kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sonja-biserko-u-srbiji-postoji-strategija-poricanja-i-negiranja-proslosti/6664695/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 Србоћетници су то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 1 hour ago, kopitar рече http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sonja-biserko-u-srbiji-postoji-strategija-poricanja-i-negiranja-proslosti/6664695/ Цитат Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko upozorila je u četvrtak kako postoji "strategija poricanja i negiranja" prošlosti i zločina iz doba Miloševićevog režima, ocijenivši da je dio te strategije i vraćanje na javnu scenu generala i visokih časnika nekadašnje Vojske Jugoslavije, osuđenih za ratne zločine. Па... у праву је... Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 5 минута, Ћириличар рече Па... у праву је... Znao sam da je to dobra teta.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Znao sam da je to dobra teta.. Кад ти је добра, ето ти је па нек теби држи придике kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 18 минута, kopitar рече http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sonja-biserko-u-srbiji-postoji-strategija-poricanja-i-negiranja-proslosti/6664695/ Ништа без Дуде Историје kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 25 минута, Ћириличар рече Па... у праву је... Хрвати су задња нација у Европи која треба било коме да држи придике око тога. И да ликује. Ћириличар and Драшко је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 1 hour ago, kopitar рече Znao sam da je to dobra teta.. Нема везе ово са тим је ли она добра или не. Просто је жена у праву. Напредњаци су покренули нови правац у односу према деведесетима - нема више самокритике, хашки осуђеници су само браниоци отаџбине. Прво се то видјело са подршком Шљиванчанину, а као друго видјело се у гласној тишини према оној гробници Шиптара откривену ( ако се добро сјећам ) код Батајнице. Просто Србија почиње да се понаша онако како се Сарајево и Загреб понашају према својим злочинцима - "они су само бранили домовину". Једини проблем са Бисерко у овом контексту јесте што се ограничава само на критику Србије, умјесто да указује како је ово регионални проблем. Сада када се полако креће овом стазом, нема више повратка нити оправдања за повратак јер смо ми своје злочинце и осумњичене за злочине испоручивали Хагу, некима и сами судили и велику већину тога је одрађено - док су бошњачка, хрватска и албанска страна своје штитили и шуте о њиховим злочинима понашајући се као да се никад нису догодили. Сада на сваку критику са њихове стране имамо одговор - ми смо својима пресудили док сте ви оправдавали своје злочине. Можемо имати јаку моралистичку предност у препуцавањима ако се добро поставимо - када смо већ кренули овим путем. Но једно је сасвим сигурно - понашамо се исто као Хрвати према Готовини или Бошњаци према Орићу са овом политиком и тога морамо бити свјесни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 13 минута, Ћириличар рече Нема везе ово са тим је ли она добра или не. Просто је жена у праву. Напредњаци су покренули нови правац у односу према деведесетима - нема више самокритике, хашки осуђеници су само браниоци отаџбине. Прво се то видјело са подршком Шљиванчанину, а као друго видјело се у гласној тишини према оној гробници Шиптара откривену ( ако се добро сјећам ) код Батајнице. Просто Србија почиње да се понаша онако како се Сарајево и Загреб понашају према својим злочинцима - "они су само бранили домовину". Једини проблем са Бисерко у овом контексту јесте што се ограничава само на критику Србије, умјесто да указује како је ово регионални проблем. Сада када се полако креће овом стазом, нема више повратка нити оправдања за повратак јер смо ми своје злочинце и осумњичене за злочине испоручивали Хагу, некима и сами судили и велику већину тога је одрађено - док су бошњачка, хрватска и албанска страна своје штитили и шуте о њиховим злочинима понашајући се као да се никад нису догодили. Сада на сваку критику са њихове стране имамо одговор - ми смо својима пресудили док сте ви оправдавали своје злочине. Можемо имати јаку моралистичку предност у препуцавањима ако се добро поставимо - када смо већ кренули овим путем. Но једно је сасвим сигурно - понашамо се исто као Хрвати према Готовини или Бошњаци према Орићу са овом политиком и тога морамо бити свјесни. Но једно је сасвим сигурно - понашамо се исто као Хрвати према Готовини или Бошњаци према Орићу са овом политиком и тога морамо бити свјесни. Gotovina je oslobođen svih optužbi i moramo ga izbaciti iz ove grupe kao i Šekija. Svi ostali su procesuirani i osuđeni neki u Hagu npr. Blaškić a neki u Hrvatskoj ( Norac i dr.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 1 hour ago, kopitar рече Но једно је сасвим сигурно - понашамо се исто као Хрвати према Готовини или Бошњаци према Орићу са овом политиком и тога морамо бити свјесни. Gotovina je oslobođen svih optužbi i moramo ga izbaciti iz ove grupe kao i Šekija. Svi ostali su procesuirani i osuđeni neki u Hagu npr. Blaškić a neki u Hrvatskoj ( Norac i dr.) По тој истој логици и Харадинаја морамо избацити јер је ослобођен јер су свједоци побијени. Готовина је ослобођен истим махинацијама уништавања или сакривања доказа ( они фамозни "топнички дневници" за које се говорило да показују координате артиљеријске ватре по избјеглицама ). Да говоримо у чисто правном контексту, онда бисмо их свакако морали избацити, али ми говоримо у историјском, политичком и генерално друштвеном контексту гдје је јавна тајна да су српски противници штитили своје злочинце свим средствима. За Шекија ипак немам појма шта да мислим. Његови су углавном пљачкали како сам схватио, осим када је била она епизода у Хртковцима - а и ту има солидна друга страна приче. У Хагу је ипак осуђено много мање Хрвата него што их је било оптужено, док је код Срба тај однос нешто већи. Даље, Хрватска је своје највеће осумњичене за злочине здушно подржавала, за разлику од Србије. У БиХ, Орићу суди домаћи суд за који је јако мало вјероватно да је непристрасан. Брдо предмета против бошњачких команданата купи прашину, а са друге стране спремно је брдо оптужница за хрватске команданте. Тачи је пристао на формирање посебног суда за злочине ОВК први пут након 18 година. Буд'мо реални овдје - преузимамо понашање наших противника. Једино што нас вади и што ће нас увијек вадити ејсте чињеница да смо ми своје највеће злочинце "обрадили" и да нам више нико од њих не може ништа ни писнути. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 14 минута, kopitar рече Gotovina je oslobođen svih optužbi i moramo ga izbaciti iz ove grupe kao i Šekija. Svi ostali su procesuirani i osuđeni neki u Hagu npr. Blaškić a neki u Hrvatskoj ( Norac i dr.) Те приче мир мир нико није крив неће проћи. И да ли ти засита нас сматраш за тоталне тупане па нам продајеш приче о Соњи Бисерко? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 1 сат, GeniusAtWork рече Хрвати су задња нација у Европи која треба било коме да држи придике око тога. И да ликује. Као да их је то некад спријечило... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 2 минута, Ћириличар рече По тој истој логици и Харадинаја морамо избацити јер је ослобођен јер су свједоци побијени. Готовина је ослобођен истим махинацијама уништавања или сакривања доказа ( они фамозни "топнички дневници" за које се говорило да показују координате артиљеријске ватре по избјеглицама ). Да говоримо у чисто правном контексту, онда бисмо их свакако морали избацити, али ми говоримо у историјском, политичком и генерално друштвеном контексту гдје је јавна тајна да су српски противници штитили своје злочинце свим средствима. За Шекија ипак немам појма шта да мислим. Његови су углавном пљачкали како сам схватио, осим када је била она епизода у Хртковцима - а и ту има солидна друга страна приче. У Хагу је ипак осуђено много мање Хрвата него што их је било оптужено, док је код Срба тај однос нешто већи. Даље, Хрватска је своје највеће осумњичене за злочине здушно подржавала, за разлику од Србије. У БиХ, Орићу суди домаћи суд за који је јако мало вјероватно да је непристрасан. Брдо предмета против бошњачких команданата купи прашину, а са друге стране спремно је брдо оптужница за хрватске команданте. Тачи је пристао на формирање посебног суда за злочине ОВК први пут након 18 година. Буд'мо реални овдје - преузимамо понашање наших противника. Једино што нас вади и што ће нас увијек вадити ејсте чињеница да смо ми своје највеће злочинце "обрадили" и да нам више нико од њих не може ништа ни писнути. Mislim da su sve strane zbog pritiska MZ to solidno odradili , normalno da su Srbi kao najodgovorniji za rat ( zbog politike S. Miloševića ) i najviše kažnjeni. https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/306991/u-haagu-je-optuzena-161-osoba-70-posto-su-srbi-20-hrvati-i-10-bosnjaci&ved=0ahUKEwj8tvOztf3WAhVpCZoKHbvHAwgQFggjMAA&usg=AOvVaw2CIcr-RHTensijcrQv9cEN Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 7 минута, kopitar рече normalno da su Srbi kao najodgovorniji za rat ( zbog politike S. Miloševića ) i najviše kažnjeni. Како те није срамота да пишеш овакве баљезгарије? То што је Слободан Милошевић водио катастрофалну националну политику,по Србе, не чини га најодговорнијим за рат.А поготово не Србе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 2 минута, Вилер Текс рече Како те није срамота да пишеш овакве баљезгарије? То што је Слободан Милошевић водио катастрофалну националну политику,по Србе, не чини га најодговорнијим за рат. Eto vidiš da ti je potrebna pomoć teta Sonje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука