Дика Израиљева Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 АнА (дугосилазно "а"):Nisam "ljubitelj" nevladinih organizacija,dosta toga lošeg su donele na ovim prostorima i iza njih se često krije nešto što nema veze sa humanitarnim radom.Ipak ne treba ih sve generalizovati.Zahvaljujući pojedinim nevladinim organizacijama problem nasilja u porodici kod nas je izašao na videlo.Počelo je da se priča o tome,a ne da se gura i krije pod tepih.A kad o nečem počne javno i bez tabua,predrasuda i zabluda da se priča to je već pomak napred.Slažem se da je edukacija neophodna pa i u ovome.Naravno najlepše bi bilo da smo svi pravi Hrišćani,da živimo mislimo i delamo Hrišćanski,ali nismo,da jesmo ova tema ne bi ni postojala kao ni ovaj problem (Ово је било предубоко...оригинално, несвакодневно, самосвојствено, ријетко гдје се може чути...нешто сасвим ново) 1000000001010 :) СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 ................. gdine Stojkoviću,šta mislite, naravno retorički govoreno,koliko ima takvih brakova danas, gdje su obadva supružnika vjerujući hrišćani koji traže Božije,a ne njihovo Негде сам прочитао, да ескими успевају да пламеном једне свеће постигну температуру сасвим довољну за живот у свом иглоу. Знам Да Један Пламен, сваке године, "упали" много свећа широм планете, око којих се срца многих људи "Догреју" Истинитом Топлотом, Која не Да Је Довољна само за сопствени "игло"-сопствену породицу, већ, Богу хвала, за сваког ко се са имаоцем топлоте сретне. Ширење Радосне Вести, по мом скромном мишљењу, није много тога што мислимо да јесте, због чега се и често уплашимо, а пре свега Јесте Оно што свако може да чини, а то је да чини оно што током Литургије исповеда. И ништа више од тога. Тада, једна "Свећа" Греје, не само супружника, већ и породицу, и пријатеље, и комшије, и сваког кога сретне, са ким се чује или дописује....Јер тада, и само тада, "..не живим више ја, него живи у мени Христос (Гал. 2,20) " А ко, или шта се може Христу успротивити? Сваки труд по било ком питању, без Њега и као Помоћ и као Циљ, узалудан је. facenew22222222 divni ste,uzivam dok citam vase postove bendoff 4chsmu1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 divni ste,uzivam dok citam vase postove :bla: 0102_laugh на свему, увек и свуда dada 0102_laugh 0102_laugh "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
galac68 Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Анчи, за мене су овакве мушке реакције потпуно очекиване. Табу, тежак...а кад се дирне у "мушке привилегије" онда је тек прст у око...То је онај главни проблем - мит да је увек жена крива за насиље... naravno da ja ucek kriva, od prapočetka sveta kada je Adam pokušao da krivicu svali na Evu, pa na žalost do dana današnjeg pa ima toliko bitnij tema od teme nasilja, posebno od nasilja nad decom, Farma, veliki brat, šta je Karkeuša obukla i rekla, s kim je Ceca bila etc... to nas se sve jako tiče a to da li neko gasi cigarete na telu sopstvenog deteta pa to nije naša briga godinama sam u Astri http://www.astra.org.rs/?p=226 neverovatno koliko čak i žrtve misle da su same krive, sramota svih nas.. После овога потамњеног дела текста долази једно велико ЈООООЈ 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 UPOZORENJE: UZNEMIRUJUĆI VIDEO! http://www.youtube.c..._embedded#at=78 Bolesna devojčica objavila šokantan snimak oca koji je tuče kaišem Video Blic | 03. 11. 2011. - 10:58h | Foto: Beta, AP | Dvadesetdvogodišnja Hilari Adams, koja boluje od cerebralne paralize, odlučila je da više ne trpi zlostavljanje svog oca sudije Vilijama Adamsa. Ona je na Jutjubu postavila tajno snimljen video snimak na kome se vidi kako jeca od bola dok je otac neprekidno udara kožnim kaišem zbog toga što je daunlodovala muziku sa interneta na kompjuteru u svojoj sobi. Napad: Devojčica, koja pati od cerebralne paralize, jeca od bola dok je otac udara kožnim kaišem zbog toga što se igrala na kompjuteru Devojka, koja je kao tinejdžerka kamerom snimila oca kako je tuče kožnim kaišem, rekla je da je njena namera bila da mu pomogne, iako priznaje da mu je svojom ispovešću možda uništila karijeru sudije porodičnog prava. - To se dešavalo i ranije, i samo je eskaliralo. Postavila sam kameru i snimila sam ga - rekla je ona. Posle objavljivanja snimka Adams bi mogao da bude podvrgnut policijskoj istrazi. Šef policije iz Rokporta u Teksasu Tim Džejrou, rekao je juče da je istraga pokrenuta nakon što su im se javili ljudi koji su snimak videli na internetu. Hilari je snimak napravila 2004. godine, kada je imala 16 godina, a tek prošle nedelje odlučila je da snimak objavi stavljajući ga na internet. Hilari Adams: Bila sam umorna od očevog maltretiranja Otac: Nije tako strašno kao što igleda Nakon što je video snimak, sudija Adams je rekao da to "nije tako strašno kao što izgleda", kao i da se "to dogodilo odavno". - To se dogodilo pre dosta godina... Ja sam se izvinio tada - izjavio je Adams. Snimak je kasnije objavio sajt Reddit. Ona je u izjavi jednoj lokalnoj televiziji juče rekla da se tek sada odlučila na ovaj korak, jer je bila umorna od očevog maltretiranja. - Zlostavljanje je postajalo sve gore i na kraju sam odlučila da objavim snimak koji imam već sedam godina - rekla je ona. Međutim, ona je juče na Tviteru ostavila post da joj je žao što je objavila video. "Osećam određeno žaljenje zbog objavljivanja videa jer nije lako biti odgovoran za uništavanje karijere svog oca. Ali ja iskreno želim da on potraži pomoć", napisala je ona. Na snimku se može videti kako sudija Adams snažno udara ćerku po nogama i leđima, potom njegova žena od njega uzima kaiš kako bi "preuzela", dok on u tom trenutku odlazi, da bi se vratio nekoliko trenutaka kasnije sa drugim kaišem kako bi mogao da nastavi da je bije. Ne ovom sedmominutnom snimku čujemo kako ćerka moli oca da prestane, i njega koji koji joj naređuje da se savije preko kreveta. http://www.blic.rs/Vesti/Svet/287341/Bolesna-devojcica-objavila-sokantan-snimak-oca-koji-je-tuce-kaisem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Нажалост, види се да ниво образовања и друштвени статус, не значе ништа у смислу заштите од породичног насиља. Ова млада девојка је дуго чекала да смогне снаге и објави видео. Све у нади да ће ипак помоћ која је њеном оцу сигурно потребна, најзад закуцати и на њихова врата. Оно што ми посебно тешко пада као мајци, је однос њене мајке према свему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Vilijama Adamsa ... sudije porodičnog prava. Иронија... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Стварно је добра девојка. Тачно је да њеном оцу треба помоћ. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 A šta s fizičkim nasiljem žena nad muževima? Pogledajte taj par na videu, kakva facka: zámena manželiek - extra vyprask od manželky Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Vidi se da je to u njih normalka, svaki dan na dnevnom redu, ono kad mu prijeti fackom. A i te njegove eskivaže, izgleda dobro uigran i istreniran, zna tačno šta ga slijedi, omg. Al ona je brža, ima baš tešku ruku. Ja mislim da su oboje zreli za psihoterapeuta, naročito on. Ona si je napravila od svog muža - sina, maštrafi ga ko kakvog neposlušnog pubertaka. A on se dao tako sredit, nekakav je sav izgumovani, ko izbrisan gumicom za brisanje, zdeletovan. Ona sasvim dominantna on sasvim submisivan, kakva gadna kombinacija, baš nenormalno. bolje bi im bilo da se razvedu nego žive u takvom patološkom odnosu. Al možda im se to tako svidja oboma? Ko to sad zna, submisivan voli kad ga ima ko rihtat a domina voli kad ima kraj sebe takvog mazohista i slabića. Taj vjerovatno imao dominantnu mamu pa si onda našao i takvu istu ženu, obično to tako biva. No, to su baš "poveden" parek, ne bi htio bit tamo njihovim djetetom tj. u koži njihove djece. Jadna djeca kraj takvih roditelja čemu se od njih nauče? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Овај видео клип је на енглеском, међутим, нема пуно текста или неког дијалога. Ствар је врло јасна - урадили су један експеримент. Са једне стране приказали су мушкарца који малтретира жену на улици и камером забележили понашање суграђана који су у сваком од приказа, пре или касније, пришли да помогну девојци. Међутим, ту се нису зауставили, у другом делу видео снимка видимо девојку која малтретира свог дечка на улици и пролазнике како реагују. Резултат је очекивајућ, али помало сраман. Циљ овог видео клипа је да подигне свест о насиљу у породици од стране оба пола, са мало већим акцентом овог пута на мушкарцима где се каже да је статистички гледано један мушкарац малтретиран на сваких 37 секунди! Јасно је да ћемо статистику оставити по страни, јер то је само груб податак, али питање које постављам је: да ли је друштво спремно да се суочи са женама агресорима у породици?! https://www.youtube.com/watch?v=cywQhs_6iC4 Agaton Vuzman, Ђуро Станивук, Slavko... and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Невероватно је да је један посматрач пришао и ударио оног "јадничка"... Никола Поповић and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 И ја сам се ту баш онако запитао где смо... Замисли тек на Балкану да се то догоди. Ко зна колико њих трпи насиље јер не сме да призна због срамоте.. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Циљ овог видео клипа је да подигне свест о насиљу у породици од стране оба пола, са мало већим акцентом овог пута на мушкарцима где се каже да је статистички гледано један мушкарац малтретиран на сваких 37 секунди! Јасно је да ћемо статистику оставити по страни, јер то је само груб податак, али питање које постављам је: да ли је друштво спремно да се суочи са женама агресорима у породици?! Moralo bi da bude. Ako nije, treba ga spremati. Ovo je odličan primer kako rodni stereotipi idu na štetu i jednog i drugog pola: pošto su muškarci, je l' da, neosetljivi, aktivni, snažni, ne plaču, ništa ih ne boli, od malena ne smeju da biju devojčice (a devojčice njih smeju), onda kako da priznaju da trpe nasilje i ostanu muškarci? Kako društvo da im pomogne, a da ih ne ismeje? Mnogo će vode proteći dok ne počnemo da shvatamo da smo svi ljudi i da niko nikog ne treba da bije. Margareta, Никола Поповић, Justin Waters and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Невероватно је да је један посматрач пришао и ударио оног "јадничка"... Pa kad je ovde isp`o p......ca i papucarko tako mu i treba. Zna se kako treba sa ovakvom zeMskom... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука