horatio Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Ево шта жене очекују,грива на ветру... Ma, ово је прелазна фаза крену да се претвара из принца у свој стваран облик, коња...тако некако иде типична женска логика...шала мала, ожени се ти друже Зосима and звончица је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Зашто је добро да муж мирише на ветар а жена на кућу? Мушкарац свуда треба да буде испред. Тако је Бог наредио. На мушкарцу треба да лежи основни терет спољашњег живота, док се на жену ставља унутрашњи, породични терет. Може се рећи да муж мирише на ветар (он ради на спољним границама), а жена на - огњиште (на њој је брига о кући). Превела Ксенија Трајковић Izvor Баш као што важи за појединца, тако и за друштво. Са друштвене перспективе, постоји велика потреба за женским принципима у друштву. Друштво треба жене и доприносе са више аспекта њихове женствености – алтруистичку љубав, самилост, поштовање живота – по правилу су више упознате са тим и често то могу изразити много лакше него мушкарци. Стога је пожељно да жене буду укључене у друштвеном и политичком животу, ни испред ни иза! Ако оне изаберу то, оне могу то да ураде док настављају са својом традиционалном женском улогом у породици, или да се потпуно предају активностима као што је социјалан рад и одрекну традиционалне породичне улоге. Оне у оквиру својих права то могу да ураде. Друштво мора да поштује и препозна њихов значајни допринос. Најискреније, овакав став изнад више није ни за средњи век! Господин Андреј ТКАЧОВ, свештеник и писац, вероватно пише текстове у некој кућици на брегу, пут до њега обрастао сав у смрчу и јаворе! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Друштво треба жене и доприносе са више аспекта њихове женствености – алтруистичку љубав, самилост, поштовање живота – по правилу су више упознате са тим и често то могу изразити много лакше него мушкарци. звончица је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Зашто је добро да муж мирише на ветар а жена на кућу? Ево слика из свакодневног живота. За столом је верујућа породица коју чине млад мушкарац, његова жена, женина мајка и мало дете. Ташта сипа прво јело у тањире и први тањир даје најмањем! Муж, глава породице, каже ташти: „Мама, први тањир - мени. Не зато што сам ја најбољи и најлепши. Једноставно - ја сам глава породице и овде једини одрасли мушкарац. Мама, први тањир, - мени! Други - вама, затим вашој ћерки, и тек онда - детету“. Превела Ксенија Трајковић Izvor Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Стварно је ужасан текст... чу ташти говори "мама"....o tempora o mores! Тања1 and звончица је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Има једна стара лепа прича о овој теми... Срели се ветар и кућа, и ветру се кућа свидела, а ни кућа није била равнодушна. Али како да буде са ветром, поред његове репутације? И ветар пита кућу да се уда за њега, али му је она рекла да ће се удати само за онога ко успе да јој конвертује земљиште у катастру. Кућа се надала да ветар никада неће успети, знајући како наш катастар ради. Али ветар је имао неке везе у катастру јер је био члан једне мале владајуће партије, и брзо је завршио конверзију земљишта под кућом, што је повећало вредност куће. Кућа је онда видела да јој је судбина да се уда за необузданог и моћног ветра, и од тада влада љубав између њих двоје. Тако да, ако мушкарац мирише на ветар а жена на кућу, волеће се искрено, лудо и необуздано! Исто и ако је мушкарац Рак а жена Стрелац, тад могу да миришу како оће, опет ће да се слажу. Никола Поповић, Juanito and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Има једна стара лепа прича о овој теми... Срели се ветар и кућа, и ветру се кућа свидела, а ни кућа није била равнодушна. Али како да буде са ветром, поред његове репутације? И ветар пита кућу да се уда за њега, али му је она рекла да ће се удати само за онога ко успе да јој конвертује земљиште у катастру. Кућа се надала да ветар никада неће успети, знајући како наш катастар ради. Али ветар је имао неке везе у катастру јер је био члан једне мале владајуће партије, и брзо је завршио конверзију земљишта под кућом, што је повећало вредност куће. Кућа је онда видела да јој је судбина да се уда за необузданог и моћног ветра, и од тада влада љубав између њих двоје. Тако да, ако мушкарац мирише на ветар а жена на кућу, волеће се искрено, лудо и необуздано! Исто и ако је мушкарац Рак а жена Стрелац, тад могу да миришу како оће, опет ће да се слажу. Nerealna ti je prica... Cim je vetar sredio u katastru, kuci je porasla vrednost i shvatila je da je ipak previse dobra za nemirnog i neobuzdanog vetra... Vetar ju je potom srusio... (Uzeto iz zbirke "Mladjonijeve price za laku noc") Juanito, RYLAH and звончица је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 слике Већ сам написала да не можемо на прецизан начин да говоримо о женама и мушкарцима генерално. Оно што иза појединачне жене стоји није генерално. Могу се укључити ту слике и мушкараца. Чему тако огромне слике и шта је твоја сликовна порука? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Исто и ако је мушкарац Рак а жена Стрелац, тад могу да миришу како оће, опет ће да се слажу. враџбине Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звончица Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Мој мушкарац треба да буде испред мене, увек и свуда. Никад му то нећу оспорити. Ако не може испред, онда нека буде раме уз раме са мном, никако, али никако иза мене, на грбачи! Vecana and Marko2227 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Мој мушкарац треба да буде испред мене, увек и свуда. Никад му то нећу оспорити. Ако не може испред, онда нека буде раме уз раме са мном, никако, али никако иза мене, на грбачи! Кад идем по минском пољу, оћу да је жена испред мене једно пет корака,шта год ви традиционалисти тада мислили о нашим друштвеним улогама! Juanito, Paradoksologija, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 враџбине Јок, наука. АстроЛОГИЈА! Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Кад идем по минском пољу, оћу да је жена испред мене једно пет корака,шта год ви традиционалисти тада мислили о нашим друштвеним улогама! Свиђа ми се. Знам жену која уме све да размонтира (мине) шта год јој падне шака. звончица, RYLAH and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Ма, слажем се ја са неким деловима у тексту, није фер ако само критикујем, на пример, неке жене иду у другу крајност у друштвене стереотипе. Уместо да балансирају и интегришу женствену енергију са својом мушким енергијама, оне негирају женствено у себи. Неке жене одбијају традиционалну улогу жене и уместо показују мушкарцима да оне могу играти мушке улоге. У томе лежи опасност за мускулацију жена. Али оно што је потребно је вредновање женског принципа и улоге кроз које ова енергија може бити изражена и мушкарце и жене. Мушке улоге нису ни боље ни горе од женских улога. Обе су неопходне и једнако вредне. Никола Поповић, звончица, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 ја сам брате, за равноправност. Па како буде. Немам намеру да у животу изигравам дежурног полицајца жени којој сам се обећао на живот вечни. Ако је то ризик, онда прихватам. А прихватам и одговорност за све своје поступке. А ако мора да буде овако, ето мени Студенице. Па нек се жени и удаје ко како `оће. Paradoksologija and ............. је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука