JESSY Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 @@w.a.mozart, btw, super ti je novi avatar.... :Viannen_loungelizard: w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 da su bogobojažljivi i bogotražitelji, bili bi u Crkvama u kojima su kršteni, ne u sekti... Можда ће поново да крштавају. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 evo jedne pesme za sve simpatizere ex-vladike Artemija "He will find us, he pursuits us, he can get us, he will find us!!" Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Шта је ту ужас? Погледај мало старе фотографије Србаља, сва жемска чељад је носила мараме. Ужас је што дух супер-исправности влада међу тим људима, па и све девојчице морају да носе мараме, до једне. Јадна деца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исократима Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Вукашине, у Руској Православној Цркви СВА женска чељад носе мараме. Осим тога, све девојчице које имају дуже косе, носе плетенице. Је ли ти и то ужас? :-)))) Старац порфирије је учио верне да својој деци облаче одећу која им пристаје: дечацима мушку, девојчицама женску која подразумева и мараму. Што се тиме савлажњаваш? МилошБГ and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Људи, браћо, пријатељи...каква је ово туга....Заиста, није се спрдати са овом ситуацијом. Није, јер није ту ријеч о неком сенилном епископу који је, ето, под старе дане, побудалио. Овде се ради о томе да (без имало шале и претјеривања) трећина крштених Срба, сматра да је он некакав нови Сава Ковачевић, Владимир Перић-Валтер, Иво Лола Рибар и штатијазнам. Стварно није шала, јер ту шупљу причу коју слушамо последње двије деценије о "издаји светог православља папистима", о "скретању са "правог пута догмата и канона"", фура сваки други ултра-мега-гига-Србин-православац који је научен да је довољно да се у Цркви крсти, вјенча и сахрани.Дакле, опет и опет, није проблем у бившем в.Артемију (а колико прекосутра свеправославном "васељенском патријарху" те некакве вехабистичке "само-ми-све-најбоље-знамо" ултра-мега-гига-православне-турбо-ревнитељске "цркве", него је (опет и опет по ко зна који пут) проблем у томе што ми проблеме последњих 25 година од пада комунизма толико гурамо под тепих да једноставно свако здрав види да смрди, да нема везе са здравом памећу (акамоли отачким расуђивањем) и да ни додирних тачака са аутентичним учењем Богочовека Христа нема.А зашто?1) зато што смо годинама толерисали менталитет "поп Ћира и поп Спира" у којем се протестантска "побожност" и малограђанска "моралност" (јер, како смо сто пута рекли, морал је социолошки појам, а Христос је једина Истина) повлачи скоро па једнако под појам Богооткровења. Наша вјера НИЈЕ систем учења и вјеровања, нити ичије паметовање и честитост, него просто и једноставно - БОГООТКРОВЕЊЕ које се десило ЈЕДИНО И ИСКЉУЧИВО доласком у свет Богочовека Христа Исуса2) зато што већ деценијама игноришемо јако битан цитат да "у Христу нема ни Јелина ни Грка", до границе да "у Христу нема ни мушко ни женско" итд итд, него гајимо некакво измишљено "српско-православље", иако никоме паметном није јасно какво је то "посебно" Православље и по чему се то суштински разликује од Богооткровења предатом "свим народима и свим људима"3) промашај суштине учења Христа Богочовека који крши све и једно земаљско и људско правило понашања и норми, који пије и једе са грешницима, не поштује канонски одређене постове, крши Мојсејеве законе на раноразне начине и саблажњава "правовјерне" до мјере да га рада срца предају паганима и инсистирају на Његовом распећу. Промашај СУШТИНЕ која каже "буди шта хоћеш, немој само бити фарисеј (роб правилима и лицемјер)" него буди ЧОВЕК по икони Христа Богочовека - трпељив, преиспун праштања, молитве, смирења, љубави за све (не гледајући ко је ко) итд итд4) циједимо комарца а гутамо камилу. Никакав проблем "ревнитељи" не виде у томе што се прописи за крштење не поштују (а колико се сјећам Свети Архијерејски Сабор из '92 је недвосмислено донио пропис о минимално 2-4 недјеље поста на води, катихуменској школи, причешћу уз крштење итд итд), него се појединцима дозвољава да саблажњавају народ идиотским причама о "важности" иконостаса, а очигледно нису никад ни читали Житија тог истог аве Јустина, у којег се данас толико куну, у којем он недвосмислено каже да иконостас није уведен ради "недостојног народа", него ради недостојних свештеника који су бленули у женски дио присутних те се "деконцентрисали". коме није тешко нека прелиста житије, мислим св.Василија Великог.5) Патријарх Павле је за мене лично, велики светитељ, молитвеник, слика Христова у несретна времена и дивни скромни подвижник. Међутим, молио сам се Господу да доведе неког ко ће дивљање клана рукоположеног у З-Т Епархији довести у ред. Кога занима, могу му на пп послати факсимил "матичне књиге" из титове Удбе једног чувеног бившег Епископа, заједно са биографијама управо ових који праве чуда и саблажњавају народ, гдје ће свако ко зна сабрати два и два видјети ко их је предложио за Епископе и да се управо ради о члановима тог "клуба ревнитеља", заљубљеника у Кијевску унијатску теологију и литургику надасве. Бојимо се ствари назвати правим именима? - "зато што ниси ни врућ ни леден, испљунућу те из уста својих" рече ономад св.Богослов у "Апокалипсису"6) Пролазе Сабори, а ништа конретно. Пролазе силне Саборне посланице, и никаквог одјека. Оно што је СУШТИНА јесте то да 90% крштеног народа на територији спц нема ни елементарну свијест шта је то Православна Црква. Е, управо зато што нам свештени чин размишља о архитектури и економату умјесто о томе да нам је болно потребна здрава МИСИЈА међу омладином, за десетак година ће се запитати зашто су храмови празни и зашто нам омладина масовно одлази у атеизам, а Црква се претвара у некакав сервис за свештање колачаМоже се овако унедоглед, али питање је има ли више икакве сврхе.Нису друже Марко, Артемије, Папа или Васељенски Патријарше прве приватне католичко-православне "цркве" (или како ћеш се већ звати за два-три дана у властитој прелести да си, ето, баш ти, нови Максим Исповедник) проблем теорије завјере и теолошке финесе. Пролем је у томе што сам прије 15 година од истог Епископа који те је рукоположио чуо да ћеш баш ти бити тај који ће једном изазвати раскол у Цркви, а ја помислио ономад "Боже, деда је потпуно пролупао". Ето. И сад, њему светитељу се, постхумно, извињавам, а теби желим са срећом каријеру новог васељенског Папе. Жао ми само тог животно, духовно и психички погубљеног света који је у незнању (а за то ниси крив ти) пошао за тобом.Толико. w.a.mozart, lab_man, Vaske and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 дечацима мушку, девојчицама женску која подразумева и мараму. Што се тиме савлажњаваш? U datom tekstu starac ne spominje maramu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 meni samo zao dece koju guraju tu...ne znaju u sta ih guraju... 8086.gif bilo je za ocekivati...not surprised at all 8086.gif http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светолик Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 "Друже Тито пиши друго писмо, ово прво разумели нисмо." У црквеном расколу може бити само неко ко је изневерио правоверје. Да ли су грчки ГОХовци изневерили правоверје? Истинити православци РИПЦ, СИПЦ, и остали? Кипријановци, Флоринци, Матејевци, ови, они? Показало се, по промислу Божјем и у складу са учењем апостола Павла, да поделом међу нама сведочимо да је Црква само тамо где се чува истинска и неискварена вера. Да грчки ГОХовци чувају истинску и неискварену веру? Истинити православци РИПЦ, СИПЦ, и остали? Кипријановци, Флоринци, Матејевци, ови, они? Нису изневерили правоверје, чувају истинску и неискварену веру, према томе нису у расколу? Тако вас учио Свети Ава Јустин? Исократима and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Каква вест... синоћ око 22 https://www.facebook.com/ZrullzNet/photos/a.276224695822960.56514.275381219240641/701483969963695/?type=1 Баба је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Господ каже: ко самном не сабира тај расипа. Ко мене не прима, који долазим у име Оца, прима оног ко долази и доћи ће у име своје, дух антихриста. Артемије је био епископ али је као човек отпадао од Цркве дуго година, да би на крају отпао до изопштење из Чаше вечног живота. А као такав је и архиглава свих ових несрећника који скуповима својим хуле на Дух Свети. Артемије је главни тровач ових и оваквих душа. Али на жалост, изобилно и помаган и идолатризован од многих свештеника, епископа, монаха, лаика који и дан данас трују душе. И ко год иде за Артемијем, иде за духом антихриста. Али дух антихрист не значи против Христа, бар спочетка, напротив. Тај дух је уместо Христа, Евхаристије, Царства. Антихрист ће свим снагама потенцијарти веру у Бога, Бог и вера ће му бити главна тема. Али пут до Бога неће бити Јединство свише: Литургија, Евхаристија, Тело и Крв и присуство Царства у Духу, већ искључиво личност Архипастира=антихриста, то јест јединство одоздо где сам ја Христос, папа од главе до пете обучен у православље, а у услучају Артемија и светославље, николајславље, јустинославље ... Овај дух пројављује Артемије од почетка. И слава Богу, ја сам радостан због тога, Артемије је избачен из Цркве, али још није изобличен. Њему браћа не судише и не избацише га због подмуклог духа атихристовског већ само и тек због непослушности администрацији. Јер да послуша био би враћен!!! Али изволе се Оци Сину и Духу да узму ум и срце Артемију а да администарцију сатерају у ћошак. Нека иду с милим Богом и далеко им била лепа кућа. А сваки који мртав јесте и буде оживео, добро нам дошао, кад год дошао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Nisu mi jasni ovi pozivi za vraćanje u jedinstvo, kao kad tumor izvadiš iz tela pa hoćeš ponovo da ga vratiš. Ko se bude osvestio sam će se vratiti, ko ne bude...neka ga tamo gde je. Bravo za stav! totalno antiekumenisticki I potpuno se slazem. Ni meni nisu jasni pozivi za jedinstvo sa KC i ostalima,kad izvadis tumor iz tela a pogotovo kad jos on sam izadje naravno da ne zelis ponovo da ga vracas,bravo brate nikad ne bi pomislio da bi tako nesto izaslo iz tvoje tastature,sve pohvale. Sto se Artemija tice ocekivano,kao sto sam i pretpostavio,ali znate kako..sablaznjavamo se kako tamo na njihovoj strani ljudi se njihovi uplasili da Artemije ne prihvati pa su brze bolje negativno komentarisali,potvrdjujem. Medjutim deluje kao i da smo imali smiraj i ovde od dan dva dok ne budemo sigurni da nece prihvatiti i to sa nekim strahom jer jerbo sta bi da nam sad Artemije postane episkop neke od upraznjenih eparhija pa kontam pola ljudi ovde bi islo na protest ispred patrijarsije. I sad kad je de fakto odbio,drvlje i kamenje,a toboze pre toga "Dace Bog" "Pomozi Boze" a sad sta ne uradi teologija uradice biologija,sektas Marko,price kad Marko umre,vec spremljeni posteri,avatari,samo cekali da ugledaju svetlost interneta. Na neki nacin mi se gade i oni prvi koji na poziv patrijarha odmah krenuse u ofanzivu po objavljivanju pisma patrijarha kao da su se uplasili da Artemije ne pristane a onda i vi braco i sestre koji ste cekali dan dva i onda i ustom maniru krenuli u ofanzivu sa nekom cudnom i neobjasnjivom radoscu kao da vam je bila muka od ideje da Artemije bude episkop neke od eparhija i da mu tu budu sada duhovna ceda u zvanicnim crkvenim objektima i institucijama. Imali bi problem kako sad onog koga ne volite morate postovati kao episkopa. Isto tako ne razumem neke koji u poslednje vreme dolaze samo u ove Artemijevske teme da pisu,kao da im je zru jedino potreban zbog njega,nekako se cudno dopunjuju. No dobro. Sto se ovoga tice ocekivano,iskreno nisam ni pomislio da bi Artemije pozitivno odgovorio na ovo pismo koje je isto onako sve samo ne sa obilnom ljubavlju napisano,ali ok,mozda je to i maksimum koji se mogao uraditi. Исократима, zuti car and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Људи, браћо, пријатељи...каква је ово туга.... Заиста, није се спрдати са овом ситуацијом. Није, јер није ту ријеч о неком сенилном епископу који је, ето, под старе дане, побудалио. Овде се ради о томе да (без имало шале и претјеривања) трећина крштених Срба, сматра да је он некакав нови Сава Ковачевић, Владимир Перић-Валтер, Иво Лола Рибар и штатијазнам. Стварно није шала, јер ту шупљу причу коју слушамо последње двије деценије о "издаји светог православља папистима", о "скретању са "правог пута догмата и канона"", фура сваки други ултра-мега-гига-Србин-православац који је научен да је довољно да се у Цркви крсти, вјенча и сахрани. Дакле, опет и опет, није проблем у бившем в.Артемију (а колико прекосутра свеправославном "васељенском патријарху" те некакве вехабистичке "само-ми-све-најбоље-знамо" ултра-мега-гига-православне-турбо-ревнитељске "цркве", него је (опет и опет по ко зна који пут) проблем у томе што ми проблеме последњих 25 година од пада комунизма толико гурамо под тепих да једноставно свако здрав види да смрди, да нема везе са здравом памећу (акамоли отачким расуђивањем) и да ни додирних тачака са аутентичним учењем Богочовека Христа нема. А зашто? 1) зато што смо годинама толерисали менталитет "поп Ћира и поп Спира" у којем се протестантска "побожност" и малограђанска "моралност" (јер, како смо сто пута рекли, морал је социолошки појам, а Христос је једина Истина) повлачи скоро па једнако под појам Богооткровења. Наша вјера НИЈЕ систем учења и вјеровања, нити ичије паметовање и честитост, него просто и једноставно - БОГООТКРОВЕЊЕ које се десило ЈЕДИНО И ИСКЉУЧИВО доласком у свет Богочовека Христа Исуса 2) зато што већ деценијама игноришемо јако битан цитат да "у Христу нема ни Јелина ни Грка", до границе да "у Христу нема ни мушко ни женско" итд итд, него гајимо некакво измишљено "српско-православље", иако никоме паметном није јасно какво је то "посебно" Православље и по чему се то суштински разликује од Богооткровења предатом "свим народима и свим људима" 3) промашај суштине учења Христа Богочовека који крши све и једно земаљско и људско правило понашања и норми, који пије и једе са грешницима, не поштује канонски одређене постове, крши Мојсејеве законе на раноразне начине и саблажњава "правовјерне" до мјере да га рада срца предају паганима и инсистирају на Његовом распећу. Промашај СУШТИНЕ која каже "буди шта хоћеш, немој само бити фарисеј (роб правилима и лицемјер)" него буди ЧОВЕК по икони Христа Богочовека - трпељив, преиспун праштања, молитве, смирења, љубави за све (не гледајући ко је ко) итд итд 4) циједимо комарца а гутамо камилу. Никакав проблем "ревнитељи" не виде у томе што се прописи за крштење не поштују (а колико се сјећам Свети Архијерејски Сабор из '92 је недвосмислено донио пропис о минимално 2-4 недјеље поста на води, катихуменској школи, причешћу уз крштење итд итд), него се појединцима дозвољава да саблажњавају народ идиотским причама о "важности" иконостаса, а очигледно нису никад ни читали Житија тог истог аве Јустина, у којег се данас толико куну, у којем он недвосмислено каже да иконостас није уведен ради "недостојног народа", него ради недостојних свештеника који су бленули у женски дио присутних те се "деконцентрисали". коме није тешко нека прелиста житије, мислим св.Василија Великог. 5) Патријарх Павле је за мене лично, велики светитељ, молитвеник, слика Христова у несретна времена и дивни скромни подвижник. Међутим, молио сам се Господу да доведе неког ко ће дивљање клана рукоположеног у З-Т Епархији довести у ред. Кога занима, могу му на пп послати факсимил "матичне књиге" из титове Удбе једног чувеног бившег Епископа, заједно са биографијама управо ових који праве чуда и саблажњавају народ, гдје ће свако ко зна сабрати два и два видјети ко их је предложио за Епископе и да се управо ради о члановима тог "клуба ревнитеља", заљубљеника у Кијевску унијатску теологију и литургику надасве. Бојимо се ствари назвати правим именима? - "зато што ниси ни врућ ни леден, испљунућу те из уста својих" рече ономад св.Богослов у "Апокалипсису" 6) Пролазе Сабори, а ништа конретно. Пролазе силне Саборне посланице, и никаквог одјека. Оно што је СУШТИНА јесте то да 90% крштеног народа на територији спц нема ни елементарну свијест шта је то Православна Црква. Е, управо зато што нам свештени чин размишља о архитектури и економату умјесто о томе да нам је болно потребна здрава МИСИЈА међу омладином, за десетак година ће се запитати зашто су храмови празни и зашто нам омладина масовно одлази у атеизам, а Црква се претвара у некакав сервис за свештање колача Може се овако унедоглед, али питање је има ли више икакве сврхе. Нису друже Марко, Артемије, Папа или Васељенски Патријарше прве приватне католичко-православне "цркве" (или како ћеш се већ звати за два-три дана у властитој прелести да си, ето, баш ти, нови Максим Исповедник) проблем теорије завјере и теолошке финесе. Пролем је у томе што сам прије 15 година од истог Епископа који те је рукоположио чуо да ћеш баш ти бити тај који ће једном изазвати раскол у Цркви, а ја помислио ономад "Боже, деда је потпуно пролупао". Ето. И сад, њему светитељу се, постхумно, извињавам, а теби желим са срећом каријеру новог васељенског Папе. Жао ми само тог животно, духовно и психички погубљеног света који је у незнању (а за то ниси крив ти) пошао за тобом. Толико. Ово је дефинитивно најбољи одговор и треба га ставити на насловну страну! александар живаљев and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Kako Blic saznaje - Artemije izopsten iz SPC http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/563166/SAZNAJEMO-Artemije-izopsten-iz-Srpske-pravoslavne-crkve Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Vesti iz blica- episkop Grigorije александар живаљев and Heruvim је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука