Jump to content

Иконописачки подвиг чланова ЖРУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 409
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pitanje u vezi ikonopisanja i blagoslova od svestenika. Ako sam dobio blagoslov od svestenika za ikonpisanje, prodaju ikona i digitalne ilustracije iz Biblije, ali sam presao kod rugog svestenika i sa prvim nisam u kontaktu. 

Dali moram ponovo da trazim blagoslov od mog novog svestenika?

Подели на овим сајтовима

Pozlata na svim ikonama je imitacija, nespretan sam i mnogo otpada imam, a i samo velike formate radim jer nisam previse precizan.

Prva ikona koju sam uradio, posle sam je malo doterivao.  Ikonopisem malo duze od godinu dana, ali od uvek sam u umetnosti

47492771_1093563554145348_354833782630514688_n.jpg

Подели на овим сајтовима

On 4.12.2018. at 19:45, vukkostic рече

Pitanje u vezi ikonopisanja i blagoslova od svestenika. Ako sam dobio blagoslov od svestenika za ikonpisanje, prodaju ikona i digitalne ilustracije iz Biblije, ali sam presao kod rugog svestenika i sa prvim nisam u kontaktu. 

Koliko ja razumem blagoslov sam po sebi rekla bih da nemas potrebe za time, ti si prakticno kod novog svestenika dosao vec kao ikonopisac, isto kao sto si dosao kao Vuk Kosti(ako ti je to ima)zar sad treba da menjas identitet?...nije mi to logicno. Ali ja nisam svestenik mozda bi teolozi, verouvitelji ( @Vladan :::.)   imali precizniji odgovor na to pitanje. 

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

On 5.12.2018. at 9:45, vukkostic рече

Pozlata na svim ikonama je imitacija, nespretan sam i mnogo otpada imam, a i samo velike formate radim jer nisam previse precizan.

Prva ikona koju sam uradio, posle sam je malo doterivao.  Ikonopisem malo duze od godinu dana, ali od uvek sam u umetnosti

Hvala ti sto si podelio svoje radove ovde.

Zanima me jesi ucio ikonopis negde, kod nekoga ili si sam ucio sa primera? 

I sto se umetnosti tice, cime se jos bavis? Da li imas i formalno obrazovanje iz umetnosti ili je to hobi?

Подели на овим сајтовима

On 4.12.2018. at 19:45, vukkostic рече

пре 8 минута, Лапис Лазули рече

Koliko ja razumem blagoslov sam po sebi rekla bih da nemas potrebe za time, ti si prakticno kod novog svestenika dosao vec kao ikonopisac, isto kao sto si dosao kao Vuk Kosti(ako ti je to ima)zar sad treba da menjas identitet?...nije mi to logicno. Ali ja nisam svestenik mozda bi teolozi, verouvitelji ( @Vladan :::.)   imali precizniji odgovor na to pitanje. 

Слажем се са ЛЛ :)

А мислим да ништа не шкоди да се јавиш новом свештенику и представиш своје радово и планове поготово ако си отишао у другу епархију и потпуно си нов.

Подели на овим сајтовима

On 5.12.2018. at 9:45, vukkostic рече

47492771_1093563554145348_354833782630514688_n.jpg

Kosa na ovom arhangelu me potseca  na Vasnjecov stil. Bas je interesantno izvedena, taj manir u potezu, mislim da se tu vidi tvoj autenticni stil ako ga budes gradio u tom pravcu. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Лапис Лазули рече

Hvala ti sto si podelio svoje radove ovde.

Zanima me jesi ucio ikonopis negde, kod nekoga ili si sam ucio sa primera? 

I sto se umetnosti tice, cime se jos bavis? Da li imas i formalno obrazovanje iz umetnosti ili je to hobi?

Drago mi je sto si me pozvala :).
Isao sam u srednju umetnicku graficki dizajn, likovna akademija slikarstvo zavrsio 2 godine, prabacio se na vajarstvo u trecoj i ispisao. Radio sam pre kao concept artist  za kompijuterske igrice mada sam taj posao batalaio, prodajem radove preko interneta, teme pre krstenja su mi uglavnom bile Grcka, Nordiska i Egipatska mitologija. Mada sam to posle krstenja pobrisao i sada pokusavam da zivim od Bibliskih ilustracija i istoriskih (tipa Krstasi, Rimski vojnici).

Ikonopisanje me je samo malo uputio svestenik koji mi je dao i blagoslov, on je skolovani ikonopisac koji je postao svestenik, ali sam najvise samouk.

Sto se tice kose na Arhangelu Mihailu, To mi je bila prva ikona sa nekim posebnim nadahnucem i ne verujem da bih ponovo uspeo da naslikam takvu kosu :D, pokusavao sam i ne ide. Mada mi se to cesto desava da nesto ne mogu da ponovim, stil mi se periodicno menja i razvija.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...