже то што имају, а оно често није ни вредно задржавања...

Подели на овим сајтовима

Немам ништа против. Али не због суза... Да је Милева знала за то, не би све заслуге припале Ајнштајну...

Подели на овим сајтовима

Да ли сте чули коментаре о феминизму овог момка...

Чуо и о феминизму и о којечему другом. Тешки надуванко... Он и његови другари и феминисткиње ”трећег таласа” су две крајности истог проблема.

И лако је њему да не бринте о томе што нема жена програмерки, он је човек геј.

Подели на овим сајтовима

Чуо и о феминизму и о којечему другом. Тешки надуванко... Он и његови другари и феминисткиње ”трећег таласа” су две крајности истог проблема.

И лако је њему да не бринте о томе што нема жена програмерки, он је човек геј.

Juan ima li nekih feministkinja sa cijim stavovima mozes da se slozis?

Подели на овим сајтовима

Juan ima li nekih feministkinja sa cijim stavovima mozes da se slozis?

Парадоксологија.  :)))

Слажем се са много чиме што традиционалне феминисткиње говоре. Не слажем се углавном око две ствари:

- феминистичко левичарење (зато што се не слажем са левичарењем генерално)

- феминистичка борба против женствености (зато што ми је женска лепота међу неколико најважнијих ствари на свету)

Ако је феминисткиња либерална и ако нема ништа против добрих риба, па још ако је основала и удружење таквих, онда само питам где се потписује приступница. :)

Но, кад говоримо о г. нобеловцу из конкретне приче и г. Јанопулосу, ту ми није главна ствар неко неслагање, него чист осећај у стомаку. Питам само као нека мудра баба (кад смо већ код баба): ”Децо, је л' то лепо тако да се понашате?”

Подели на овим сајтовима

Можда то и није репрезентативан снимак, само ми је први искочио на гуглу... :)

Иначе мислим да има смисла Милова критика савременог феминистичког покрета који је доста скренуо од своје оригиналне мисије. У изворном смислу, сви смо ми феминисти и подржавамо идеју женских права, једнакости итд. У овом новом... тешко...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...