Jump to content

Монах Арсеније (Јовановић) предавања, текстови

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 36 минута, Есхатон23 рече

А келија изнад Црне Реке која је плаћена неколико хиљада евра да би на крају постала страћара коју су опљачкали и покрали ловци

kakve veze ima sa Arsenijevim podvižništvom to koliko je plaćena kelija i šta je bilo s njom kasnije? kakav je njegov udeo u tome?

Подели на овим сајтовима

kakve veze ima sa Arsenijevim podvižništvom to koliko je plaćena kelija i šta je bilo s njom kasnije? kakav je njegov udeo u tome?

Колики је удео?! Велики. Питај било ког монаха са КиМ зашто га не воли? Нажалост гордост игра највећу улогу. То што он прича то је све већ неко испричао, ништа ново.
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Есхатон23 рече

Колики је удео?! Велики. Питај било ког монаха са КиМ зашто га не воли? Нажалост гордост игра највећу улогу. То што он прича то је све већ неко испричао, ништа ново.

pare druže. kakve veze imaju?i šta me zabole šta misle o njemu neki monasi sa KiM? pitam tebe

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

pare druže. kakve veze imaju?i šta me zabole šta misle o njemu neki monasi sa KiM? pitam tebe

Па имају, одакле за сва путовања и онда дође да ми прича о скромности.
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Есхатон23 рече

Па имају, одакле за сва путовања и онда дође да ми прича о скромности.

znači smeta ti to što jedan monah sa mitropolitovim blagoslovom putuje i drži predavanja?

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

znači smeta ti to što jedan monah sa mitropolitovim blagoslovom putuje i drži predavanja?

Немој ти мени да изврћеш речи, нигде ја то нисам написао! Какве везе има сад Митрополит са тим?! Монаху је место у манастиру а не у белом свету и крај приче.
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Есхатон23 рече

Немој ти мени да изврћеш речи, нигде ја то нисам написао! Какве везе има сад Митрополит са тим?! Монаху је место у манастиру а не у белом свету и крај приче.

monahu je mesto gde je blagoslov

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Есхатон23 рече

Какве везе има сад Митрополит са тим?! Монаху је место у манастиру а не у белом свету и крај приче.

ajde mu ti onda blagoslovi da sedi i ćuti. ma ti bi ga verovatno na sud odma, zar ne? mislim gordost, pare, putovanja, beli svet..pod mač, a?

kakvu ti crkvu zamišljaš? bez blagoslova mitropolita? ako neko ima veze sa njim onda je to mitropolit

Подели на овим сајтовима

ajde mu ti onda blagoslovi da sedi i ćuti. ma ti bi ga verovatno na sud odma, zar ne? mislim gordost, pare, putovanja, beli svet..pod mač, a?

А хахаахахаха смешан си ко цртани филм. Иди замонаши се па можете обојица да приповедање [emoji2]
Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Есхатон23 рече

Нажалост гордост игра највећу улогу. То што он прича то је све већ неко испричао, ништа ново.

пре 18 минута, Есхатон23 рече

одакле за сва путовања и онда дође да ми прича о скромности.

пре 12 минута, Есхатон23 рече

?

Подели на овим сајтовима

@Есхатон23 Сваки монах, свештеник и сл. да би било шта радили, треба прво да добију благослов од Епископа, Митрополита, Патријарха ... Не може се ништс радити на своју руку. Чак и за промоцију неке своје књиге треба да добију благослов. Док им се не одобри, не могу ништа да раде. И сама сам присуствовала једном предавању о. Арсенија и прво што је рекао је да ово што ради, ради по посушању, уз благослов . Прота Н. Андрић је одржао промоцију књиге када је добио благослов за то, пре тога није могао. Такође, није добио благослов од Владике да у Бечу одржи предавање о Светом Николају Велимировићу. Значи, не може да ради ко шта 'оће и кад 'оће. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, AnaLaz рече

И сама сам присуствовала једном предавању о. Арсенија и прво што је рекао је да ово што ради, ради по посушању, уз благослов ...

Imam jedno pitanje. Dilemu.

Da li je poslusanje je kada Mitropolit dodje kod Monaha i kaze mu nesto tipa- Mislim da je najbolje da drzis predavanja sirom sveta, to je dobro  ili to je Bozija volja ... Monah se slozi i poslusa.

Ili ova druga situacija je kada Monah dodje kod Mitropolita i kaze mu da zeli da drzi predavanja sirom sveta ?

reading.gif

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...