Александар Милојков Написано Јун 21, 2009 Пријави Подели Написано Јун 21, 2009 На ово твоје имам одговор, него на Моцартово морам мало да истражим ствар. Стрпи се, биће ускоро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 21, 2009 Пријави Подели Написано Јун 21, 2009 Важи,важи pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 22, 2009 Пријави Подели Написано Јун 22, 2009 take your time :wink: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 22, 2009 Пријави Подели Написано Јун 22, 2009 Ево да ја још једно питање поставим: знамо да је БОГ вјечан а један од начина да ми можемо схватити како је вјечан јесте да је Он ван времена и да није ограничен временом. Сад ме интересује ово:знамо да су анђели ван времена али су ограничени и имају почетак.Како објаснити колизију која се јавља код анђела:да су створени ван времена? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 ????? ?? ??? ?? ????? ????????? ???????? ? ?? ?? ?? ??????????? ???????? ???? ?? ???? ???????????????? ??? ??? ?????? ????? ????? ?????????? ?????, ???? ?? ??????? ?? ???????? ?? ? ???, "????" ? "????". ??????? ?? ?? ?? ?????????? ???? ???????????????? ? ??????? ???????????, ???? ?? ?????? ?????? ? ??????.????? ?? ?? ?? ??? ?????? ? ?????????? ? ???????? ???????? ? ??. ??? ?? ?????? ?? ????? ?? ??? ?????? ???? ???? ?????? ?????? ?? ?? ?????. ?? ?????? ?? ?? ??????? ????? ????????? ?????????? ? ?? ??????. ???, ? ????????? ???? ???? ????????? ??????? ? ??? ?????? ?????? ???????????? ??????, ?? ???????????, ?? ?? ?? ???? ??????? ???? ?? ???????? ?? ??? ?????? ???? ?? ???? ???????? ??????? ? ?? ?? ??????? ???? ????? ???????. ???? ?? ???????? ?? ???????? ??? ??????? ? ???????? ?????, ?? ?? ???????? ??????? ????? ?? ?? ?????. ?? ?? ???????? ???? ???? ??? - ????????? ????????? ? ???????????. ?????? ?? ??? ????? ???????? ???? ?? ???????. ? ????????? ???? ????? ???? ? ????, ??????? ???? ? ????????? ?? ?????? ???????.???? ?? ??? ????? ????????? ???????? ??????????? ????, ???????????? ?????????? ?????? ?? ???, ??????? ??????? ?? ????? ? ?????. ?????? ?????: ??? ?? ?????? ????? ?? ?? ????? ?????? ???. ?? ?? ?????? ????? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 ??? ?? ?? ??? ????? ?????? ????????:????? ?? ?? ??? ?????? ? ????? ?? ?????? ?? ?? ?????? ???????? ???? ?? ?????? ????? ?? ?? ?? ??? ??????? ? ?? ???? ????????? ????????.??? ?? ?????????? ???:????? ?? ?? ?????? ??? ??????? ??? ?? ?????????? ? ????? ???????.???? ????????? ???????? ???? ?? ????? ??? ??????:?? ?? ???????? ??? ????????????? ???????? ?????? ??? ?? ?? ?????? ???????? ??? ???????. ???????, ????? ????, ????? ????????? ?????, ??? ?? ??????? ????? ?????????. ??? ??? ?? ???????? - ???????? ?? ? ???????, ???? ????? ?????????.??? ??? ???? ?????????, ?? ?? ???? ???????? ? ????:????? ???????? ??????: "??? ??? ??????? ????? ???? ?? ???? ????? ?????????? ???????????? ??????, ??????????, ?????, ?????????????????. ? ???? ?? ?????? ? ???????? ????? ?????? ??????? ????????? - ??????? ???????? ??????? ?????????? ???? ???? ???? ???????, ??????? ???????? ? ???????, ?????? ????????????????? ???????? ???? ???????? ???? ??????????, ???? ?? ?? ?? ??? ?? ????? ?? ???? ??????...??? ?????? ?? ????? ???????. ???? ???? ???? ??????, ??????? ?? ??????, ? ?????? ?? ????? ??????? ?? ??????? ? ?????? ? ??????, ????? ?????? ?????? ???? ? ??????????."?????? ?? ???? ???????? ???? ????? ???? ?????? ?????, ??????? "??????? ???????": "??????? ??????? ???? ????? - ??? ??? ??????? ???? ???? ??? ???? ??? ? ??? ??? ????? ???? ??? ???? ???, ???? ? ??????? ??????? ??? ???? ?????, ?? ??? ?? ??????? ??? ???????."????? ????????? ?????: "????? ?? ????? ??? ?????? ? ?????? ???? ??????? ?? ???? ????????? ????????? ???? ? ??????? ? ?????...??????? ?????? ?? ???? ????? ?????????? ?? ??????, ???? ?? ????? ??????? ?????? ? ?? ??? ????, ? ? ??? ????????? ?? ??????????? ???? ?????."?????, ???? ?? ? ????? ???????? ?? ?????, ??? ??? ????? ??? (??? ?????? ?????) ?? ???????? ?? ?????? ????????? ????????? ???????. ?? ?? ???? ??????? ?????????? ?? ?????????? (????????) ???????. ???? ????? ????? ?????????, ?? ??? ???????, ?? ????? ???????? ? ???? ?? ??????? ????????? ????????, ?????????? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 Јао брате Александре, ако можеш да убациш и референце (рецимо за дела св. Василије и Григорија, и осталих) било би супер, да можемо опширније да погледамо о чему се ради 'Ајде, не било ти заповеђено, љуби те брат Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 Свети Василије Велики, "Шестоднев" Свети Григорије Ниски, на пример - "Велики катихизис" (постоји хрватски превод) Имате ова питања јако лепо обрађена код оца Георгија Флоровског, "Источни оци IV века" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 Е супер, баш то сам мислио, хвала Било би добро кад би ово било још одређеније - са ознаком поглавља итд. Добро, нема везе, компликујем. :: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 Прочитај цела дела, уживаћеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 Важи се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 Мали допринос Карађорђевом питању са прве стране дискусије, прот. Георгије Флоровски - "Cur Deus Homo? Разлог Оваплоћења": http://www.verujem.org/teologija/florovski_cur_deus_homo.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 Што се тиче ада поставио бих даље питање:знамо за причу о Лазару и богаташу и тај се догађај догодио док је старозавјетни закон био на снази. Знамо да се Лазар налазио у наручју Аврамовом и да нису били у паклу док се онај богаташ налазио у паклу.Како то објаснити? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 ???? ???????? ???????????? ?????? ?? ???? ?????? ?????????, ????. ???????? ????????? - "Cur Deus Homo? ?????? ??????????": http://www.verujem.org/teologija/florovski_cur_deus_homo.htm ????? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 Око природе анђела. Ја мислим да је природа анђела променљива јер анђели имају слободну вољу,зар не?Једна природа једна воља,те стога Луцифер као анђео је имао слободну вољу и слободно је отпао.Дошло је до промјене.Зар не? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука