Jump to content

Насиље у породици

Оцени ову тему

Препоручена порука

Po nekom mom utisku, ne vezano za ovaj slucaj dobar broj zena definitivno ne zna da kontrolise sebe. Udajom za svestenika smatraju dobro obavljenim poslom. A kad zivis sa tim utiskom da te tvoja polovina smatra za biznis bato... pa I meni, obicnoj gresnici, koja definitivno nije popadija, zaigra dzigerica I tako mi dodje da ja odem I umlatim lujku.

PS Nisam prsla.... samo realno gledam tu istu ekipu oko sebe.

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 378
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Подели на овим сајтовима

Prebio popadiju

A.DELIĆ | 07. mart 2007. 19:26 |

Šabački sveštenik Bogdan Simanić prijavljen zbog zlostavljanja supruge. - Besomučno me je udarao pesnicama. Mislila sam da će me ubiti - kaže Sanja Simanić. Po izlasku iz bolnice popadija će morati u sigurnu kuću.

ŠABAC - Popadija Sanja Simanić prijavila je policiji svog supruga Bogdana Simanića da ju je pretukao i naneo joj teške telesne povrede po glavi i telu. Ona je majka troje dece i hospitalizovana je na Odeljenju neurologije Opšte bolnice u Šapcu, a kada se oporavi utočište će morati da potraži u Sigurnoj kući.

Sveštenik Bogdan Simanić suprugu je pretukao još 1. marta oko 13 časova u njihovom porodičnom stanu. Ona kaže da ju je besomučno udarao pesnicama i da je mislila da će je ubiti. Agoniju je prekinuo dolazak kćerke, posle čega je uspela da se dokopa dvorišta. U teškom stanju, otišla je u šabački SUP.

- Dan je bio sunčan, a meni se sve mračilo pred očima. Peške sam otišla i do bolnice, plašeći se da negde na ulici ne padnem i da neko od vozača ne odgovara zbog mene. Na odeljenju za uho, grlo i nos izgubila sam svest - priča kroz suze Sanja Simanić.

Simanić je u žižu javnosti dospeo januara prošle godine zbog prozivki da se, uporedo sa svešteničkim pozivom, bavi izgradnjom stanova za prodaju na atraktivnim lokacijama. Ubrzo potom parohijani su peticijom tražili da mu se zabrani činodejstvovanje, a pred njegovu privatnu firmu “Ugao”, još uvek nepoznata osoba, bacila je bombu.

- Maltretiranje traje pet godina i samo ja znam kroz šta sam prošla. Kada su svi mediji pisali o Bogdanu, nisam htela ni reč da kažem protiv njega, strahujući za našu decu. Udala sam se sa 16 godina. Moji roditelji su bili rastavljeni, pa sam se zbog toga trudila da na svaki način sačuvam porodicu. Želja mi je bila da dočekam diplome svoje dece - priča nesrećna žena.

- Mi nismo bili porodica koja je išla na letovanja i zimovanja. Kućili smo kuću, ali se poslednjih pet godina Bogdan promenio. Razgovarao je samo pesnicama. Ako sam se zaklela Bogu da ći podeliti život sa njim, nisam se zaklela da ću mu dozvoliti da mi oduzme život - kaže Sanja Simanić.

Sanja Simanić zbog svoje dece nije želela da se fotografiše za novine. Ona će najverovatnije ostati u Bolnici do kraja ove sedmice, posle čega će je preuzeti stručnjaci Centra za socijalni rad i smestiti u nedavno otvorenu sigurnu kuću.

CRKVENA ISTRAGA

U Šabačkoj eparhiji šokirani su ovim slučajem. Povređenu popadiju obišao je Mirko Vilotić, starešina Saborne crkve Svetih apostola Petra i Pavla, a redovno je posećuju supruge sveštenika. Informativna služba eparhije izdala je saopštenje u kojem se kaže da je Simaniću već godinu dana oduzeta parohija zbog bavljenja poslovima u građevinskoj delatnosti. Prijavu njegove supruge razmatra Crkveni sud koji je već preduzeo istražne radnje u svojoj nadležnosti.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:195104-Prebio-popadiju

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

ISPOVEST SRPSKE KASIRKE: Muž konobar me prvo istuče, pa ode da služi narod i napija goste!

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 14:34, YOKA рече

Po nekom mom utisku, ne vezano za ovaj slucaj dobar broj zena definitivno ne zna da kontrolise sebe. Udajom za svestenika smatraju dobro obavljenim poslom. A kad zivis sa tim utiskom da te tvoja polovina smatra za biznis bato... pa I meni, obicnoj gresnici, koja definitivno nije popadija, zaigra dzigerica I tako mi dodje da ja odem I umlatim lujku.

PS Nisam prsla.... samo realno gledam tu istu ekipu oko sebe.

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Па сад....и они лете да се ожене пошто пото,да би се рукоположили и добили парохије.Лош склопљен брак је грешка обоје супружника а не само неког тамо "наивног" богослова.

Нажалост,знам много примера где су жене пуно испаштале,односно попадије.Нису за јавност такве приче.

Времена су тешка и гледа се на ухлебљење без обзира на касније последице.

Није ово прва малтретирана попадија.Има и оних које су психички злостављане годинама и које никада неће испричати своју причи и ни по чему нећете видети ни приметити на њима  тежак крст које носе.Има и свештеника много намучених поред својих жена.Различита хтења,различите жеље.Заробљени у браку.И те приче никада неће бити испричане.

Дај Боже да се умножи доброта и љубав.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 14:27, JESSY рече

Свака сличност између случаја из првог поста ове теме из 2012 године, и приче са ове теме је случајна. 

А с друге стране сад већ може да се уочи и шаблон по ком попови злостављају своје жене (крава, зид од јастука док гледају тв, учење деце да се према њој исто понашају...), баш ми је жао ове З.П. из околине Београда и М.Л. из неименованог места.

Када се нешто стварно догоди, и жели да се скрене пажња јавности на такав проблем, то се ради овако:

On 11. 6. 2015. at 14:37, JESSY рече
Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 14:27, JESSY рече

А Џеси овога си се ти ипак сетила, алал вера!

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Obrazovanje je najmocnije oruzje koje mozete koristiti da biste promenili svet.Nelson Mendela

Imam jos citata....ne sekirajte mi se . :D  Evo..npr.Koliko malo decijih snova ostvari odrastao covek.Ovidije

• Волим 1

:351780:

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 22:30, Жељко рече
Јес па да ти извали радијатор на ову скупоћу

У праву си, најбоље да је зазидаш, у темељ  још, да не рушиш зидове касније.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 22:37, Morticia Addams рече

У праву си, најбоље да је зазидаш, у темељ  још, да не рушиш зидове касније.

tumblr_mhmfwathT61r38l53o1_250.gif

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 12. 6. 2015. at 4:49, Жељко рече

Него шта мислите о малтретирању попова од стране попадија?

Ја сам богме баш чуо и видео свашта...

Жена ме прво истуче па онда идем да служим литургију и проповедам народу. На то мислиш ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...