Jump to content

Питалица, причалица... :)

Препоручена порука

Voljeti mogu hrabri i ludi - e to već podsjeća na drugu vrstu ljubavi, eros :)

p.s. Eros mora vremenom da se transformiše u druge oblike ljubavi, ne mož' da traje.. prirodno tako.

Заправо, на памети ми је било нешто што нисам читала (а планирам) "Луда љубав Божија" од Евдокимова. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Препоручујем ти Умијеће љубави од Фрома ако ниси већ прочитала. Такође Јунгово нешто, можда сажетке његове психологије које су правили његови ученици. 

Занос настсао на фантазији и пројекцији наравно мора да прође с временом, у ком времену се упознаје и заволи стварна личност (или не), па веза опстаје или не опстаје након тог почетног периода.  

Подели на овим сајтовима

Citala sam bas to od Froma, ali mi i dalje nekako deluje "ljubav je ljubav", mislim, storgi, eros, fili i ostale su samo nacini... Zato me zbunjuje ovo o transformaciji.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Dokle ces me, Gospode, sasvijem zaboravljati? Dokle ces odvracati lice svoje od mene? Dokle cu se domisljati u dusi svojoj, mutiti se u srcu svom dan i noc? Dokle ce se neprijatelj podizati nada mnom?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Ljubav je bol... Bol je patnja.. A bol i patnja vode ka spasenju.. Još samo treba izdržati

Можеш ли ово да објасниш, молим те, заиста ми није јасно овакво размишљање. Хвала.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

U današnje vreme dolazi često do razvoda braka... iako su se mnogi uzeli iz ljubavi... Kada izaberemo partnera.. to nikako nije igra slučaja...već nešto što verujem da se događa po Bozjoj promisli... A kako niko od nas nije savršen.. dolazi do nesporazuma koji bole.. otvaraju se rane zbog udarca teških reči... koje bole... upravo zato sto ih nam je uputila voljena osoba... jer da nema ljubavi nebi ni bolelo.. ili... dodje do ćutanja.. dugog.. koje stvori razdaljinu izmedju dvoje ljudi.. koji čeznu jedno za drugim.. Ali samo ne znaju kako da srede stvari... Kroz patnju.. imamo šansu da spoznamo svoje greške, da smirimo ego, i da na taj način skupimo snagu da izdržimo .. a ljubav nam i daje snagu za to... snagu da se spasimo.

Smatram da su ljubav, patnja i bol.. deo uskog puta koji vodi ka spasenju.. .

Подели на овим сајтовима

Лаку ноћ., волим вас

Си ју тамарау! (са-ја тамара) 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...