Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 1 минут, grigorije22 рече

Ma jasta, nisu mogli nas 99 da oduvaju kada su bili na vrhuncu moci. Morali su da bombarduju civilne objekte  i da prete tepih bombardovanjem da bi popustili.

Нису хтели. Одувавање европске државе која није напала никог и која се борила против организације коју су до неколико месеци пре тога и они сматрали терористичком не би добро прошло код домаће јавности. Плус нису све чланице НАТО ни подржавале акцију, ни учествовале. Зато им то није био ни циљ, него да дођу на Косово и да препусте Милошевића Србима да се они носе са њим.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, grigorije22 рече

Narano da nisu. Da jesu agresija bi se zavrsila za par dana a ne 78. Treca armija bi bila unistena i oni bi usli na Kosmet bez ikakvog Kumanovskog sporazuma. Steta naneta Pristinskom korpusu je manja od 1% za 78 dana.

Нису хтели, на нашу срећу.

Да су хтели да нас одувају, било би готово за три дана. Не би остао камен на камену.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

Нису хтели. Одувавање европске државе која није напала никог и која се борила против организације коју су до неколико месеци пре тога и они сматрали терористичком не би добро прошло код домаће јавности. Плус нису све чланице НАТО ни подржавале акцију, ни учествовале. Зато им то није био ни циљ, него да дођу на Косово и да препусте Милошевића Србима да се они носе са њим.

To koliko oni drze do javnosti je pokazao Vjetnamski rat. Oni su mogli da razbiju VJ kao Iracku vojsku 91. Ali nisu mogli jer je nasa vojska imala efikasnu taktiku. I onda su tukli po civilima i nije ih bilo briga za javnost.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Нису хтели, на нашу срећу.

Да су хтели да нас одувају, било би готово за три дана. Не би остао камен на камену.

Pa da mogli su da sravne Beograd i druge gradove. Ali protiv VJ nisu bili efikasni. Nisu mogli da skupe vojsku za kopnenu operaciju. Ne zato sto nisu hteli vec sto nisu mogli. Sad zamisli kilave Amerikance a o evropljanima i da ne pricam da udare kopneno na Rusiju. A nemaju prevlast u vazdusnom prostoru jer Rusija ima najacu PVO na planeti.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Grizzly Adams рече

Без обзира на ове наше "навијаче", НАТО је бар десет пута јачи од Русије. Одували би их у било којем конвенционалном сукобу...

Конвенционалним путем Русија не може да се освоји. Стара пруска доктрина се испоставила као тачна - не вреди уништити руску војску. Она је била уништавана четири пута у историји (Карло XII - овај на мом аватару, Наполеон, Хинденбург у Првом светском и Адолф Хитлер) и Русија није била поражена због дефанзивних предности које има.

Нацисти су лагано заузели стотине хиљада квадратних километара територије и само су се зауставили због географских препрека, речима генерала Гудеријана - "пространост Русије нас прождире".

Rule 1, on page 1 of the book of war, is: "Do not march on Moscow". Various people have tried it, Napoleon and Hitler, and it is no good. 

Bernard Montgomery

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Rule 1, on page 1 of the book of war, is: "Do not march on Moscow". Various people have tried it, Napoleon and Hitler, and it is no good. 

Bernard Montgomery

Свакако, нисам ни мислио на "заузимање Русије". Али у неком директном сукобу, нпр. овде у Сирији да се покаче, мислим да НАТО има огромну предност. Технолошки итд.

Сад, нисам експерт, али тако ми се чини...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Samo ti se čini. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Свакако, нисам ни мислио на "заузимање Русије". Али у неком директном сукобу, нпр. овде у Сирији да се покаче, мислим да НАТО има огромну предност. Технолошки итд.

Очигледно је да ниси експерт.

До сада су Руси чекали да се Трампом обаве трампу. Како овај Патак не може да изађе на крај да дубоком криминалном државом, почео је и он да шири фејк њуз... 

Живи били па видели... могли би овај пут Руси и да покажу шта све могу... па да и ти постанеш експерт! :)

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Велика је вера ваша, Путин ће вас примити у царство своје! :smeh1:

пут ин! 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Мало је ово безобразно. 

Што је безобразно?

Шалим се мало, боље него да се расправљамо...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Што је безобразно?

Шалим се мало, боље него да се расправљамо...

То што људе који кажу да Амери реже око Сирије не би ли остварили неке своје сумануте циљеве проглашаваш фантицима који гланцају калаш и Путинову слику.

Подели на овим сајтовима

И Хитлер је мислио да је технолошки итд. бољи од Руса...

Трећи Рајх, (данас читај: НАТО пакт) је мислио кад је почео освајачке операције да неће сносити последице... 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

То што људе који кажу да Амери реже око Сирије не би ли остварили неке своје сумануте циљеве проглашаваш фантицима који гланцају калаш и Путинову слику.

Ај сад, нисам то реко.

На оно што "нисам експерт" нико ми није одговорио конкретно, нпр. Русија има 20 носача авиона, а НАТО 3, него само "чини ти се". На то сам се онда нашалио да је у питању више "вера" него објективно поређење.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...