horatio Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Не знам какве везе то има са чињеницом да из тог дела православног света редовно стижу екстремни ставови и идеје... Ово се односи на хришћанство, а не на политику. На један добар текст дође десет промашаја. Или нам већином такве преносе, немам појма. Па, има тамо разних вјетрова, а неки од њих се ни мени не допадају...опет, то има везе и са "усудом" Русије - или ће бити јаки или их нема...па отуда та жеља за моћ...ништа ново под сунцем, као и код других великих држава...опет, има тај ирационални елемент - ми Русију и Русе волимо...свиђало се то неком или не, тако је... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Ја волим жене. Juanito, Grizzly Adams, звончица and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Ја волим жене. Legendo. facenew22222222 Плутон, RYLAH and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Ми не можемо на прецизан начин да говоримо о женама и мушкарцима генерално. Свако од нас је људско биће пре него што је „мушкарац“ или „жена“. И свако од нас – мушкарац или жена – има улоге и функције за обављање, индивидуално, интер-индивидуално и социјално. Ово је место, бар мени, где почињу разлике. Нису разлике у вредности, само разлике у функцији. Човек се никад не дефинише из било које од ових улога. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Ја волим жене. Има неке логике у томе лудилу Juanito, RYLAH, звончица and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marina Djokic Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Sjajan tekst! звончица and Milica89 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Зашто је добро да муж мирише на ветар а жена на кућу? Можете ви да кажете: не хватајте се за ситнице. Али, то је привидно ситница - редослед имена - открива и чини очигледном укорењену болест свести. Усуђујем се да кажем на овом примеру да се свест наших парохијана показује као или феминизована или обезбожена. То да је Адам постојао пре Еве, они знају, али даље не доносе закључке и пишу Марфа пре Спиридона. Браћо и сестре! Кочија не сме да стоји испред коња, ако хоћемо да се возимо, а не само да стојимо у месту. Превела Ксенија Трајковић Izvor Морам да приметим да је жена у праву када тражи да се третира као људско биће, а не само као жена. У праву је када одбија да треба да се идентификује са одређеном сликом жене – редоследом имена – Марфа пре Спиридона. Ако сам правилно разумела овај део, а мислим да јесам - благо речено, Ужас! Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Жене су женствене. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 И ја бих се осврнуо на ову кочију и коња...нити је мушкарац коњ,а ни жена кочија, него они треба заједно да седе у кочији и тако иду кроз живот,што касом,што галопом... Срђан Шијакињић, Paradoksologija and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Жене су женствене. Плутон, Juanito, Саша од Москве and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Жене су женствене. Eво, пригодно уз тему... Саша од Москве, Данче* and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 И коње волим. Једном сам се возио чезама, на екскурзији у Врњачкој Бањи, али коњ није хтео далеко да иде. Био сам тужан јер ми нису вратили паре. Avocado, Срђан Шијакињић, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Е Гризли,стварно си "the number of the beast",који ти је, да и на овој теми споменеш Русе, и сад опет по старом препуцавање... Ја сам поменуо у сасвим другом контексту - хришћанство и текстови који стижу из Русије. Али неки су то разумели као позив на своје омиљено такмичење у "пишању у даљ"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Хм, још су и брже...молим жене да прочитају текст који је поводом теме зна се ко је први...мора да се зна ред... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 И коње волим. Једном сам се возио чезама, на екскурзији у Врњачкој Бањи, али коњ није хтео далеко да иде. Био сам тужан јер ми нису вратили паре. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука