Jump to content

Koja je normalna mera materijalizma kod zene?

Ključ

Препоручена порука

пре 21 часа, Trifke рече

Evo pitanja za sav zenski svet ovde:

Jedno ozbiljno pitanje za tebe. Zamisli: udata si za coveka koga volis ali zbog nekih nepredvidjenih okolnosti on izgubi posao i posle iako se trudi nikako ne moze da nadje drugi ili nadje nesto sto mu ne donosi ni pola od onoga sto je pre zaradjivao. Da li bi ga izdrzavala? 

Već jesam  :)  I opet bih, a nisam umetnica, a čovek bila i ostala. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 326
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Nebojš.a рече

Zašto je dopustio da stvari dođu dotle? Sigurno ih u svoje vreme nije sekao i na svakom ispitu koji je stavljan pred njega on je padao i padao i posredno doveo stvar do ove tačke. Ne može ona ni na koji način da ga uceni ako joj on to ne dopusti. A ako je dopustio onda je slabić. A ako je slabić onda mu tako treba, ali ne u smislu kazne, već da se, ako ni zbog čega drugog, trgne zbog ovakvih neprijatnosti .jer mu preti opravdana opasnost da zadobije etiketu šonje i papučara.

То је вероватно тачно. Само ја би ту више био склон да окривим данашњу "женоцентричну" културу у којој се дечаци од детињства уче сасвим погрешном односу према женама. Јер није он једини, можда је и већина мушкараца данас таква, а то не ваља ни за жене ни за мушкарце.

Што рече @Paradoksologija више пута - жене се идеализују, девојчице се третирају као некакве "принцезе", дечаци уче да их посматрају као нека ванземаљска бића која "лебде у ваздуху"... и онда добијеш ово.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Vidi @Grizzly Adams krenuli smo sa raspravom k'o klinci ciji je fudbalski klub bolji, a ja imam mnogo godina za to. Kako se oni ophode jedno prema drugom ja zaista ne znam, niti me znima, posebno da na osnovu jednog dela snimka donosim zakljucke i delim savete kao ti i ostali. Za razliku od tebe sam poslusala nekoliko intervjua sa cinjenicama koje govore mnogo vise o njima i njihovom odnosu od onog tvog ( delica )  snimka i procene, koji mi deluju vise maliciozno nego kriticki.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

То је вероватно тачно. Само ја би ту више био склон да окривим данашњу "женоцентричну" културу у којој се дечаци од детињства уче сасвим погрешном односу према женама. Јер није он једини, можда је и већина мушкараца данас таква, а то не ваља ни за жене ни за мушкарце.

Kako gde. Ali svejedno, i da je u potpunosti tako kako si naveo, i neka je i još gore, u određenom momentu se budiš kao čovek i stresaš sve loše nanose koje je društvo nabacalo na tebe. Tada stojiš pred problemima sa svojom hrabrošću ili svojim kukavičlukom, i svako dalje krivljenje ili (ženocentričnog) društva ili nezainteresovanih roditelja postaje jeftino prebacivanje odgovornosti na drugoga.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Неки тамо рече

О ком снимку расправљате?

O ovom, Grizli ti je dao delic, pogledaj ceo pa proceni sam, bez tudjih sugestija.

Doticna trudna zla veganka je snimala sve vreme i pravila mu drustvo na treningu, sto niko ne primecuje, osim da  "Она сикће на њега као звер"

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Таша рече

O ovom, Grizli ti je dao delic, pogledaj ceo pa proceni.

Doticna zla veganka je snimala sve vreme i pravila mu drustvo na treningu, sto niko ne primecuje, osim da  "Она сикће на њега као звер"

Upravo tako...
Kada sam prvi put odgledala video, bilo mi je negdje teško, jer se narušava sklad koji nam se servira, ali zar nisu ljudi kao i svi. Uz to, nije siktala, već uz onaj dobro poznat, ženski osjećaj povrijeđenosti, prigovorila. Cio dan na suncu, snimala svog dragog, i on joj uzima tel iz ruke bez zahvalnosti (mislim da se ona tako osjećala) i prigovorila bolno.
Možda griješim, ali ne bih bila tako stroga prema drugima, i ne bih vagala svaku riječ, jer trebamo da se sjetimo kako smo mi reagovali prema nama voljenoj osobi, kada se osjetimo loše.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, obi-wan рече

To ti je jevandjelski dobro... "trpeci potrpeh Gospoda, i uslisi me"... mada, iz tog trpljenja zena ume da ponekad izvuce sasvim pogresne zakljucke...

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Јеванђелски је можда добро, али брачно није добро никако.

Da. Kad voliš nekoga valjda i želiš da se taj neko ne ponaša kao kreten, i onda postaviš neke granice, upravo zbog ljubavi.

• Свиђа ми се 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Таша рече

O ovom, Grizli ti je dao delic, pogledaj ceo pa proceni sam, bez tudjih sugestija.

Doticna trudna zla veganka je snimala sve vreme i pravila mu drustvo na treningu, sto niko ne primecuje, osim da  "Она сикће на њега као звер"

А шта је овде конк.заболело Гризлија ...ne_shvata у чему је фора ...

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Nebojš.a рече

Ako se ovaj ne propije niko neće.

Па већ се "пропио". Пао је са првог на 15-то место за годину дана, без физичке повреде или неког сличног разлога.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

А шта је овде конк.заболело Гризлија ...ne_shvata у чему је фора ...

Nepoštovanje i bezobrazluk, histerija supruge. Očigledno je i ništa čudno, i slavni  nose krstove kao obični smrtnici. Što zabolelo Grizlija, pa vidi se po Jecinom pogledu, nedopustivo ponašanje i da je g-đa Janka Marka Perića, a ne g-đa prvog reketa sveta.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Шта је ту чудно?

Ако ти се неке издере без разлога пред целим светом, а ти му се још извињаваш онда то дефинитивно није "здрава расправа". Показује незрео и неравноправан однос. Ако узвратиш равноправно онда је то "здрава расправа".

I meni se čini da mi je lakše kad vidim da se par međusobno "čašćava" jer je onda odnos verovatno ravnopravan i partnerski, makar u zađevicama, svađama i zvocanjima. Videla sam matore parove koji se psuju po ceo dan ali se time međusobno ne povređuju. Relativno benigno džangrizanje i živopisna leksika su stvar kulture, nisu suštinske. 

Nije par minuta snimka sigurno dovoljno za neki sud, ali meni je ovo što sam videla drugačije od toga. Nema veze što nisu korišćene psovke. Naravno, moj utisak. Ali ne bih volela da ja moram s njom da delim život.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Phoebe рече

Nepoštovanje i bezobrazluk, histerija supruge. Očigledno je i ništa čudno, i slavni  nose krstove kao obični smrtnici. Što zabolelo Grizlija, pa vidi se po Jecinom pogledu, nedopustivo ponašanje i da je g-đa Janka Marka Perića, a ne g-đa prvog reketa sveta.

A pazi ovo... cio dan na stubama šarafi neke lustere, i onako umorno dodaje mi (između žica i šarafa) neki šrafciger uz ono - Na!
Na? Meni - na?
Pa zar ga košta da mi kaže - Izvoli mila moja ljepoto? :1319_womens:
Došlo mi je da ga nabodem istim alatom koji mi je tako drago dodao, i da ga kao pecivo prebacim preko glave, sa stuba na kojima je stajao.
Zamislila sam tu sliku, i pitala sebe jesam li normalna. Njegovo - na, bilo je mekše i ljepše od moje projekcije. -.-

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...