Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 25 минута, Православни Србин рече

А на основу којих ти извора добоси такве закључке? Јел си радио анкету са онима који су за НАТО, па на основу тога доносиш закључак? Не разумем на шта се позиваш када тако генерализујеш? Шта су твоји показатељи да су они који тако мисле издајници и антисрби (при чему, не негирам да има и таквих)?

Не желим да се настављам даље што се тиче осталих ствари, постаје бесмислено.

Од 5.октобра 2000. године, кога се ти можда несећаш па до дана данашњег чуо сам милион пронатовских изјава од јавних личности које очигледно раде за паре. Ја о томе говорим. Ни једног човека који је српски родољуб, дакле обичног грађанина, нисам чуо да се нешто одушевљава нато пактом.

Нисам погрешио када сам рекао да тобом влада дух "фт1п и заводни печат+лабoраторијско статистички оглед". Довољно је погледати на нету које се јавне личности залажу за Нато, па ће ти бити јасно о каквом профилу људи се ради. 

Ја на ову тему даље не желим да причам.

Подели на овим сајтовима

Иване, без љутње, али кад сам ушао на форум видех да имам 43 обавештења, где је већина твојих. Па зар ниси могао да на тај мој један (или два) коментар одговориш исто, него да ти се одговор развуче на неколико страна?? Зато, извини, ако нешто прескочим, коментарисаћу оно што ми је најзанимљивије, не могу све да похватам. 

Дакле:

пре 6 часа, Ivan Marković рече

Svi faktori odlučivanja u Srbiji, kako izvršna, tako i zakonodavna vlast se sa tim pomirila. Što se građana tiče, (uglavnom) jesu i oni. Samo to ne podrazumevada moramo da postanemo članica NATO. Niti NATO to od nas traži.

Не бих баш се сложио са тим. Власт она да, она хтела не хтела види, реалнбост. Али, народ у великој мери не. Народ се, у великој мери, и даље залуђује Русијом, Русима који само што нису дошли да нас ,,ослободе", итд. Народ и дање изгледа не прихвата реално стање. А што је још горе, власт лаже и, преко својих медија, вара народ и уљуљкава га у ту заблуду и пумпа му те илузије. Опасно је ако власти на тај начин врше манипулацију са својим народом и на тај начин подстичу ту опсесију код њега. 

Народу треба да се каже истина, а не они који се усуде да то кажу да се проглашавају ,,издајницима". Иначе, није баш ни тачно да се и власт помирила, продаја НИС-а Русима, затим стално кокетирање са њима, итд, све то ми делује као да власти не прихватају баш реалност и не желе да увиде ко је, грубо речено, газда. 

Милош Обреновић није волео Турке али им се довијао и покушао да из њих извуче највише што може за Србију. Не чини ми се да се ове данашње власти тако понашају. 

Sad i NATO ne ugrožavaju biološki opstanak srpskog naroda.

Ако српшака политика не буде усклађена са њиховом, могу да угрозе. Најбоље је да то не проверавамо и не искушавамо. Рече један озбиљан аналитичар да запад за сад толерише српску неутралност по питању Русије и осталих захтева, али да ће једном и са тим да се буде начисто. Не може вечитзо ни на две столице да се седи. 

Tačno. Ali smo to već uradili. Zakasnio si sa ovim savetima osamnaest godina. Nikakvo dalje savijanje kičme pred Zapadom nije potrebno. Ako jeste, i ti imaš te informacije, plasiraj nam ovde, pa da ti aminujemo. Ovako samo muljaš.

Нетачно. Ми смо са њима били у војнном сукобу. Где ти ту видиш ,,савијање" неко?  Твоја највећа заблуда је да су досманлије све радили шта им запад каже, они су опструирали хапшење Милошевића, одбијали су да почисте његове кадрове, убијен је прозападни премијер, кокетирало се са Русима. Палиле су се америчке амбасаде и развијана је антизападна хистерија. То да НАТО војници пролазе кроз Србију и да се сви на крају изруче у Хаг, то није никакво наше ,,савијање", то је оно што се морало урадити. За то нас нису ни питали, то је морало. То је и сам Милошевић прихватио, он је допустио, кумановском капитулацијом, да НАТО трупе уђу на Косово. То су све резултати нашег пораза у рату 99-те, а не неко наше савијање кичме или слично. 

Pa de ćeš više od predaje Krajine, Kosova, izdaje Republike Srpske

Губитак Крајине, Косова, ово за РС ми је нејасно, али ок-али све то је последица погубне политике Слободана Милошевића и његове СПС банде (и комунистичких фанатика из ЈУЛ-а) . Нуђен је од стране запада план за опстанак Крајине (3-4), као и план за опстанак Косова у Србији (Рамбује). Зободан је, каоп што знамо, све то одбио. 

Тако да је губитак Косова и Крајине последица његовог сулудог одбијања да дође до бар неког споразума или договора. И то је поента. Глупо је и лицемерно да сад кривимо друге (у овом случају запад) за наше промашаје, грешке, заблуде и погубну политику наших власти и елита. Тако да је нетачно да губитак Крајине и Косова представљаш као неке ,,устушке западу". Запад је нудио повољне опвције по Србе и српске интересе, Милошевић је то одбио и онда су дошле најнеповољније опције. 

Последице тога се осећају и данас, али ми уместзо да увидимо то, ми причамо да су сви против нас и да су сви други, сем нас, криви за нашу несрећу. Уместо да увидимо своје заблуде и грешке и да пробамо да их исправимо. 

Širenje straha od NATO, ukoliko je isti neosnovan jeste vala veliki greh. Dokaze ti nama daj da je tvoj strah osnovan...

Не знам о чему говориш, заиста. Не шири нико никакав ,,страх", само ти кажем како ствари стоје. Иначе, видели смо на свом примеру 99-те како се НАТО понаша кад му се неко слабији супроставља. Осетили смо то на својој кожи. Сви ми. Мислим да нема вењће основе од тога да учинимо све да се то не понови. 

Ko je to rekao?

Па потенира се та прича како би, уласком у НАТО ми изгувили свој дух, идентитет, вредности, итд, итд. 

aman reci šta još treba, ali potkrepi dokumentima o nekoj hipotetičkoj pretnji koju ovde stalno impliciraš ...

Нема претње, не знам о чему говориш. Ја само овде говорим да ми морамо од те највеће силе, доминатна на Балкану, да видимо шта можемо да извучемо најбоље што је у нашем интересу. Нема претње никакве, о чему причаш?

И да, Иване, толико, не могу више да похватам шта си све писао, развукао си то на 10 стзрана, ово ми је било најинтересантзхије. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Vladan ::: рече

Па промислите браћо на засебној теми.

Што сте лењи да отворите засебну тему?

Отворите лепо тему о свим тим питањима великих сила, прошлих ратова, капиталиста и социјалиста, Украјине, Косова итд. итд. итд. итд.

Нећемо више у офф на овој теми, што се мене тиче, завршио сам са оффом. ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Ја на ову тему даље не желим да причам.

Ок, а и није тема овде. Свако добро. :)

Подели на овим сајтовима

Danas je tacno pola godine od herojske pogibije cuvenog sirijskog generala Ise Zahredina...

...

475069_pic_127005186_DbEgL7bV4AAhA_9.jpg.572cfcb103e134a24942cdf3bad1330b.jpg

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_680.html

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Kako izgleda, Rusi su krenuli sa isporukom i rasporedjivanjem PVO sistema S-300 u Siriji. Cekaju se potvrde prvih izvestaja...

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_683.html

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, obi-wan рече

Danas je tacno pola godine od herojske pogibije cuvenog sirijskog generala Ise Zahredina...

Невероватно како су нам потребни хероји. Чисто јунговски...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Вилер Текс рече

То ћемо да видимо хоће ли се мешати и обарати владе неких земаља.

За сада стојимо на предспотавкама шта ће Руси радити и од тога се гради неки тихи баук (бееед Рашнс) а са друге стране имамо неку апологију америчке политике под тим изговором ко зна шта ће Руси радити или ево продали оружје. Јесу али нису организовали дивљаке да секу главе по Катару или Арабији или ракетирали те земље. 

Ali vidimo da i Rusija prodaje oruzje zpravo onima koji su protiv Asada kao SA, zatim Egiptu koji od SA uzima kredite.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Ronald рече

Ali vidimo da i Rusija prodaje oruzje zpravo onima koji su protiv Asada kao SA, zatim Egiptu koji od SA uzima kredite.

Rusija je, također, uspjela sklopiti brojne vojne aranžmane s arapskim državama (Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Oman, Kuvajt, Alžir i Egipat) vrijedne desetke milijardi dolara. Uprkos činjenici da je materijalna dimenzija ovih ugovora o nabavi oružja itekako važna, može se reći da njihov glavni značaj nadilazi taj aspekt. Na ovaj način se uspostavlja jedna vrsta vojne saradnje i osigurava prisustvo ruskih vojnih stručnjaka u tim državama, pa makar i na određeni vremenski period.

Цитат са линка:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ugovori-o-prodaji-oruzja-i-ruski-povratak-u-arapski-svijet

Желе да остваре контролу и извуку интерес. 

Трговина је свакако неупоредиво мање зло од онога што Америка ради.

Мислим да је безпредметно то упоређивати уопште. 

Подели на овим сајтовима

Trgovina je u naoruzanju, ako nisi shvatio, nije u kokicama, pa se preko toga ostvaruje interes i vojni i politicki, a ne samo ekonomski. Jednostavno Rusi gledaju sebe i u stanju su da prodaju oruzje i stranama koje se ne vole, kao SA i Siriju. Oni snadbijevaju SA naoruzanjem a ona pobunjenika, dok sa druge strane snadbijevaju Asada i njegovu vojsku.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Ronald рече

Trgovina je u naoruzanju, ako nisi shvatio, nije u kokicama, pa se preko toga ostvaruje interes i vojni i politicki, a ne samo ekonomski. Jednostavno Rusi gledaju sebe i u stanju su da prodaju oruzje i stranama koje se ne vole, kao SA i Siriju. Oni snadbijevaju SA naoruzanjem a ona pobunjenika, dok sa druge strane snadbijevaju Asada i njegovu vojsku.

Може бити. Али да ли је тако? Да ли СА баш то шаље дрекавцима? Ако шаље, мислим да нису ни Руси блесави да им продају нешто што ће толико ојачати ове дрекавце да могу да поразе Асада и нашкоде Руским интересима. 

И зар Руси не смеју да имају интересе?

У сваком случају, може ли се 100% веровати овом чланку? 

Опет, шта год да се приговори Русима чињенице и стање на терену говоре да су Руси осујетили стварање једне дивљачке исламистичке државе и да није њих тамо би био 10 пуа већи покољ. 

Могу се качити чланци како Руси ово или оно али то не може оспорити реално стање на терену-дрекавци заливани из Пентагона су увели и разбијени у парам парџад. 

Просто ми је невероватно колико се релативизује и обезвређује то што је Русија, макар из чистог рачуна-а није баш тако све (јер ваљда има неко мало х од Хришћанства међу Русима, или ћемо и то да споримо и кажемо не не не нема и да окачимо линк који тврди супротно) спречила да се на свету зацари једна мнструозна државна творевина. То је допринос цивилизацији. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Вилер Текс рече

Просто ми је невероватно колико се релативизује и обезвређује то што је Русија, макар из чистог рачуна-а није баш тако све (јер ваљда има неко мало х од Хришћанства међу Русима,

Rusija je usla u sirijski sukob iz cistog racuna, nema ti nikakvog hriscanstva. 

Jedina razlika izmedju toga kada Rusi pokusavaju odbraniti svoj interest u odnosu na zapadne sile je sto nemjerljivo manje stete naprave dok su ovi potonji spremni razoriti suveren i izazvati smrt milone ljudi ostaviti drazve u opstem haosu.

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, grigorije22 рече

Rusi slabi i nisu pouzdani.

Што се Сирије тиче, углавном ништа тачно није рекао, док ово остало нећу коментарисати јер није у вези са темом.

1) Крстарећи пројектил када се погоди било којим пројектилом а да није  портабл ракетни систем попут стреле, распадне се у ваздуху и распе у мале делиће на сто страна. Ово је изјавио један од учесника на МајСити форуму који је по ономе што каже био официр у ПВО (На КУБ систему). Сиријци вероватно немају паметнија посла него да скупљају те делиће да би Срби веровали у њихове резултате. Што се тиче обарања томахавка, њих су обарале и наше снаге стрелама и сличним системима, али и артиљеријом, ако се не варам. Чисто сумњам да Сиријци, који имају знатно јаче и модерније системе него што смо их имали ми, нису били у стању да оборе ни један пројектил. Оби Ван је већ показао код анализе рушених објеката, да они тешко да су порушени већим бројем ракета.

2) Авиони Торнадо и Б1Б, све и да су учествовали (а није било потребе, за ово су били довољни разарачи, крстарице и подморнице) испалили су ракете са удаљености веће од 400 км, а то је колико знам граница максималног домета најсавременијих рускихПВО система-у даљину разуме се)

Изостанак SEAD мера може да укаже на овакав развој догађаја, као и чињеница да ниједан сиријски ПВО систем није ни докачен. Једини начин да се ово спречи је био да руски и/ли сиријски авиони полете на поменуте удаљености и нападну поменуте авионе. Или да руске подморнице покушају да потопе западне бродове. Ово пак опет указује да је напад био договорен да би се Трампу пружила могућност да утврди позиције пред нападима дубоке државе због довођења у питање споразума о слободној трговини и трговинских ратова са Кином и ЕУ.

3) Сиријске снаге су избиле на ирачку границу југозападно од Еуфрата свуда сем код Ел Танфа, тј поменутог "џепа" где се налазе америчке снаге од око 3.000 војника. Североисточно су Курди, који не воде нужно проамеричку политику, већ покушавају да остваре независност користећи се свим странама (које такође користе њих) сем Турака. На курдском подручју постоје неке западне базе, али и једна или две сиријске. Да сам ја Асад, признао би Курдима независност и тако направио Турцима пакао за наредних хиљаду година.

4) Није тачно рекао ни за западни део. Сиријска војска од Алепа на северу до Даре на југу не контролише баш све, већ постоји један већи џеп у Идлибу. Ту ће бити великих проблема, када дође до његовог ослобађања.

5) Што се тиче нафтних извора на истоку, сем у курдском делу, мислим да Сирија поново контролише део њих (бар од ослобађања Деир ез Зора)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...