Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.

Игумен Никон (Воробьев)

Подели на овим сајтовима

Prevod:

U finansi se definise "fondo perduto" kapital ciji se povracaj ne trazi .....

to je termin za bespovratnu financijsku pomoć

finanziamenti-a-fondo-perduto.jpg

Подели на овим сајтовима

U svim medijima je to bio kredit, pojma nemam koji bi motiv Rusije  bio da tako poklanja tolike milijarde.

Evo, ovop pise u italijanskim medijima i to na RAI, drzavnom mediju, nije zuta stampa a interviju je sa nekakvom uticajnim ekonomistom ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Evo, ovop pise u italijanskim medijima i to na RAI, drzavnom mediju, nije zuta stampa a interviju je sa nekakvom uticajnim ekonomistom ....

Pa ja ne znam italijanski, ako ne preveds doslovce, onda ti nista ne verujuem.

Iz nemackih i srpskih medija zam samo da se radi o kreditu.

Подели на овим сајтовима

Ti ocigledno bas i ne znas italijanski. :D

Rusi savetuju da Ukrajina traži zajam od MMF-a

Beta | 23. 02. 2014. - 11:29h | Komentara: 14

Ruski ministar finansija Anton Siluanov izjavio je danas da bi Ukrajina trebalo da traži zajam od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) kako bi izbegla bankrot, ali da mora da ispuni zahteve o strukturnim reformama.

436363_antonsiluanov201112165555_f.jpg?v

Anton Siluanov: Neka Kijev traži zajam od Međunarodnog monetarnog fonda

Kada je Ukrajina u novembru najavila da neće potpisati sa Evropskom unijom sporazum o slobodnoj trgovini, pošto nije bila zadovoljna visinom sredstava koja je trebalo da dobije, Moskva se saglasila da pozajmi Kijevu 15 milijardi dolara.

Подели на овим сајтовима

Путин наредио хитну војну вежбу да би се тестирала борбена готовост оружаних снага широм западне и централне Русије.

Испитује се борбена готовост трупа у случају кризних ситуација, претње војној безбедности као и антитерористичких претњи.

Подели на овим сајтовима

Ti ocigledno bas i ne znas italijanski. :D

Rusi savetuju da Ukrajina traži zajam od MMF-a
Beta | 23. 02. 2014. - 11:29h | Komentara: 14

Ruski ministar finansija Anton Siluanov izjavio je danas da bi Ukrajina trebalo da traži zajam od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) kako bi izbegla bankrot, ali da mora da ispuni zahteve o strukturnim reformama.

436363_antonsiluanov201112165555_f.jpg?v

Anton Siluanov: Neka Kijev traži zajam od Međunarodnog monetarnog fonda

Kada je Ukrajina u novembru najavila da neće potpisati sa Evropskom unijom sporazum o slobodnoj trgovini, pošto nije bila zadovoljna visinom sredstava koja je trebalo da dobije, Moskva se saglasila da pozajmi Kijevu 15 milijardi dolara.

To pise u srpskim a u italijanskim ovo drugo pa ti biraj sta ces verovati a Zajron je to lepo preveo i objasnio sta znaci. Omas link na tekst, google translate pa napred ....

Pocni od naslovas koji kaze da ukrajini prteti bankrot ako rusija bude cvrsste ruke ....

Подели на овим сајтовима

Dakle može to zaista biti kredit čije je vraćanje perduto kako reče Crveni Baron, ili kako mi u Češkoj kažemo "zprošten" od vraćanja - ali ne piše dalje pod kojim uslovima. Može biti bezuslovno u što ne vjerujem i uslovljen nečim, u slučaju da se ti uslovi ne ispoštuju od strane kojoj je novac dan ona mora da ga vrati. Ustvari je to kreditni ugovor gdje mi kažemo. dajem ti recimo miljardu dolara pod uslovima tim i tim a tvoj dug je 0 ako ispuniš do kraja sve te uslove. Dakle zna se ko je kreditor a ko dužnik, nije to baš obični poklon. U slučaju da se ti uslovi ne ispune dug se mora isplatiti u punom iznosu a od dužnika koji je dugovao 0 dolara postane dužnik sa dugom milijardu dolara jer nije ispoštovao ugovor. Radio sam u banci, znam kako to ide, na takav način se daju pomoći i ovdje kod nas u Češkoj počinjućim preduzetnicima koji startuju a koji nemaju dosta investicija za taj start. U slučaju da se nastave bavit preduzetništvom i razviju to čim se bave dalje, ne moraju vraćati taj novac. Međutim ako ta sredstva potroše i proćerdaju nenamjenski moraju vratiti svu tu svotu i s kamatama. Rizik neuspjeha u preduzetništvu se ugovara i osigurava posebno. Crveni Baron vam piše istimu, jeste to bespovratni kredit, samo nije objasnio ovo dalje, sad je to jasnije. Ukoliko ne ispune uslove vezane uz njega on postaje naplativ i aktivira se kao dug, pristiže na naplatu kao i svaki drugi normalni redovni kredit i sa kamatama, penalima i svim ostalim.

Подели на овим сајтовима

Dakle može tp zaista biti kredit čije je vraćanje perduto kako reče Crveni Varon, ili kako mi u Češkoj kažemo "zprošten" vraćanja - ali ne piše dalje pod kojim uslovima. Može biti bezuslovno u što ne vjerujem i uslovljen nečim, u slučaju da se ti uslovi ne ispoštuju od strane kojoj je novac dan ona mora da ga vrati. Ustvari je tp ugovor gdje mi kažemo. dajem ti miljardu dolara pod iuslovima tim i tim a tvoj dug je 0. Dakle zna se ko je kreditor a ko dužnik, nije to baš obični poklon. U slučaju da se uslovi nwe ispune dug se mora isplatiti u punoj cijeni a od dužnika koji je dugovao 0 dolara postane dužnik sa dugom milijardu dolara jer nije ispoštovao ugovor. Radio sam u banci, znam kako to ide, na takav način se daju pomoći i ovdje kod nas u Češkoj počinjućim preduzetnicima koji nemaju dosta investicija za starat. U slučaju da se nastave bavit preduzetništvom i razviju to ćom se bave dalje, ne moraju vraćati taj novac. Međutim ako ta sredstva potroše i proćerdaju nenamjenski moraju vratiti svu tu svotu i s kamarama. Rizik neuspjeha u preduzetništvu se ugovara posebno.

Kredit (taj ruski) se odnosio i na zaista uzasno jeftinu cenu gasa.

Pa zasto bi neko nekome poklanjao milijarde?

Pa zasto Srbiji nije poklonjen ni jedan dolar od Rusa bez nekih gadnih uslova?

Подели на овим сајтовима

Број демонстраната на тргу у близини Кримског Врховног савета наставља да расте и премашила 30.000 људи.

На интернету и преко друштвених мрежа појављују се информације да су у Симферопољ стигли фашисти (Десни Сектор). Људи се позивају на мобилизацију и одбрану.

Подели на овим сајтовима

Dakle može tp zaista biti kredit čije je vraćanje perduto kako reče Crveni Varon, ili kako mi u Češkoj kažemo "zprošten" vraćanja - ali ne piše dalje pod kojim uslovima. Može biti bezuslovno u što ne vjerujem i uslovljen nečim, u slučaju da se ti uslovi ne ispoštuju od strane kojoj je novac dan ona mora da ga vrati. Ustvari je tp ugovor gdje mi kažemo. dajem ti miljardu dolara pod iuslovima tim i tim a tvoj dug je 0. Dakle zna se ko je kreditor a ko dužnik, nije to baš obični poklon. U slučaju da se uslovi nwe ispune dug se mora isplatiti u punoj cijeni a od dužnika koji je dugovao 0 dolara postane dužnik sa dugom milijardu dolara jer nije ispoštovao ugovor. Radio sam u banci, znam kako to ide, na takav način se daju pomoći i ovdje kod nas u Češkoj počinjućim preduzetnicima koji nemaju dosta investicija za starat. U slučaju da se nastave bavit preduzetništvom i razviju to ćom se bave dalje, ne moraju vraćati taj novac. Međutim ako ta sredstva potroše i proćerdaju nenamjenski moraju vratiti svu tu svotu i s kamarama. Rizik neuspjeha u preduzetništvu se ugovara posebno. Crveni Baron vam piše istimu, jeste to bespovratni kredit, samo nije objasnio ovo dalje, sad je to jasnije. Ukoliko ne ispune uslove vezane uz njega on postaje naplativ i aktivira se kao dug, normalni redovni kredit i sa kamatama.

Tako nekako ... Naravnop da niko ne poklanja pare, interesi su uvek iza toga ali 15 mld je lepa suma. Od EU ce dobiti samo uslove ali ne i novac ...

Подели на овим сајтовима

Путин наредио хитну војну вежбу да би се тестирала борбена готовост оружаних снага широм западне и централне Русије.

Испитује се борбена готовост трупа у случају кризних ситуација, претње војној безбедности као и антитерористичких претњи.

Upravo sam hteo da postavim. http://en.itar-tass.com/russia/721038 

U vezbi ucestvuju 250 000 vojnika, 1500 oklopnih vozila, 3 000 TOMA, Iskanderi (rakete zemlja-zemlja), SU-30, SU-34, SU-35, Mig-29..

Takodje u vezbi ucestvuje protivavionska zastita S-300, S-400, Pantsir S-1, Tor M1. 

U vezbi ucestvuje i Ratna Mornarica Crnog Mora sa bombarderima nautickog vazduhoplovstva TU-22, TU-95.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...