Дијана. Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Kako se izboriti sa duhom očaja/uninija " Suza moja nema roditelja; nada mnom je nebo zatvoreno, ne čuje mi plača ni molitve."Uninije – strašni, crni demon očaja, mrzovolje, pesimizma, zagrljen sa smrdljivom sabraćom gordosti i gnjeva, podlo vam došaptava da je sve crno, da niko ne mari za vas, da je Bog okrenuo lice Svoje od vas, ne da vam da se molite, iako znate da je molitva lijek za to stanje, svemoćno "Slava Bogu za sve", naročito Isusova molitva; jeste li to doživjeli, kako se borite s tim?Псалам 21. (МТ: Псалам 22) БОЖЕ, Боже мој,чуј ме; зашто си ме оставио?(1)далеко су од спасења мога речи падова (=крикова) мојих. Боже мој, вичем у дану и не чујеш;и у ноћи, и нема (одговора) на агонију моју. А Ти у светињи обитаваш, Хвало Израиљева. У Тебе се уздаше оци наши;уздаше се, и избавио си их; Теби вапише и бише спасени,на Тебе се уздаше и не постидеше се. А ја сам црв а не човек,подсмех људима и руг народу. Сви који ме видеше ругаше ми се,говораху устима, климаху главама: Уздао се у Господа, нека га избави!(2)Нека се спасе, ако га хоће! Јер Ти си Који ме извади из утробе,нада моја од (времена) дојки мајке моје. Теби сам привржен од материце,из утробе мајке моје Ти си Бог мој. Немој одступити од мене, јер је невоља близу,а нема помоћника. Опколише ме јунци многи,бикови дебели окружише ме; отворише на ме уста своја,као лав који граби и риче. Као вода разлих се,и расуше се све кости моје;поста срце моје као восак топљен у утроби мојој. Сасуши се као опека снага моја,и језик мој прилепи се за грло моје,и у прах смртни низвео си ме. Јер ме окружише пси многи,збор лукавих опколише ме;прободоше руке моје и ноге. Избројаше све кости моје,а они ме погледаше и презреше ме. Разделише одећу моју мећу собом,(3)и за хаљину моју бацаху коцку. А Ти, Господе, не удаљи помоћ Твоју од мене,похитај да ме заштитиш. Данче*, Олимп, ines and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Одлична тема, мој допринос: "Свети оци о депресији" http://www.4shared.c..._depresiji.html Данче*, Silence and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 U principu "uninije" (ko još izmisli tu reč) je zapravo kada si smoren. A smor se rešava samo akcijom. Znači ono... šetnjica, grad, devojčice (dečaci), filmići, pićance, pljeka, ... puštaš ploče sa drugom, učite zajedno.. pravite roštilj, nedeljom crkvica, uveče i ujutro molitvica.. po danu neka knjigica... i nema smora Mironosica, Anette, Tavita and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 U principu "uninije" (ko još izmisli tu reč) je zapravo kada si smoren. A smor se rešava samo akcijom. Znači ono... šetnjica, grad, devojčice (dečaci), filmići, pićance, pljeka, ... puštaš ploče sa drugom, učite zajedno.. pravite roštilj, nedeljom crkvica, uveče i ujutro molitvica.. po danu neka knjigica... i nema smora a sta ako nemaju snage i volje za akciju ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Onda su baš smoreni. Onda je do drugih da ih izvuku iz smora. Znaš ono.. "E batice, baš sam nešto smoren, nije mi ni do čega!" - Ma nema frke, eto mene pa ćemo zajedno gluvarimo... Zavisi kome se obratiš... Najbolje je ono... "Gospode Isuse .... Drugari tako - tako, ali Isus uvek dođe. Иван Ивковић, aliluja, Bokisha and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja888 Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 a sta kad nema drugih? i kad nemas snage ni da se pomolis? Two wrong doesn't make it right Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Ako ne možeš da se moliš, a ti barem šuti. Isus čuje i kada ga ti zoveš bez molitve. A zoveš ga onda kada kažeš "Dosta ne mogu više" Mironosica, DYNABLASTER, Aleksandra_A and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 a sta kad nema drugih? i kad nemas snage ni da se pomolis? Čovek treba sam sebe da natera da se moli,koliko god da mu je mučno ili teško.Da se moli svojim rečima,"svojom mukom". I ako možda nije iz srca ta "naterana " molitva,verujem da Bog i takvu prima,imajući u vidu da čovek nema snage za molitvu.Onda će ti je dati On.Na čoveku je taj mali trud,da pokušava.A,svaki trud u tom smeru Bog ne zanemaruje nikako. Хелена Вујовић, Sanja888, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Ево још један допринос са моје стране, управо пронађен и копиран из подфорума "Шале": Mujin dnevnik Prvi dan Pada kiša, Fata depresivna, gleda kroz prozor Drugi dan Kiša pada, Fata depresivna, gleda kroz prozor Treći dan Kiša i dalje pada, Fata i dalje depresivna, gleda kroz prozor Četvrti dan Kiša. Fata gleda kroz prozor i dalje depresivna. Ako nastavi ovako da pada, pustiću Fatu unutra! w.a.mozart, DYNABLASTER, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Čovek treba sam sebe da natera da se moli,koliko god da mu je mučno ili teško.Da se moli svojim rečima,"svojom mukom". I ako možda nije iz srca ta "naterana " molitva,verujem da Bog i takvu prima,imajući u vidu da čovek nema snage za molitvu.Onda će ti je dati On.Na čoveku je taj mali trud,da pokušava.A,svaki trud u tom smeru Bog ne zanemaruje nikako. Ta je upravo najvise iz srca... Paradoksalno, malo fali da preokrenemo najdublji ocaj u najdublju vjeru A sto neko rece, izlaz i olaksanje cesto dodje od drugih ljudi... Bog i djeluje kroz dobre ljude, zar ne... samo se ne treba u sebe zatvoriti, i od ljudi i od Boga... Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 a sta kad nema drugih? i kad nemas snage ni da se pomolis? Ја нисам склон агресији али јесам депресији. Елем, унинијом реагујем на околности. До сада нисам научио како да унинију немам (може ли се то?) али јесам научио да у току 'напада' - не верујем својим осећањима. Лажу ме! Увек постоје други и стално имам отворен 'аутопут' ка Богу Јединоме - Христос га је направио Својом смрћу (да не морам да умрем ја) и Својим васкрсом (опет због мене). Наравно да је Господ то урадио за свакога од нас и то из љубави према сваком од нас. Молитве Богу током унинија су ... мој вапај и тихи крик, никаква дубока теологија, никакво читање... У једној реченици: "Боже Свемогући и Свеприсутни - промени нешто а ја не знам шта!" А после - е после иде радост! Радост на квадрат!!! Олимп, Sanja888, Дијана. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 До сада нисам научио како да унинију немам (може ли се то?) али јесам научио да у току 'напада' - не верујем својим осећањима. Лажу ме! Увек постоје други и стално имам отворен 'аутопут' ка Богу Јединоме Молитве Богу током унинија су ... мој вапај и тихи крик, никаква дубока теологија, никакво читање... А после - е после иде радост! Радост на квадрат!!! Dobro pitanje, moze li se potpuno ukloniti uninije, i da li je to izraz psiholoskog sklopa (depresivne dispozicije) ili pak, duhovne prirode... Znam da sam posmatranjem sebe i drugih stekla utisak da je uvijek duhovne prirode, ili se napad lakse kalemi na odredjenu strukturu psihe... Da, ne treba u tom trenutku vjerovati sebi, tj.svojim osjecanjima, i istrajavati u tim molitvenim vapajima. Naci ce dobri Gospod nacina da nas utjesi. Izlaz se uvijek ukaze, uvid, necija spasonosna rijec ili samo blag pogled, da nas postidi za to malodusje (prikriveno huljenje). djoleat, DYNABLASTER and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 6, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2011 evo i moj doprinos film je vrh, ali i jedan od najtezih filmova koje sam gledao, Lars von Trier iznosi svoja stanja kroz film, ne preporucujem labilnima, oni nek gledaju Hitchkoka :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 6, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2011 a da, nije tesko biti fin d13qw7qišaimaba :lol: http://www.imdb.com/title/tt1527186/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 a da, nije tesko biti fin d13qw7qišaimaba :lol: http://www.imdb.com/title/tt1527186/ planeta Melanholija pojede planetu Zemlju није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука