Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Због тог наглашеног либида ,као млада и наивна девојка си и изабрала свог супружника. Стварно не капирам,да жене толико греше у процени приликом избора партнера за цео живот

Стварно не капираш.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

А где је ту његова љубав ако је лаже и поткрада ?

Јел то радимо кад некога волимо, или га поштујемо, искрени смо и све се са њим договарамо ?

Илузорно је причати о трпљењу и очувању љубави тамо где је љубав једносмерна.

Ljubav je tu sigurna sam u to, Nada je ima,djeca pogotovo, samo je suprug i otac porodice svoju negdje zaturio....Nalazi se zamagljena opijatima i pritisnuta problemima sa kojim nije u stanju da se nosi.....Današnje vrijeme je donijelo mnogo poremećaja u porodičnim odnosima i svi skupa ispaštamo....Neko hrabro nosi svoj krst, a neko posrće Žena u porodici je od Gospoda dobila sposobnost rađanja kako djece, tako isto sposobnost da iznova rađa ljubav i toplinu u porodici svojoj i to nikada ne smije zaboraviti, pa ni onda kada možda više zarađuje ili misli da je pametnija i sposobnija od supruga.Bez obzira u kakvom vremenu živimo žena nebi smjela izgubiti ove svoje darove jer će prestati biti žena.....

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Прво мораш да урадиш оно што је вама женама најтеже - да искључиш емоције. Јер ту треба хладна глава.

Онда да направиш план како ви то лепо знате. Поставићеш му ултиматум да изабере између породице и својих порока. Да би то урадила мораш да имаш спремну "одступницу". Вероватно код својих родитеља или слично. И то сасвим озбиљно и одлучно, јер он ће вероватно покушавати да се извуче на "нежности" и "љубав". Без милости, то је обична лаж. О љубави нема ни говора док се заиста не промени, а то може да докаже само ако годину дана или више буде апсолутно посвећен породици. "Посвећен" не значи да вам говори "волим те", него да сваки слободан тренутак користи да помогне у кући, планира заједно са тобом, проведе са децом, да се одрекне "излазака" и свог "дувачког друштва" итд.

И за крај једна веома тужна чињеница - неки "мушкарци" у ствари једва чекају да се отарасе породице и обавеза, али су кукавице да то ураде сами. Зато мораш да будеш спремна и на потпуни разлаз, али - ако боље размислиш - ако је такав онда и не заслужује да губиш време са њим.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Rez, jeste bolno ali bojle dok deca nisu pocela da navlace psihicke posledice zbog njegovog ponasanja

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Поздрав Само Нади. И да не буде само нада, него и вера и љубав :)

Једна од најјачих ствари коју човек може да уради је да стави алтернативе на папир. ОБАВЕЗНО то уради, Надо.

Онда ћеш схватити колико их мало, у ствари има. Ту је она коју нећеш (статус кво), друга је да преломиш преко колена (пљус-развод и ћао), што ти очигледно не желиш чим си овде, и трећа-одлучно у акцију спасавања ако се шта има спасти. А то је јасно изношење алтернатива супругу са јасно разрађеном стратегијом шта у ком случају радиш-саветовалиште (супер ако пристане), својевољна апстиненција супруга без саветника уз јасно учешће у брачним обавезама (много тежа и несигурнија, ти знаш колико вероватна могућност) и развод. Можда знаш четврту?

И одмах на молитву и на решавање проблема. Кад видиш на папиру испред себе, схватићеш да ниси у дилеми, само се бојиш да кренеш у промене. Без бриге, уз Божију помоћ понеси свој крст. Није лако, али је мнооого лакше него статус кво.

Свако добро од Бога теби и твојој породици.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Ако вас није преварио, ако вас не бије, не тера на абортус - мислим да треба спашавати и трудити се свим снагама.

Подели на овим сајтовима

И сад да дам савет по твом рецепту : Надо, никад не примај савете од старијих неожењених фрустрираних мушкараца који би своју позадину продали само да имају за кога да се ожене.

Занимљиво. Дакле, Нада би пре требало да слуша тебе него онога ко по дефиницији не расуђује по плотском разуму и свом личном лузерском искуству. Шта би Зосима радио ти не можеш знати осим ако не гледаш у пасуљ, али сасвим је у реду његова примедба да онај ко се већ показао као неспособан да изабере тзв. брачног друга не би смео бити толико категоричан у дељењу савета овог типа. И кад смо већ код пасуља, ја бих лично пре отишла код врачаре него слушала тзв. хришћанку која говори оваквим језиком. "Продавање позадине?"

Подели на овим сајтовима

А где је ту његова љубав ако је лаже и поткрада ?

Јел то радимо кад некога волимо, или га поштујемо, искрени смо и све се са њим договарамо ?

Илузорно је причати о трпљењу и очувању љубави тамо где је љубав једносмерна.

Је ли љубав оставити онда? Значи по твоме он треба љубав да доказује, а жена не?

Подели на овим сајтовима

Надо, нико теби овде не може нацртати шта да радиш. Не уздај се много у савете, јер ће ти свако причати из свог искуства, а то није увек примењиво. Моли се, Надо, Господу! Моли се, јер твој муж не види Господа колико ти. Зато се ти моли и за мужа и за децу и веруј да ће се Драги Бог побринути. Не стављај људски савет испред Бога и молитве Њему.

Као што твој муж треба да буде одговоран за тебе и твоју децу, тако треба и ти да будеш одговорна за њега. Ако одбациш одговорност, као што ју је одбацио твој муж, шта ћеш другачија бити од мужа? Буди ти разумна, кад он није и помози му, ако је икако могуће, јер њему је помоћ, чини ми се, потребнија више него теби..он је изгубљен, ти ниси...зато се, опет кажем, драга Надо, моли Милом Богу, па ћеш милост и осетити.

Подели на овим сајтовима

Шта би Зосима радио ти не можеш знати

Па шта знам,за почетак би вероватно више стављао дувана а мање ганџе... 4chsmu1

Шалу на страну,ја сам потенцирао само две ствари,а то је лош избор,и проблем деце у растављеним браковима.

Ок,можда сам претерао рекавши да брак треба бранити по сваку цену,поготово у случајевима физичког злостављања,али један хришћанин би требао ,колико год има снаге,да очува брачну заједницу, јер то је Света тајна,благословена од Христа,те се Њему треба и обратити у случају оваквих проблема,а не тражити заштиту од којекавих невладиних организација!

Као друго,а уствари прво и основно,највећа срећа за децу је да мама воли тату и обрнуто,и то треба бити сасвим довољан аргумент,да се неко бори да очува брак!

Што се тиче мог случаја,истина је да сам у годинама,помало исфрустриран што сам алоне,али не кривим никог до самог себе,"потурање" ми није потребно,јер удавача је било,не зна им се број...

Цијеним да ћу ипак преломити,и мислим да ћу бити добар муж и отац... 0442_feel

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

О љубави нема ни говора док се заиста не промени

Замисли када би Бог функционисао према нама на овакав начин? ;)

Љубав није награда за добра дела..

Подели на овим сајтовима

Pozdrav svima.

Tek sam se registrovala, ali dugo citam i pratim rad foruma.

Mislim da je Nadina situacija, kao i mnogih zena koje su dozivjele slicno, jako delikatna i cini mi se tim teza sto je zena u vjeri.

Ali, nije samo Nada u pitanju. Tu su djeca!!! Zar nije prva i osnovna duznost roditelja obaveza prema djeci?

Treba li djeca da ispastaju zbog oca? Koliko dugo i kakve posledice ce imati kasnije?

Za mene postiji samo jedno resenje i poslednja sansa za tog covjeka, sa Vase strane Nado i da Vam poslije bude mirna savjest.

Posaljite Vaseg muza mjesec dana u neki manastir, da tamo pomaze i radi fizicke poslove, da se druzi sa monasima i provodi slobodno vrijeme u vjeri i molitvi. Pa ako ga to ne promijeni nece nista. Nema tu savjetovanja niti puno razumijevanja.

a ako ne pristane, Boze moj, mislim da je Vama cista savjest. Uvijek postoji opcija da se vratite svom muzu, ukoliko se on ikad dozove pameti.

Mozda jesam malo gruba,izvinjavam se zbog toga, ali zao mi Vas i Vase djece.

POzdrav

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...