Jump to content

Монах Арсеније (Јовановић) предавања, текстови

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 26. 10. 2018. at 12:09, ana čarnojević рече

transliterarnom :)))

Expand  

Pa El sam negde pogrešiJo. Mislio sam na fonetiziranje diftonga u izgovorU. Ali se u pisanju mora ispratiti norma izvora. Otuda i Džu, pretpostavljam, ne bi postavila pitanje.

Подели на овим сајтовима

Моје искуство је такво да оца Арсенија, од људи са којима се срећем, не воле они који или кокетирају са атеизмом и "лакшим" дрогама, или им његова предавања сметају сујети.

Свака му част, отворио је душу, даје све од себе да помогне својим искуством и образовањем, ђе је ба запело? Или запело није? :)

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 5 months later...

Монах Арсеније позива вернике на народни сабор: “Имамо Егзит, Гучу, сплавове и кафане…, стога можемо и Петровдан у Рибници!”

У селу Паштрић, надомак Мионице у порти цркве посвећене Светим апостолима Петру и Павлу, на Петровдан 12. јула, одржаће се народни сабор.

Монах Арсеније, дошао је у Рибницу из манастира Острог где, уз Божију помоћ, намерава да остане и обнови монаштво.

И ове године, братство манастира ће се потрудити да на прикладан начин прослави храмовну славу – Петровдан.

У нади да ће их лепо време послужити, они ће за тај дан организовати целодневни програм и народни сабор.

У петак 12. јула, са почетком у 9 часова, његово преосвештенство, епископ ваљевски господин Милутин, началствоваће архијерејском литургијом, уз служење одређеног броја свештеника и свештеномонаха.

По завршетку службе, литије, сечења колача и послужења, почеће свечани ручак, након чега ће, око 13 часова, почети богати културно-уметнички програм.

Програм ће почети са најмлађим парохијанинма, затим ће наступити пар вокално инстурменталних састава, а присутни ће имати прилику да уживају и у разним песничким достигнућима.

Други део програма почеће у 16 часова када ће наступити вокално-инструментални састави, док ће на самом крају, око 17 часова, отац Арсеније одржати краћу пригодну беседу.

Имамо Егзит, Гучу, Цеце, Лукасе, сплавове, кафане и дискотеке. Стога, можемо да имамо и Петровдан у Рибници. Дођите упознајте пријатеља, љубав, кума или будућег пословног партнера. Све је благословено у манастиру.

http://www.opanak.net/narodni-sabor-petrovdan-ribnica-monah-arsenije/

Подели на овим сајтовима

Divan čovek, imala sam priliku da ga upoznam, pod Ostrogom. Pristup mu je kao da se znate sa njim godinama, i možete o svemu popričati :sunce:

Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... :)

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  On 9. 10. 2019. at 5:26, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zar nisu njemu zabranjena predavanja?

Expand  

ко му је забранио и зашто, нису.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...