prave vrijednosti Написано Октобар 2, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2018 On 9.12.2016. at 21:50, Архимандрит Сава Јањић рече У 1Кор глави 5-ој говори се о случају Коринтског блудника. Помаже Бог оче Саво, само бих се надовезао кратко на 5-у главу ,случај Коринтског блудника. Наиме свети апостол Павле у тој глави каже : 3.Јер ја, одсутан телом но духом присутан, већ сам осудио, као да сам тамо, онога који је тако учинио. 4. У Име Господа нашега Исуса Христа кад се саберете ви и мој дух, са силом Господа нашег Исуса Христа. 5. Да се такав преда сатани. Као што можете да видите да сам подебљао један дио из кога заправо слиједе моја питања. 1. О каквом је суду наиме ријеч када апостол то каже да је "осудио" ? И каквим судом ? (Да се одлучи из заједнице блудник и да се преда сатани или само да се одлучи из заједнице ?). 2. И како разумјети ту апостолову "осуду" некога ,у контексту тога када Господ Сам каже "Не судите, да не будете осуђени" ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 19, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2018 @Архимандрит Сава Јањић Оче Саво, да ли имате нека искушења да вам се нуди могућност да Космет добије аутокефалију уз помоћ Запада и Константинопољске Патријаршије, тобоже зарад сабирања свих народности на вашем подручју? Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Октобар 19, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2018 пре 2 минута, Milan Nikolic рече @Архимандрит Сава Јањић Оче Саво, да ли имате нека искушења да вам се нуди могућност да Космет добије аутокефалију уз помоћ Запада и Константинопољске Патријаршије, тобоже зарад сабирања свих народности на вашем подручју? Какво је брате ово питање? Од КОГА се КОМЕ нуди? Благовесник and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 19, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2018 Кад помињем запад мислим на њихове службе које и сада делују у циљу изазивања раскола и подела у Православној Цркви. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Архимандрит Сава Јањић Написано Октобар 20, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2018 пре 17 часа, Milan Nikolic рече @Архимандрит Сава Јањић Оче Саво, да ли имате нека искушења да вам се нуди могућност да Космет добије аутокефалију уз помоћ Запада и Константинопољске Патријаршије, тобоже зарад сабирања свих народности на вашем подручју? Косово и Метохија припадају канонској јурисдикцији Пећке Патријаршије, односно Патријаршије Српске. Рашко-призренска Епархија се, поред осталих епархија, помиње као саставни део наше Цркве у тексту Томоса којим нам је Цариград признао статус Патријаршије 1922. године и то нико не доводи под знак питања. Као што СПЦ у иностранству има вернике разних националности и језика, тако је свако ко жели да буде православан на овом простору добродошао у јурисдикцију наше Цркве, тј. Епархије Рашко-призренске. Уосталом, имамо већ једног монаха Италијана и једног Американца. Свака друга комбинација била би противна канонима Православне Цркве и нисам чуо да је ово о чему пишете неко предлагао. АлександраВ, -Владимир-, Dragi and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 20, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2018 Занима ме то јер се помиње опасност од стварања Косовске православне цркве, по узору на Хрватску, коју су покушали направити. Зато вас питам да ли ту на терену има каквих покушаја, неких подметања, неких прича о томе. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 20, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2018 Ја само да поздравим Саву и пожелим да одолимо злотворима! АлександраВ and Архимандрит Сава Јањић је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Октобар 20, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2018 1 hour ago, Milan Nikolic рече стварања Косовске православне цркве ??? Имаш ли неки линк? „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 20, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2018 Претражи косовска православна црква. https://www.google.com/search?q=косовска+православна+црква&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Октобар 20, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2018 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Претражи косовска православна црква. https://www.google.com/search?q=косовска+православна+црква&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b Нема од тога ништа, пусте желе. „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 20, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2018 Рекао бих и ја тако, али ипак је све могуће, безобзирност неких нема граница. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaSavic Написано Октобар 26, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2018 Помаже Бог, оче Саво! Од свог вероучитеља сам добила на поклон Нови Завет, у преводу др Емилијана Чарнића. Међутим, видела сам да књига потиче од друштва Гидеонита који припадају Евангелистима. На Форуму овде сам приметила да већ постоји тема о баш оваквом примеру Новог Завета, али су мишљења о томе да ли је превод исправан, и да ли уопште треба читати књигу једног таквог друшта, наравно различита. Занима ме какво је ваше мишљење у вези овога, шта да радим с овим примерком НЗ - да ли да је читам, да ли да је проследим, запалим итд. Опет верујем да ми је вероучитељ не би тек тако поклонио да је "сумњива"..., али ипак сигурније је да питам. Хвала унапред на одговору! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Freedom Написано Новембар 1, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2018 Pomaze Bog oce Savo..Postavio bih vam sledeca pitanja..1.Mislite li da narod verni iz Valjeva i Srbije treba da organjzuje protestne Litije povodom potapanja Gracanice?2.Ovde u Valjevu ima dosta ljudi a i jedan uticajan Svestenik koga narod ovde slusa koji govore da se sad svuda u Crnoj Gori (Ostrogu, Podmainama) i Srbiji maltene sluzi po novom..te od naroda cuh koji tamo idu da moraju da ispovede ako su se pricestili negde gde se sluzi po novom. Jedna zena mi je ispricala i da otac Amfilohije nosi nekakav papski prsten i da je unosio neke izmene koje je otac Joil odbio da potpise..Ta zena mi isprica i da je u poseti manastiru Podmaine rekla Igumanu Rafailu da nema blagoslov da se pricescuje kod njih zato sto sluze po novom..na sta je otac planuo i ukorio i oca Joila i oca Marijana kako ona prepricava. 3.Ako ste u mogucnosti poslusajte govor Keneta Klausa koji je bio u poseti Valjevu i koji je po meni odrzao jedan sablaznjivacki ekumenisticki govor nazalost..medjutim kao da nista nije bilo. Iskreno smatram da verni narod treba da zna sta je laz i gde laz cuci..tj da se nasa Crkva izjasni po tim vaznim za narod pitanjima da ne bi dolazilo do podela svadja nedoumica i osudjivanja..ali i da bi se oni koji su bili ispravni opravdali a oni koji su pogresili upozorili.Pitanje oko Valjevske Gracanice je izizetno vazno za nase vernike..i za mene licno. Kako je moguce da npr niko ne moze da veruje da npr rascinjeni monah Antonije koji predvodi te litije pokajao svoje greske i da npr svestenici koji se ogradjuju od toga itd.. Vase misljenje molim i ako znate mozda treba jos nekog pitati za to?Послато са SM-G361F користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vukkostic Написано Новембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2018 Pomaze Bog oce Savo. Umetnik sam, krsten tek manje od 2 godine. Zaradio sam neki novac u proslosti od umetnosti preko interneta, prodavajuci Bogohulne radove, koji se idalje prodaju, ali novac nisam podigao sa tih sajtova. Pravio sam se zadnje 2 godine da ti sajtovi ne postoje, ali sada je uhvatila da me grize savest. Zelim da obrisem te sajtove na kojima sam prodavao Bogohulne radove, ali verovatno pri brisanju cu morati da podidgnem taj novac. Sta da radim sa novcem, najlakse bi mi bilo da ga dam u dobrotvorne svrhe. Dali je to uredu. Kako cu biti najvise opravdan, ja taj novac ne zelim. Dali je novac koji nije duhovno moralno zaradjen ispravno upotrebiti za dobro delo, tj dati na primer za lecenje dece i slicno Лапис Лазули, Nebojš.a and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vukkostic Написано Децембар 1, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2018 On 14.2.2018. at 14:47, Aleksandar Ivanovic рече Doba dan oce Savo! Po Vasem savetu sam pricao sa svojim parohijskim svestenikom o svom problemu telesne potrebe. On je rekao da telesni odnos nije potreba i da moram celog zivota da budem u celibatu, ako sam iskreni hriscanin, i da on nece da me ispovedi ako to prekrsim. (verovatno on ispoveda samo bezgresne ljude). Rekao sam mu jos da sam 4 godine u celibatu i da vise ne mogu da izdrzim, imam jaku potrebu i to mi stvara veliki psihicki i fizicki pritisak, na sta mi je on odgovorio da mi veruje jer on ne bi izdrzao tri dana bez telesnog odnosa a mene tera da budem dozivotno u celibatu. Tako da razgovor sa njim mi je samo jos otezalo situaciju, i osecam kao da sam otisao u neku nastranost, a meni treba duhovni lekar. recite mi sta da radim. Hvala! Ja bih izneo moje iskustvo sa 3 godine celibata. Bio sam tezak bludnik i celibat mi je tesko pao, krsio sam ga cesto u pocetku, ali mogu reci da je fizicka potreba posle 3 godine prilicno nestala. Cesto mi je odbojan taj fizicki uzitak, ali ako krenu bludne misli i ja im se prepustim opet mi se javi slast. Pokusavam da ne razmisljam, da skrenem misli. To me najvise oslobadja pritiska. Vremenom kako se suzdrazam od bludnih misli sve redje i redje ih i dobijam. I ako fizicki ne krsis celibar ali mastas o krsanju postajace ti sve teze i teze da ga odrzis. Bar je kod mene takav slucaj. Freedom је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука