Jump to content

О МОЛИТВИ И МОЛИТВЕНОМ ЖИВОТУ ХРИШЋАНА

Препоручена порука

Sednemo za sto da jedemo,oko nas su ljudi koji nisu pobozni,kako da pomolimo pre jela ? Ako se pomolimo glasno dozivecemo  0110_hahaha 4chsmu1  prst ka dole  Just_Cuz_19 crvenilo . veliko cudjenje od strane ljudi,neki ce pomisliti da smo ludi ili neki sektasi.....ako se pomolimo u sebi ispada da se stidimo Hrista,sta da radimo ?

Problem nije tako beznacajan.Licno ja se uvek molim u sebi osim kada sam sam.Ne mogu da zamislim da se pomolim glasno na necijoj slavi,svadbi ili bilo gde drugde.Da li to dobro ili greh ?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 822
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Molitve pre i posle jela-obavljati glasno ili u sebi ?

Da. 4chsmu1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Molitve pre i posle jela-obavljati glasno ili u sebi ?

Da. prst ka dole

Što glasnije i što ... 'usebnije' ?  4chsmu1

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Sednemo za sto da jedemo,oko nas su ljudi koji nisu pobozni,kako da pomolimo pre jela ? Ako se pomolimo glasno dozivecemo  0110_hahaha 4chsmu1  prst ka dole  Just_Cuz_19 crvenilo . veliko cudjenje od strane ljudi,neki ce pomisliti da smo ludi ili neki sektasi.....ako se pomolimo u sebi ispada da se stidimo Hrista,sta da radimo ?

Problem nije tako beznacajan.Licno ja se uvek molim u sebi osim kada sam sam.Ne mogu da zamislim da se pomolim glasno na necijoj slavi,svadbi ili bilo gde drugde.Da li to dobro ili greh ?

Ако се помолиш у себи за вријеме јела, ниси се постидио Христа. Нема никакве разлике између гласног и тихог читања молитви. Важно је са каквим си срцем то учинио. Можеш се молити и на глас, а да то не буде од срца него отаљавање правила.

Ако те нико ништа није питао о вјери, налазиш се у друштву које та питања не занимају, нити су чак религиозни, нећеш постићи ништа добро ако будеш испољавао религиозне манире. Они то онда могу да доживе и као наметање, па можеш добити контра ефекат, да се неко наруга вјери и Богу у кога вјерујеш.

Постидјети се Христа сасвим има другу ноту. Када те неко пита за Христа, јеси ли ти хришћанин, пита те о твојим увјерењима, поставити мало и нелагодна питања, и доведе те у прилику да или испољиш своју вјерност и одговориш, или се пак постидиш мислећи да ће бити осрамоћен ако одговориш онако како вјерујеш. Онда треба пазити да се непостидимо.

А и не знам шта ће ти молитва када си у друштву? Зар није довољно благодарити у себи Богу? И то је исто вид молитве. знају људи привлачити пажњу и када то чине у себи. Онако укипе се и док у себи прочитао молитву, ови већ сконтају шта овај ради.

Наше понашање би требало да људе привуче вјери. Онај ко редовно обавља све и најситније обдреде, уопште није гарант да ће некоме исправно посвједочити вјеру.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Оби, Томо,  :nene:не задиркујте човека  :nene: womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

У присуству мени блиских људи, оних који ме знају, изговорим молитву гласно, а тамо где бих изазвала саблазан, или тамо где би тај мој чин доживели као провокацију, помолим се у себи, не устајући са столице, и не привлачећи пажњу.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Оби, Томо,  :nene:не задиркујте човека  :nene: womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

:nene:  :nene:  crvenilo

Aine klajne ... džouk!

womens

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Зар није довољно благодарити у себи Богу? И то је исто вид молитве. знају људи привлачити пажњу и када то чине у себи. Онако укипе се и док у себи прочитао молитву, ови већ сконтају шта овај ради.

Cela istina.Mene cesto "provale" dok se molim u sebi pre jela."Sta si se umudri tako" "Ne razmisljaj mnogo nego jedi"...?Ja tada kazem da razmisljam o nekom problemu pa izmislim nesto i skrenem temu.Zato,da ne bi posumljali o cemu se radi ja u sebi molitvu "istrabunjam" onako na brzinu kako ni moji svestenik ne bi mogao.

Isti problem imam i kada sam kod nekih ljudi u goste.Ako ostanem duze i treba da prespavam,a spavam sa nekim u istoj prostoriji,tada molitve pre spavanja najcesce obavim napolju pod izgovorom da idem da prosetam.Najteze je sa jutarnjim kada se i u dvoristu sve vidi.

Nije lako biti hriscanin u 21. veku 1340_womens

Подели на овим сајтовима

Оби, Томо,  :nene:не задиркујте човека  :nene: :nene:.gif' class='bbc_emoticon' alt='womens' />

crvenilo  womens  :nene:

Aine klajne ... džouk!

:nene:

:nene: :bla: 1340_womens

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

ја вазда гласно...и у ресторану...па нека гледају ако им воља..

womens 1340_womens

Sad se je pitam brate kako bi se ti pomolio u restoranu  gdje nema ni jednog srbina , a nalaziš se u BiH ili Hrvatskoj ?

Jos gore,nalazis se u Bosni preko dana za vreme Ramazana,ispred tebe prasetina i :nene:,a ti se naglas lepo pomolis pa udri Mujo.

Подели на овим сајтовима

ја вазда гласно...и у ресторану...па нека гледају ако им воља..

womens 1340_womens

Sad se je pitam brate kako bi se ti pomolio u restoranu  gdje nema ni jednog srbina , a nalaziš se u BiH ili Hrvatskoj ?

Jos gore,nalazis se u Bosni preko dana za vreme Ramazana,ispred tebe prasetina i :nene:,a ti se naglas lepo pomolis pa udri Mujo.

Gdje u Bosni možeš naći prasetinu ? U Sarajevu se ide po prasetinu u Srpsko Sarajevo ili u druga mjesta gdje su većina Hrvati .

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...