Предраг М Написано Март 20, 2019 Пријави Подели Написано Март 20, 2019 јел могу и ја да се придружим читању? јел ме примате? ? obi-wan, Milica Bajic, Јелена М. and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 20, 2019 Пријави Подели Написано Март 20, 2019 пре 44 минута, Predragmoratic рече јел могу и ја да се придружим читању? јел ме примате? ? Ахам. Предраг М, obi-wan, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Март 20, 2019 Пријави Подели Написано Март 20, 2019 1 hour ago, Predragmoratic рече мени некако боље лежи псалтир који је превео владика Атанасије, читао сам и неке друге преводе ал ми је Атанасијев некако најпотпунији. Ја сам купила први који сам нашла у Цркви... Искрено, тада још нисам ни била сигурна зашто, само сам знала да ми је потребан Када будем имала прилику набавићу и овај. Хвала. AnaLaz, АлександраВ, Предраг М and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 28, 2019 Пријави Подели Написано Март 28, 2019 А П Р И Л АлександраВ, Milica Bajic, Јелена М. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 25, 2019 Пријави Подели Написано Април 25, 2019 @Драгана Милошевић Da ne zaboravimo da i sad umetnemo ovde podsetnik za Vaskrs i Svetlu sedmicu, posto tad nema citanja. Ti znas `de je ono sto smo pisali pre, pa ako ti nije tesko prekopiraj opet ovde. Milica Bajic, Драгана Милошевић and Јелена М. је реаговао/ла на ово 2 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 25, 2019 Пријави Подели Написано Април 25, 2019 Nemamo raspored za maj još uvek baš zato što Svetle sedmice ne čitamo obi-wan, Јелена М. and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 25, 2019 Пријави Подели Написано Април 25, 2019 пре 9 минута, Драгана Милошевић рече Nemamo raspored za maj još uvek baš zato što Svetle sedmice ne čitamo Dobro, nego bi bilo zgodno da ti kao urednik napravis jedno zvanicno obavestenje o tome, jer sam siguran da to ne znaju bas svi. Јелена М. and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 27, 2019 Пријави Подели Написано Април 27, 2019 Znaci, podsetnik: od sutra do ponedeljka 6. maja NEMA citanja Psaltira. Posle ove pauze svako nastavlja tamo `de je stao. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 27, 2019 Пријави Подели Написано Април 27, 2019 A evo kako izgleda i opste molitveno pravilo za ovaj period (naravno, ovo gde pise "glas taj-i-taj" se cita, ne mora da se peva). ... http://www.crkva.se/vaskrs/molitva_od_vaskrsa_lat.htm MOLITVENO PRAVILO O VASKRSU Od Vaskrsa do Tomine nedelje, jutarnje i večernje molitve zamjenjuju se ovim pravilom: Molitvama Svetih Otaca naših Gospode Isuse Hriste, Bože naš, pomiluj nas. Amin. Hristos vaskrse iz mrtvih, smrću smrt unšiti, i svima u grobovima život darova. (triput) Videvši Vaskrsenje Hristovo, poklonimo se svetome Gospodu Isusu, jedinome bezgrešnome. Krstu Tvome klanjamo se Hriste i sveto Vaskrsenje Tvoje pevamo i slavimo; jer si Ti Bog naš, osim Tebe drugoga ne znamo, ime Tvoje imenujemo. Hodite svi verni, poklonimo se svetom Vaskrsenju Hristovom. Jer, gle, kroz Krst dođe radost celome svetu. Uvek blagosiljajući Gospoda, pevajmo Vaskrsenje Njegovo; jer radi nas pretrpevši Krst, smrću smrt razruši. (triput) Ipakoj, glas 4: Pretekavši jutro Mironosice s Marijom, i našavši kamen odvaljen od groba, slušahu od Anđela: Što s mrtvima kao čoveka tražite, Onoga koji je u večnoj svetlosti? Vidite pogrebne povoje, trčite i svetu propovedajte: da je vaskrsao Gospod, umrtvivši smrt, jer je On Sin Boga, koji spasava rod čovečanski. Kondak, glas 8: Ako si i u grob sišao, Besmrtni, no adovu si silu razorio, i vaskrsao si kao Pobeditelj, Hriste Bože. Ženama Mironosicama rekavši: Radujte se! i Tvojim Apostolima mir darujući, palima dajući vaskrsenje. U grobu telesno, u adu s dušom kao Bog, u Raju s razbojnikom, i na Prestolu bio si, Hriste, sa Ocem i Duhom, sve ispunjujući, Neograničeni. Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu: Grob Tvoj - izvor vaskrsenja našega, Hriste, pokaza se kao živonosan, kao lepši od Raja, vaistinu svetliji od svake carske odaje. I sada i uvek i u vekove vekova. Amin.: Višnjega si osvećeno Božansko naselje, raduj se, Bogorodice, jer se Tobom dade radost onima koji kliču: Blagoslovena si Ti među ženama, Svebesprekorna Vladičice. Gospode pomiluj. (40 puta) Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i uvek i u vekove vekova. Amin. Časniju od Heruvimâ i slavniju neuporedivo od Serafimâ, Tebe što Boga Logosa neporočno rodi, vaistinu Bogorodicu mi te veličamo. Hristos vaskrse iz mrtvih, smrću smrt unšiti, i svima u grobovima život darova. (triput) Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i uvek i u vekove vekova. Amin. Gospode pomiluj. (triput) Otpust. Rašo, Предраг М and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 27, 2019 Пријави Подели Написано Април 27, 2019 Х Р И С Т О С В О С К Р Е С Е! одложите Псалтир до 5. маја! Предраг М, Јелена М., obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 Да вас подсетим сутра настављамо: М А Ј Milica Bajic, Предраг М, Јелена М. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена М. Написано Мај 30, 2019 Пријави Подели Написано Мај 30, 2019 У знак захвалности и благодарности Богу због свих великих добара, због преобиља љубави која нема граница и због Његове дуготрпељивости, по препоруци Старца Пајсија, читам: Псалам 149. ПЕВАЈТЕ Господу песму нову, хвала је Његова у цркви преподобних. Нека се узвесели Израиљ Створитељу своме, и синови Сионови обрадоваће се Цару своме. Нека хвале Име Његово у хору, уз бубањ и псалтир нека Му псалмопоју. Јер Господ благоволе у народу Своме, и узнеће кротке у спасење. Похвалиће се преподобни у слави, и обрадоваће се на постељама својим. Узношења Божија су у устима њиховим, и мачеви двосекли су у рукама њиховим, да учине освету у незнабошцима, изобличење у народима. Да вежу цареве њихове у ланце, и славне њихове у ручне окове железне. Да учини на њима суд написан, слава ће ова бити свима преподобним Његовим. Алилуја! "Tamo daleko", Aleksandra_A and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 1, 2019 Пријави Подели Написано Јун 1, 2019 Ј У Н .... obi-wan, Предраг М, Благовесник and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 3 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 15, 2019 Пријави Подели Написано Јун 15, 2019 ..... Предраг М, Благовесник, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 Ј У Л obi-wan, Milica Bajic and Предраг М је реаговао/ла на ово 1 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука