Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Bravo i Hvala  MIlena  za  tvoj trud !0110_hahaha  Ovaj intervju sam slušala pre 6-7,"rasturali" "bludnici" u crkvi 4chsmu1.  

Elem..takvog nepatvorenog čoveka ili monaha retko možemo sresti, i sve što  je rekao odiše zdravim rasuđivanjem. Da li, zaista treba da mu anliziramo način na koji nešto priča, jer eto nije se služio stručnom terminologijom da nam objasni , kakav uopšte odnos  i odgovornost treba da ima čovek prema sopstvenoj seksualnosti.

Bez namere da ulazim u diskusiju sa ljudima koji se ne slažu sa ocem Justinom , ali zar ne primećujete da je okosnica  njegove besede ljubav. Još jednom sve moje pohvale. mense0198626478946378946

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

@mila

О.Јустин је то рекао уколико муж неће да испуњава брачне дужности.Није рекао да жена тек тако оде да истресе кесу.Не треба извлачити из контекста.

Подели на овим сајтовима

О.Јустин је то рекао уколико муж неће да испуњава брачне дужности.Није рекао да жена тек тако оде да истресе кесу.Не треба извлачити из контекста.

Удата жена то што о.Јустин саветује не сме учинити у било ком случају. Ако је прељуба када ожењен мишкарац или удата жена са жељом погледа (и помисли) на другу жену/мушкарца (у срцу свом учини прељубу) колико је велики грех по вама поменуто "истресање кесе"? Никакав контекст не оправдава овакве савете.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

A, šta ćemo sa ''pravima'' zapostavljenog nam i ''nevinog jadnička'' drvoseče ''Šarplaninca'' koji ni kriv ni dužan mora da cepa drva (i u free time pauzi da istresa kese) takođe čineći preljubu i kršeći zapovest: ''Što Bog spoji, čovek da ne razdvoji?'' 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Поента је оно што сам рекао у претходном посту и то је о.Јустин рекао.Нећу да се бавим питањима да ли је боље да се разведе или трпи.

Ма у праву си, нема смисла расправљати о неком тамо хипотетичком случају шта би било кад би било.
Подели на овим сајтовима

Али и муж би требало да води љубав са женом.

Па него шта него треба се састаје са женом, изузев у постовима када се по договору требају уздржати. Све је то лепо објаснио св.Јован Златоусти у беседи о браку, управо напомињући да било ко од супружника ако се уздржава од односа кад за то не треба, тера овог другог да учини прељубу. Но није ниједном оправдао ако овај други не може да издржи да иде да истресе кесу..... Јер прељуба није ово што о.Јустин прича, него управо и једноставно када са жељом само погледаш другу, а у браку си, а тек ако са другим имаш однос, то је онда прељуба пар екселанс. А за ово јахање жене по читав дан, не знам не бих да коментаришем, сулудо је. Човек да би ово радио морао би стварно бити сексуални манијак да би са толико енергијом и жељом ово радио, а познат ми је случај из суседства жене у годинама коју је њен муж управо јахао на начин како о.Јустин саветује, и иза себе је оставила приближно између 12 и 15 абортуса.  0110_hahaha.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Али и муж би требало да води љубав са женом.

Па него шта него треба се састаје са женом, изузев у постовима када се по договору требају уздржати. Све је то лепо објаснио св.Јован Златоусти у беседи о браку, управо напомињући да било ко од супружника ако се уздржава од односа кад за то не треба, тера овог другог да учини прељубу. Но није ниједном оправдао ако овај други не може да издржи да иде да истресе кесу..... Јер прељуба није ово што о.Јустин прича, него управо и једноставно када са жељом само погледаш другу, а у браку си, а тек ако са другим имаш однос, то је онда прељуба пар екселанс. А за ово јахање жене по читав дан, не знам не бих да коментаришем, сулудо је. Човек да би ово радио морао би стварно бити сексуални манијак да би са толико енергијом и жељом ово радио, а познат ми је случај из суседства жене у годинама коју је њен муж управо јахао на начин како о.Јустин саветује, и иза себе је оставила приближно између 12 и 15 абортуса.  :229229229:.

Sta ti pricas.....pa ovo je za medalju....

Kakve veze imaju abortusi sa ucestaloscu odnosa?

Izgleda i da vodis evidenciju po komsiluku....moracu da te pitam za jednu komsinicu kad si vec upucen...

Jel ti to prepisujes koliko ce ko i mozda imas savet i kako tj mozda i neku blagocestivu pozu da ponudis?

Gospode i Boze, sta sve covek nece da procita....koliko nezrelosti,koliko neukosti,koliko uskosti....

Da li ti je jasno svestenicko pravilo da se "vrata bracne sobe ne prelaze"?

Gde li su pojedini rasli mene zivo zanima.

Na Sorboni ili Goliji ili ......../upisati po zelji,ne mora da bude tacno/.

Подели на овим сајтовима

Не слажем се да се треба уздржавати за време постова.Па постови трају преко пола године,па ти види.

Lepo Veliki Pavle kaze "po dogovoru",sto i o.Justin ponavlja,ali dzaba ti ga kad se svi prave pametni pa posle lazna nedoumica kako spasti brak i sl....

Подели на овим сајтовима

Nemoj neko u Svetoga Justina Savinskog da mi dira !Covek koji je najprirodnije objasnio zivot i odnose u zivotu ! Da coveku nisu potrebne strasti nebi mu ih BOG ni dao ! Lepo i kaze Sveti Justin da je dosta vremena proveo u Siptariji na Kosovu pa je i to dosta ostavilo utisak na njega ! Najveci rat starogrcke istorije je vodjen zbog ZENE lepe Jelene ,zar Car Solomon nije imao 999 zena ,zar i Crkva nije dozvolila 3 braka ! ZENA je i stvorena da bi bila mazena i pazena da tera muskarca da se bori i da napreduje jer dzabe muskarcu sve pobede ako ih pod zenske noge ne polozi ! i lepo rece Sv Justin nije svaki sex prevara al ne treba se to bukvalno tumaciti !Svet je knjiga iz koje treba citati - Justin Savinski !

VELIKA SU GOSPODE DELA TVOJA I NEMA RECI KOJA MOZE DA OPEVA SVA CUDESA TVOJA

Sultan Bajazit " A zar Kosovo nije republika"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...