Jump to content

Препоручена порука

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1347106276' post='706202]

зар има неког ко то никад не ради? :)

To sam primetio da je ovaj tip ponasanja jako zastupljen zato pitam.

Niko nije asertivan niti cisto agresivan niti pasivan... svi idu na neku pasivnu agresiju. :)

Kao da je u modi. A u sustini je isto ponasanje kao da se deres na nekog da ga psujes vredjas i bijes... samo josh gore jer je kvarnije i indirektnije.

Po meni ovo je najsadistickiji model ponasanja.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

To sam primetio da je ovaj tip ponasanja jako zastupljen zato pitam.

Niko nije asertivan niti cisto agresivan niti pasivan... svi idu na neku pasivnu agresiju. :)

Kao da je u modi. A u sustini je isto ponasanje kao da se deres na nekog da ga psujes vredjas i bijes... samo josh gore jer je kvarnije i indirektnije.

Po meni ovo je najsadistickiji model ponasanja.

интернет + решавање агресивног проблема интелигенцијом уместо песницама на улици = sarcasm beats beating people.

исто је као и песничење, само овај пут је линч у моди ;)

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1347106547' post='706208]

интернет + решавање агресивног проблема интелигенцијом уместо песницама на улици = sarcasm beats beating people.

исто је као и песничење, само овај пут је линч у моди ;)

Ја бих рекао да је то што људи немају довољно херца да решавају песницама. Занимљиво ми је да гањамо оне који решавају песницама за насиље али је сарказам ок. На психу ефекат је сличан. Да људи решавају ствари песницама мање би насиља на крају било јер би се раѕмислио два пута да ли на неком вршити психичку агресију ако може да ти поломи зубе.

Не могу да верујем колико је насиље популарно..... окрени обрни.

Од сада ћу кад год ме неко изнервира да му кажем "сисај к***ц" боље агресивно него пасивно агресивно. Искреније је.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ја бих рекао да је то што људи немају довољно херца да решавају песницама. Занимљиво ми је да гањамо оне који решавају песницама за насиље али је сарказам ок. На психу ефекат је сличан. Да људи решавају ствари песницама мање би насиља на крају било јер би се раѕмислио два пута да ли на неком вршити психичку агресију ако може да ти поломи зубе.

Не могу да верујем колико је насиље популарно..... окрени обрни.

Од сада ћу кад год ме неко изнервира да му кажем "сисај к***ц" боље агресивно него пасивно агресивно. Искреније је.

назовимо то женским начином решавања проблема, само на мушки начин - тровање речима. жене врло ретко и само у екстремним ситуацијама, да се послужим незахвалном статистиком и генерализацијом, решавају силом конфликте, а обично то завршавају груписањем и подршком жртви која постаје насилник-реваншиста друге врсте, тровањем речима или отровима, оговарањем и понижавањем разних врста, што вербалних, што психичким, што емотивних, што индиректно физичких. мушки начин је што је отворена агресија, иако пасивна.

најкраће речено, троловање улази у свакодневицу и почиње да се сматра реторичком вештином или уметношћу, уместо да се сагледа као најобичније узнемиравање и малтретирање. мислим да ће убудуће, еволутивно, мушкарци брже да развијају вербални део мозга, иначе ће бити матријархат :D

законодавство још није напредовало до рафинирања вербалног деликта па је проблем је што је отворена псовка још увек "гора" него 1000-дневна прозивка 24 сата.

Подели на овим сајтовима

Пасив-агресив понашање је један од симптома раширеног менталног обољена које се зове Nice guy sindrome на енглеском (не знам како се код нас преводи). То је лепо објаснио Робер Гловер у књизи "No more Mr. Nice Guy". Ту можеш прочитати више од тога ако те занима.

Иначе, ово ментално обољење Nice guy sindrome је на дуже стазе веома опасно и ако се не лечи у потпуности уништи живот.

Подели на овим сајтовима

иначе, пасивно-агресивно понашање се најгоре кажњава игнорисањем или осмехом разумевања, мораће људи да науче да се насмеју (не подсмеју!) негативном у лице, да се отворено сукобе на тај начин кад неко крене да тако делује из сенке ;)

што би рекло, временом ће се дефинисати психолошки профил или мотивација људи који тролују и то ће бити у старту пораз таквог начина "комуникације", пошто дијалог није.

Подели на овим сајтовима

Mislim da nije sve baš tako jednostavno, mislim da NE treba odmah markirati sarkastičnog čoveka kao zlog i naopakog. Ja mislim da sarkazam potiče iz dubljih osećanja inferiornosti, frusutracije i nezadovoljstva. Ali, to ne znači da je osoba uvek u takvom stanju, možda je situacija takva da je osoba prosto slabija (na bilo koji način) i ne može direktno i asertivno da zastupa svoje interese.

Подели на овим сајтовима

ја и не поистовећујем иронију и сарказам, које сматрам вештином и уметношћу, са троловањем.

као што је разлика између квалитетне и основане критике и критизерства, тако је и разлика између реторике и киселости.

Подели на овим сајтовима

Uses the silent treatment to manipulate others DA

Indirect DA

Uses sarcasm DA

Manipulates others with guilt or tears NE

Plays the martyr NE

Jokes when angry NE(ne secam se kad sam poslednj put bio ljut)

Plays nice to get their own way DA

Treba li da potražim neku stručnu pomoć??? :D

Подели на овим сајтовима

Uses the silent treatment to manipulate others DA

Indirect DA

Uses sarcasm DA

Manipulates others with guilt or tears NE

Plays the martyr NE

Jokes when angry NE(ne secam se kad sam poslednj put bio ljut)

Plays nice to get their own way DA

Treba li da potražim neku stručnu pomoć??? :D

Зависи у којој мери све то радиш.

:D

Подели на овим сајтовима

Пасив-агресив понашање је један од симптома раширеног менталног обољена које се зове Nice guy sindrome на енглеском (не знам како се код нас преводи). То је лепо објаснио Робер Гловер у књизи "No more Mr. Nice Guy". Ту можеш прочитати више од тога ако те занима.

Иначе, ово ментално обољење Nice guy sindrome је на дуже стазе веома опасно и ако се не лечи у потпуности уништи живот.

Ја сам више класично агреисван него пасивно. Мада пасивно агресивно понашање је једно понашање које сви испољавамо некад и у неким ситуацијама.

Али ми се чини да кроз популарну културу улази на велика врата и да се људи једноставно труде да буду пасивно агресивни.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1347110219' post='706272]

апстиненција је мајка свег здравља :D

Мислим да апстиненција може и много штете да направи. Кад,нпр. апстинираш од хране, секса, пражњења негативне енергије, излазака... :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...