Jump to content

Kojoj kategoriji ljubitelja alkohola pripadate?

Препоручена порука

Proučavajući ponašanje ljudi tokom konuzmiranja alkohola, istraživači sa Univerziteta u Misuriju zaključili su da postoje četiri kategorija ljubitelja čašice.

Naime, nakon ispijenih nekoliko koktela ili žestokih pića, neke osobe stupaju u kontakt sa nepoznatim ljudima, druge traže kavgu, a pojedine se satima kikoću bez vidnog razloga.

ice-681549_640-300x169.jpg

Foto: Designatic/Pixabay.com

Dve osobe mogu da popiju istu količinu alkohola, a da njihovo ponašanje bude dijametralno suprotno. Upravo su se ovom pojavom pozabavili američki psiholozi.

Njihova studija, objavljena u časopisu „Addiction Researć&Theory“, došla je do zaključka da postoje četiri kategorije ljudi koji piju alkohol.

U prvu, nazvanu „Ernest Hemingvej“, potpalo je 40 odsto od 374 osoba koje su bile obuhvaćene istraživanjem. Reč je o pojedincima koji dobro podnose piće i koji pod uticajem alkohola ne menjaju ličnost.

U drugu, „Meri Popins“ kategoriju, spadajuju oni koji nakon izvesne količine alkohola postaju veseliji, dobrodušniji.

Ljudi koji sa svakom ispijenom čašom sve više menjaju svoje ponašanje čine grupu „Ludih profesora“. Obično prirodno introvertne, ove osobe postaju samopouzdanije i društvenije kada popiju koju više.

Poslednja grupa, tzv. grupa „Gospodin Hajd“, okuplja sve one koji su pod dejstvom alkohola skloni da izgube razum i postaju neodgovorni i agresivniji.

(Tanjug)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ту негде између Попинсове и лудог професора

Кад попијем, отоворенији сам, искренији, мислим да чак и мало више волим људе а мање завидим, крене самопоуздање, .....

Но, не треба да пређе у навику 0703_read :)))

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ту негде између Попинсове и лудог професора
:good2:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

ja spadam u grupu koje ovde nema.... :0212_rolleyes:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Прораде емоције сто на сат и све испричам шта носим у себи .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

odavno vec "ne okuasam" i to sa razlogom.. cetrvrta kategorija u vecini slucajeva :) .. sto bi rek'o jedan dobri brat Vranjanac "kad pijem rakiju mene me na mafiju tera" :D

Подели на овим сајтовима

Ako se slucajno "upucam", legnem da spijem.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...