Jump to content

Spavanje, ritam i poremecaji

Препоручена порука

NIje četiri puta po pola sata. Samo treba malo vremena da se organizam privikne, ima i fora sa 6x 20 min, mislim da jednu od ove dve su počeli da primenjuju i da eksperimentišu sa tim i Italijanska aviacija, zbog tugih misija. E sad ja sam taman počeo da hvatam korak i da se privikavam, ali škola mi zasmetala nisam mogao nikako da uklopim. 

Dvofazno spavanje ide tako što spavaš u toku noći do 3h a u toku dana odspavaš sat ipo.

Sjajna stvar, mada se prvo treba priviknuti neke 2 nedelje- spavaš noću po 4h.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Dvofazno spavanje ide tako što spavaš u toku noći do 3h a u toku dana odspavaš sat ipo.

Sjajna stvar, mada se prvo treba priviknuti neke 2 nedelje- spavaš noću po 4h.

Da ali to je skoro 5h spavanja video sam i to kada sam tražio ove razne metode, ovo moje je 2h spavanja dnevno.

Подели на овим сајтовима

http://en.wikipedia.org/wiki/Polyphasic_sleep#Claimed_sleep_patterns

Ja sam sa drugom u isto vreme krenuo ovaj Dymaxion. Mada mi je on preporučivao ovaj Uberman ali mi je to nekako previše seckanja i nekako ne vidim način da se sprovede u delo, sem ako nisi dokon po ceo dan i ništa ne radiš pa možeš da spavaš kad god hoćeš.

Подели на овим сајтовима

Пријатељу немој се замарати са глупостима и да глупостима напуниш главу, па да још себе убедиш да си болестан :)

Као што су ти многи рекли физички рад, ако имаш услова неки физички рад који ће те испунити, може и теретана, нужно зло, али боље је трчање.

Време у које би сваки човек морао да спава је период између 22.00 и 0.00 јер се у том периоду највише се луче тих и тих хормона и ... нисам медицинар да сад не лупам.

Сан има неколико фаза, а минимално време је 45 мин да тело прође кроз те фазе али поготово је битно да спаваш у периоду између 22 и 00ч.

Студент си то је отежавајућа околности, јако мали број студената може у то време да спава.

Ако можеш искомбиновати своје обавезе да у то време спаваш, нави сат да ти ујутро звони у 6ч и за пар дана ћеш се прешалтати и моћи ћеш заспати у периоду између 22 и 00ч.

И преко дана обавезна физичка активност.

Не може једноставније :)

Ако после више месеци са оваквим начином живота не успеш да имаш свој ритам спавања потражи помоћ лекара, али ја би ти саветовао свештеника ;)

Подели на овим сајтовима

Време у које би сваки човек морао да спава је период између 22.00 и 0.00 јер се у том периоду навише луче тих и тих хормона и ... нисам медицинар да сад не лупам.
E ovo sam čuo od nekog doktora davno to beše, ustvari davno beše. Ali ko će da spava između 22 i 00
Ако можеш искомбиновати своје обавезе да у то време спаваш, нави сат да ти ујутро звони у 6ч и за пар дана ћеш се прешалтати и моћи ћеш заспати у периоду између 22 и 00ч.

Pa ja nisam spavao celu noć i evo legoh tek u 3 i 15 sata danas sam ustao u 8: 30 videćemo kad ću da legnem, nešto mislim ni da ustajanje u 6 ne bi mnogo pomooglo :D

И преко дана обавезна физичка активност.

Eh sad.... :D

Ако после више месеци са оваквим начином живота не успеш да имаш свој ритам спавања потражи помоћ лекара, али ја би ти саветовао свештеника
Eh sad... :D
Пријатељу немој се замарати са глупостима и да глупостима напуниш главу, па да још себе убедиш да си болестан

Ma znaš kako bolesti i tako te stvari ako mi neko nervira nisu stvari koje me nešto preterano brinu, što se svog zdravlja tiče nije da se nešto mnogo cimam, jedino se malo pripazim u vreme gripova, a što se lekara tiče, pa bapš odavno nisam išao.

Подели на овим сајтовима

Кажу да нема никакве сврхе пити кафу ујутру. Најбоље време је око 14.00 јер тада пада концентрација, па ако не можемо да дремнемо 15 мин онда кафа.

Е, иначе хвала за тему, натерала ме је да вратим своје навике на ону бољу верзију, да легнем око 23.00 и доручкујем пре 10, ево већ осећам драстични бољитак по питању ефикасности у току дана и општег стања.

Подели на овим сајтовима

Мене само с' пушком можеш да отераш у кревет, ал' кад једном уђем.. само ме пушком можеш истерати. :kriminalac:

Draga osoba mene upoređuje sa onom malom decom koju ne možeš da nateraš da odu da spavaju, pa sve viču: ne spava mi se, ne spava mi se, a  samo kljucaju i glava im pada :D

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Draga osoba mene upoređuje sa onom malom decom koju ne možeš da nateraš da odu da spavaju, pa sve viču: ne spava mi se, ne spava mi se, a  samo kljucaju i glava im pada :D

То код мене није случај ако буљим у монитор.  0703_read  Тада немам никакав осећај за поспаност и умор. Укапирам колико сам уморан тек кад све мониторе поискључујем :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

То код мене није случај ако буљим у монитор.  0703_read  Тада немам никакав осећај за поспаност и умор. Укапирам колико сам уморан тек кад све мониторе поискључујем :0222_shocked:

Ja na fakultetu sam neko vreme u prvoj godini imao problem u 7 sati da ostanem budan, pogotovu na dosadnim predavanjima, ali npr kada sam programiranje imao, bez problema. 

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...
  • Креирај ново...