Jump to content

Одговор бившег епископа Артемија патријарху српском Иринеју

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ми немамо исту веру.

Они верују у антиекуменизам, а ми не верујемо.

Ми верујемо у Саборну Цркву, а они не верују. Тј. црква по њима није саборна, него "правоверна", где је Артемијево мишљење мерило правоверности.

Sta ono znaci pojam ortodoksija?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Sad je Marko na potezu : )

Marko je svoje odigrao. Ostaje nada da će se nekim čudom pokajati...

Mene zanimaju sledeći potezi +Georgija i +Filareta kao i to kako su glasali kod izopštavanja gospodina Marka. Da li su uopšte imali pravo glasa?

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

tuzan dan zaista...ali bilo je neminovno s obzirom da je terao kontru... 8086.gif

Подели на овим сајтовима

A da li je i dalje doktor teologije i da li,ga sada mozemo nazivati episkopom posto nije vise u SPC kao sto recimo Papu nazivamo rimskim episkopom mada mi on nije u SPC?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A da li je i dalje doktor teologije i da li,ga sada mozemo nazivati episkopom posto nije vise u SPC kao sto recimo Papu nazivamo rimskim episkopom mada mi on nije u SPC?

Пожељно је, а требало би увести и молитвене осмине по узору на већ испробани модел ради превазилажења ситних разлика у вјероисповједању. Ипак је то сада наше треће плућно крило.
Подели на овим сајтовима

Ми немамо исту веру.

Они верују у антиекуменизам, а ми не верујемо.

Ми верујемо у Саборну Цркву, а они не верују. Тј. црква по њима није саборна, него "правоверна", где је Артемијево мишљење мерило правоверности.slazem

Slazem se i znam i vjerujem,ali ne osudjujem jer ipak su oni nase gore listovi ,kao zito istalasase ali ih kukolj obori. Bolestan se lijeci i zato nam je duznost i obaveza da im pomognemo na povratku na pravi put. Kad mozemo s`katolicima i ostalim siasetom razni vjera razgovarati i obilaziti i moliti a da ne mozemo sa svojom bracom po zemlj,krvi i rodu strasno.

Подели на овим сајтовима

Порекло ђавола и његових анђела треба тражити у њима самима, у њиховом слободном и драговољном отпадништву од Бога као вечне истине, светлости и добра. Свесавршени и сведобри Господ и њих је био створио добрима, и светима, и светлима, али се они нису хтели љубављу према Богу одржати у добру, остати у истини, стога су пали и отпали од Бога, и постали лаж, зло и грех. О томе јасно говоре Спаситељеве речи грехољубивим Јеврејима: Ваш је отац ђаво, и сласти оца свога хоћете да чините; он је човекоубица од почетка, и у истини не остаде (έν τη άληβεία ούκ εστηκεν), јер нема истине у њему (δτι ούκ έστιν αλήθεια έν ούτω); кад говори лаж своје говори: јер је лажа и отац ла­жи.[35] То значи: ђаво је био унутра у истини, ограђен истином, и од њега је зависило да ли ће остати у њој, али је он претпоставио да је напусти; и он је драговољно отпао од истине, испао из истине, у којој је стајао, живео и кретао се(ПРЕПОДОБНИ ЈУСТИН ЋЕЛИЈСКИ
ДОГМАТИКА ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ) .А неки тврде да су истина!!!Ни мало гордо,нема шта.

Подели на овим сајтовима

Sta uradise vladiki Artemiju da posrne u raskol i izgubi dusu... Nesto imam osecaj da su Ameri tu umesali prste, mora da su mu  ugradili neki cip u glavu i  naterali ga na raskol ili ga hipnotisali... Kakva god da je crkva moras biti u jedinstvu ili padas u ponore raskola i pakla mrznje i osudjivanja ..

Подели на овим сајтовима

Slazem se i znam i vjerujem,ali ne osudjujem jer ipak su oni nase gore listovi ,kao zito istalasase ali ih kukolj obori. Bolestan se lijeci i zato nam je duznost i obaveza da im pomognemo na povratku na pravi put. Kad mozemo s`katolicima i ostalim siasetom razni vjera razgovarati i obilaziti i moliti a da ne mozemo sa svojom bracom po zemlj,krvi i rodu strasno.

oni sami poricu zajednicu s nama  8086.gif

Подели на овим сајтовима

oni sami poricu zajednicu s nama  8086.gif

Da,al`zar ih nasim osudjivanjem moramo gurati jos dalje od nas i praviti vecu razliku izmedju nas. Ja sam za mir i istinsko prastanje,jer koliko vidim nestajemo jedni se raselise,jedni okrenuse dodje ona Paveliceva il` vec cija na ostvarenje. A mi na to sve se pravimo ludi,zalosno.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Sta uradise vladiki Artemiju da posrne u raskol i izgubi dusu... Nesto imam osecaj da su Ameri tu umesali prste, mora da su mu  ugradili neki cip u glavu i  naterali ga na raskol ili ga hipnotisali... Kakva god da je crkva moras biti u jedinstvu ili padas u ponore raskola i pakla mrznje i osudjivanja ..

Svakako...dušmani mu smestili... joooj

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Бивши епископ Артемије, а сада Марко је и превише путовао у Америку и превише се бавио политиком...

Можда су му Амери на тим силним путовањима уградили некакав чип...

Па сад само управљају са Марком из даљине (или из близине) ...

Више је него очигледно, неко са њим управља... дибидус!

Баш штета, а била је прилика, него неко управља са дедом Марком, или је, збиља, дедица пролупао све у 16.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...