Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

mozes biti bioloski ako nikako drugacije pod uslovom da su ti svi kordunasi od predaka, znas onu iver ne pada daleko od klade...

crnogorcina je crnogorcina bez obzira bio on u subotici, beogradu ili na cetinju... ako razumijes sta hocu reci. inace nisam mislio nista lose za nikoga, samo volim da pomenem licane kad god imam priliku, izviunjavam se sto je nebitno za ovu temu, a morao sam ovo da odgovorim jer po istoj logici onda bi i meni uduzeo moju srpsku nacionalnost, posto ja nemam nista sa republikom srbijom do u riokverc 10 godina....

pa i ja sam biološki Kyjovan, to su ti četnici moravski u nas sa tim istim šubarama ko u tebe,

pa opet ne mogu reć da sam Kyjovan kad sam Krnovan. Pika se samo to gdje stvarno živiš.

http://goo.gl/fJnyNy

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

pa i ja sam biološki Kyjovan, to su ti četnici moravski u nas sa tim istim šubarama ko u tebe,

pa opet ne mogu reć da sam Kyjovan kad sam Krnovan. Pika se samo to gdje stvarno živiš.

http://goo.gl/fJnyNy

znaci morem biti i japanac ako ocu, neka brate.

banovace nas obi , zagadjujemo temu , nije bitno sad jel licanin po necijim normama ili nije, bitno za ovu temu je da je spomenuto, nase srpske gore list je, zovite ga kako ocete

Подели на овим сајтовима

mozes biti bioloski ako nikako drugacije pod uslovom da su ti svi kordunasi od predaka, znas onu iver ne pada daleko od klade...

crnogorcina je crnogorcina bez obzira bio on u subotici, beogradu ili na cetinju... ako razumijes sta hocu reci. inace nisam mislio nista lose za nikoga, samo volim da pomenem licane kad god imam priliku, izviunjavam se sto je nebitno za ovu temu, a morao sam ovo da odgovorim jer po istoj logici onda bi i meni uduzeo moju srpsku nacionalnost, posto ja nemam nista sa republikom srbijom do u riokverc 10 godina....

Imam odogvor na tvoje pisanje ali neću da ga nastavim na ovoj temi. Možda ako se otvori nova tema. I dalje mi je totalno nelogično da neko ko je odrastao u Bačkoj, Banatu ili Šumadiji bude Kordunaš, Ličanin jer to nije istina, to je zabluda. Ali o tome neću ovde više pisati.

Подели на овим сајтовима

Новоруске трупе су успеле да продру у место Пески (северозападно од Доњецка) одакле су хунтине трупе гранатирале град. Тренутно се воде борбе за контролу над овим важним местом. Новоруси контролишу две трећине места...

Слична је ситуација и у Авдејевки (северно од Доњецка). Овде није јасно ко контролише већи део насеља.

Подели на овим сајтовима

Новоруске трупе су успеле да продру у место Пески (северозападно од Доњецка) одакле су хунтине трупе гранатирале град. Тренутно се воде борбе за контролу над овим важним местом. Новоруси контролишу две трећине места...

Слична је ситуација и у Авдејевки (северно од Доњецка). Овде није јасно ко контролише већи део насеља.

jel to znaci da su odbacili ukrajince cak 10 km od aerodroma, posto se i ovi nasi bore za taj gradic? ili je to samo neki klin?

Подели на овим сајтовима

jel to znaci da su odbacili ukrajince cak 10 km od aerodroma, posto se i ovi nasi bore za taj gradic? ili je to samo neki klin?

Прилаз хунтиним трупама аеродрому је са његове северне стране. Пески је хунтиним трупама служио да гађају позиције новоруса на аеродрому (такође и као једна од линија снадбевања трупа на аеродрому). Падом аеродромског торња (у руке новоруса, не рушењем од пре пар дана, срушен је пошто је хунта изгубила контролу над њим) ова линија снадбевања је прекинута. Иначе иза аеродрома пролази обилазница (под контролом хунте) око Доњецка. Тим путем је хунта остваривала најближу веза између Авдејевке и Песког.

Авдејевка (северно од Доњецка) је од кључне важности за како хунту тако и новорусе. Падом овог места хунта би се нашла у ситуацији да град више не може директно да угрожава. Авдејевка је више пута била поприште јаких борби. Новоруси нису успели да одбаце хунтине трупе из града. Лично мислим да им је грешка што се ту нису снажније ангажовали пре.

За сада (због борби у Авдејевки) је хунти једини пролаз ка аеродрому преко писте (ничија земља) из насеља Опитно. Већ су покушавали да продру на аеродром (терминале, стари и нови) али се то завршило катастрофално... Просто су изигравали покретне мете на брисаном простору... Јесу они предузимали и бочне нападе али су се провели... као боси по трњу.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ok, samo mi nije bas jasno ko je srusio toranj, jer sam citao da su novorusi davali ultimatum hunti da se povuku sa tornja ili ce ga srusiti....

nego sudeci po komentarima ovih novoruskih oficira na VK (ruski fejs) izgleda da su zauzeli cak 2/3 ovog sela pesky, a tamo je hunta bacala sve svoje rezerve, izgleda da je pravi lom tamo bio danas

Подели на овим сајтовима

ok, samo mi nije bas jasno ko je srusio toranj, jer sam citao da su novorusi davali ultimatum hunti da se povuku sa tornja ili ce ga srusiti....

nego sudeci po komentarima ovih novoruskih oficira na VK (ruski fejs) izgleda da su zauzeli cak 2/3 ovog sela pesky, a tamo je hunta bacala sve svoje rezerve, izgleda da je pravi lom tamo bio danas

Ултиматум је био за нови терминал (он се урушио данас). А торањ су новоруси заузели па је после срушен. Мислим да су га хунтине трупе гађале (ово је моје мишљење, можда је и обрнуто), јер ми је то логично. Пески је такорећи прелазио из руке у руку. Хунта тврди да у потпуности контролише Пески, док са новоруске стране дају објашњење да је у току чишћење насеља од остатака хунтиних трупа. Вероватно да се и даље воде борбе за контролу Песког. Мислим да хунта неће тако лако препустити ово место. Вероватно ће се опирати и ако га изгуби слати трупе да га заузму (па шта кошта да кошта).

У Авдејевки је стање највероватније такво да је центар и већи део насеља у рукама хунте. 

Једна занимљива тврдња на коју сам наишао (не знам да ли је тачна) је да су профашистичке паравојне формације одбиле да помогну хунтиним трупама да нападне аеродром. Под изговором да је план напада нереалан и да неће успети... 

Подели на овим сајтовима

Почела је кукњава...

Russian forces, equipment enter Ukraine, PM says

Kiev, Ukraine (CNN)Russian military forces and equipment have entered Ukraine, Prime Minister Arseniy Yatsenyuk says, according to a report from Ukraine's state-run media on Monday.

"I have just spoken with the national defense and security council secretary. Ukrainian military intelligence confirm the fact military personnel and equipment have been transferred from Russia to Ukraine," the prime minister is quoted as saying.

He continued: "Tanks, GRAD multiple rocket systems, BUK and SMERCH systems, radio electronic intelligence systems are not sold at local Donetsk street markets. Only the Russian army and Defense Ministry have them."

The prime minister's spokeswoman, Olga Lappo, confirmed to CNN the quotes attributed to Yatsenyuk are accurate.

Russian officials could not be immediately reached for a response.

The report came a day after protesters gathered at Kiev's Independence Square to march for peace,

Yatsenyuk and Ukraine's President were among those who attended the rally, which had as its slogan, "I am Volnovakha," in memory of the 13 passengers who died near the city of Volnovakha after their bus was hit by artillery fire on January 13.

"We will remember every Ukrainian hero who gave (life) for the sake of independence, sovereignty and territorial integrity of Ukraine," President Petro Poroshenko said. "We will not give up a single meter of our land."

Meanwhile, fighting in the east continued.

Government forces and pro-Russia rebels have been battling for control of the eastern Donetsk and Luhansk regions since April, after Russia annexed Ukraine's southeastern Crimea region the previous month.

Подели на овим сајтовима

dlbAVNT.jpg

novorusi tvrde da su ovo trenutne linije fronta kod donjecka, hunta sigurno ima probleme cim se moskva moli da se ponovo angazuje za uspostavu primirja, ja sam mislio da ce ti ukrajinci da zbroje svoje promasaje i da ce na proljece biti ozbiljniji, da ce ih zapadnjaci savijetovati u vezi ratovanja a ono na svu srecu sve po starom, meni taj rat tamo nikako nije jasan, prvo vrlo malo vojske u njemu ucestvuje s obzirom na broj stanovnistva, izgleda da taj narod tamo stvarno nije ratoboran, da su kojim slucajem balkanci tamo u tom broju, bio bi to sudar armijskih grupa od vise miliona vojnika....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...