Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Мени је један стари прота , сад већ покојни рекао следеће:

- Сад сам стар и већ 15 година има како ми је жена умрла, изгубио сам ћерку и било ми је тешко, али за ових 15 година од како ми је жена умрла ја као и да нисам жив, све чекам дан да и ја умрем и то не могу да преболим никако.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ako se misli na ljubav kako se ona danas doživljava, koje je čulno-tjelesnog karaktera onda može. Međutim, ako se misli na Jevanđelsku ljubav, na žrtvu, na Hrišćanski brak, prožet ljubavlju Božijom supružnika koji su u njemu, na brak kao svetu tajnu, i na porodicu kao malu Crkvu koja iz njega proizilazi, onda u tom slučaju brak bez ljubavi nemože da opstane. Blagoslov Božiji ne boravi u isključivo čulno-tjelesnoj tzv.ljubavi nego  u ljubavi supružnika kojima je jedini cilj, ne kuća na tri sprata i skupocjen automobil, nego prije svega i u svemu Hristos Gospod.

Подели на овим сајтовима

У потпуности се слажем да не треба вршити притисак на особе које имају сличне проблеме. Већ једном сам рекла да сам свесна тога да га је и притисак (који је осећао у примарној породици) и довео довде. Зато и покушавам да га не притискам.

Проблем је у томе што сам ја та која покушава, а са његове стране нема претераних напора. Оно што он ради, његов труд Бог види, свакако. Али мислим да је у прелести ако мисли (а мисли) да може да реши овако крупне проблеме сам. То сам му и рекла.

Зна да има подршку, разумевање, љубав пре свега, али му нешто ипак не дозвољава да се покаје, да се отвори, да каже то нешто, шта год да је и колико год да је тешко, чак и по цену да други промени мишљење о њему. То је и проблем.Ако све каже, онда постоји опасност да га неко гледа друкчијим очима. Само што није свестан да то са мном не би био случај.

Знам да сам погрешила што сам га натерала да се закуне. Урадила сам то да бих видела да ли му је бар нешто "свето", важно. Да ли ће и ту гордост преовладати или ће ипак рећи истину. Преовладала је гордост. Да ми је рекао - шта ћу, слаб сам, разумела бих. Ово не могу да разумем. Покушавам, заправо, али ми баш и не иде. Па једно смо! У светој тајни брака. И не само то. Зна колико ћутим, колико покушавам.

Неко време нисам проверавала његове џепове, ранац... Био је миран тај период. Е сад, да ли ја тим непроверавањем купујем неки лажни мир и уљуљкавам себе да је све у реду, а да ли опет претурањем по џеповима претурам по нечијим ранама и слабостима, и колико уопште користи имам од тога...? То је питање. Ако се правим да је све у реду, ако ћутим, схватила сам да му тиме прећутно говорим да може да настави да ради све што ради. Опет, ако се буним, ако притискам, исто није добро.

Све што могу да кажем је - не знам. Бог зна, а сигурна сам да толико добро зна да не треба да се питам зашто ми је ово послато. Могла сам то све да разоткријем пре брака, пре деце, али није било тако. Очигледно да постоји добар разлог који је неко мнооого паметнији од мене смислио.

Једино што не знам је како да поступим.

Молитва, молитва, молитва...

Opusteno Nado vece je to sto on kao gresnik stoji pred Bogom nego gordo da se smatra upodobljenim. mozda je on veci Bogu od svih nas koji ga osudjujemo / jer ta nasa duhovna gordost da se nadnosimo nad situacijom dok je ne primamo sa verom i nadom i nije mozda neka ljubav. tesko nam je svima u braku uvek neki problemi ni mene moja zena ne podnosi zato sto nisam onako kako je ona zamisljala muza i brak sto je sto puta gore nego sto je vama. Moj ti je savet da mu ne branis da dune a ponekad i ti da mu smotas dzoinjt  da usput zna da moze da se opusti i bez toga a i da je jos gore da popije litar vinjaka pa da tumara po ulici

Подели на овим сајтовима

Свака породица је и срећна и несрећна на свој начин. Заиста нисам имао појма колико је тешко у браку а са друге стране често буде и веома, веома лепо. Крст морамо носити, васкрсење тек треба да дође. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Зашто  се овакав начин живота у браку сматра врлијим од брака у којем супружници имају тјелесне односе?

Подели на овим сајтовима

Sveti Jovan Kroštatski je ovako živeo,ali je on celog sebe dao drugim ljudima.

Mislim da neko besmisleno devstveništvo u braku baš nema nikakvog smisla,čak šta više,za svaku je osudu.

Подели на овим сајтовима

Sveti Jovan Kroštatski je ovako živeo,ali je on celog sebe dao drugim ljudima.

Mislim da neko besmisleno devstveništvo u braku baš nema nikakvog smisla,čak šta više,za svaku je osudu.

Немаш ти појма

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да ти мислиш да и девственост ван брака ,нема баш неки смисао,а ?  sHa_sarcasticlol

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...