Александар Милојков Написано Јун 1, 2009 Пријави Подели Написано Јун 1, 2009 Pomaže Bog, brate Aleksandre!Imao bih jedno pitanje za Vas: šta naša Sveta Crkva konkretno u?i o životu, postojanju nakon zemaljske smrti? Na mnogim mjestima sam nalazio da vjerujemo da je duša ljudska besmrtna po blagodati(ne i po prirodi), te da, nakon razdvajanja od tijela ide na Sud Božiji.Me?utim, u zadnje vrijeme, pro?itah da postoji i mišljene da duša ''?eka'' Dan vaskrsenja, i da tek tada odlazi na Sud?U kontextu ovog poslednjeg, obra?anje i poštovanje Svetitelja se sagledava eshatološki, iz perskktive Carstva Božijeg.?!Hvala Vam!??? ??????? ?????.????????????? ?? ? ????? ?? ???, ? ?? ???? ??? ??? ? ??? ??????, ??? ?? ????? ????? ??????? ??????? ???????? ????????? ?????. ???? ???????? ? ??????, ? ????????? ?? ????? ?? ????? ??????? ? ???????. ???????, ??????? ???????? ?????????? ???? ????? ??????? ?????? ??????????? "?? ???????" ? ??????????? "?? ?????????". ??????? ?? ????? ?? ?????????? ??? ????????????? ??? ?????? "?? ???????". ?? ???? ????, ??? ?? ??? ??????? (?????) ? ??? ????? ??? ????????? ? ???? ???????. ???? ?????????? ?? ????? "?????????? ?? ???????" ????????????? "?????????? ?? ????", ????? ??? ??????? ?? ?????? ? ??? ?????????? ?? ??????. ???? ?????? ?? ????? ????? ??????????? "?? ???????" ??? ???? ???. ?????? ???? ??? ?? ????? ????????? ?? ?????? ?????? ??? ???? ? ?????? ????.???????? ???? ????? ????????? ?????? ????? ??????? ? ??? "???? ???? ???????? ?? ???? ? ????????? ???????", ??? ?? ???? ????? ????? ????????. ???? ?? ????, ????????? ?? ???? ???? ??????, ??? ???????? ???? ?? ?????? ? ???? ?? ???? ?? ???? ????????? ?????. ??, ?? ?? ????? ?? ??? ?? ??????? ? ?? ???? ????????? ?????. ?????? ??? ??????? ?????, ? ????? ?? ??? ????????? ????? ? ?????? ??????? ?????????.??? ???? ??????? ?????????? ?????? ????? ?????? ???? ????? ?????. ??? ??????? ??? ?? ?? ?? ??????? ?? ?????? ???? ??? ? ?? ?????. ???? ?? ??????? ?? ??????? ???????? (??? ?? ??? ??? ???????? ?? ?????? ? ??????, ?? ????? ????? ?? ???). ???????, ???? ???? ??????????? ? ?? ??????? ????? ???????? ??? ? ????. ??? ?? ??????? ???? ????????? ? ???????? ???????? ??? ??????, ??? ???????????? ????. ???? ??? ??? ????? ???. ???? ????????? ?? ?? ????? ?????? ?? ???? ??????? ????? ?? ????? ??? ??????? ????????, ? ???? ?? ?????????????. ????? ?? ?? ? ?? ?? ?????? ????? ?? ???????? ? ??. ???????, ????????? ??? ?? ????? ??????? ?????? ?? ????????.??????? ??? ????? ????? ????? ???????: ????? ????? ????????? ??????? ? ???? ???????, ??? ?? ?????? ??? ?????????, ? ?? ????? ?? ???????? ?????? ? ?????? ?? ?????, ?????? ? ???????? ??? ??????? ?????. ?? ?????? ??????? ??????????? ?????. ??????? ?? ? ??? ????????? ????? ???????? ????? ?????????, ??? ??? ??? ?? ??? ????? ? ?? ?????? ? ? ???? ?? ??? ????. ?????? ????????? ??? ? ??? ????????? ?????? ?? ????, ??? ? ????, ??? ?????, ???? ????????? ?????? ? ????? ??????? ????. ?? ????? ??????? ?? ? ?????????? ? ??????? ????. ?? ? ????? ??????? ???? ????: ???? ? ????????? ??????, ? ??????? ??????? ???????????: ???? ? ????, ? ????????? ?????? ? ???????? ?????? ??? ?????????????? ????. ?? ????????? ????????? ????? ???, ?? ?? ??? ???? ???? ???? ??????????. ?? ??? ???? ?? ???? ??????? ????????? ??????, ????? ??????. ???? ? ?????????? ?? ?? ??? ??????????: ????? ?? ????? ? ????? ?? ???.??? ?? ???? ?????????, ????????? ???? ??? ????? ? ???????. ??? ??? ????, ??? ? ??? ??, ???????, ???? ? ???? ??????? ? ????? ?????? ???? ???? ???????. ?? ?? ??????? ?? ????? ? ?? ?????? ?????? ? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 1, 2009 Пријави Подели Написано Јун 1, 2009 Да ли је истина да се душа до судњег дана која је боравила у паклу може спасити молитвама или само ``одслужењем казне у паклу``? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 1, 2009 Пријави Подели Написано Јун 1, 2009 ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ?? ?????? ???? ???? ?? ???????? ? ????? ???? ??????? ????????? ??? ???? ``?????????? ????? ? ?????``???? ???? ???????? ????? ???????? ????? ? ???, ????? ?????:"? ??? ??????, ?????, ?? ?? ??? ? ???????? ??????? ???????, ??., ??????? ??????? ?? ????? ???????? ? ???????, ????? ?? ???? ?? ???? ?? ?? ?? "????", ?? ???? ??? ??????? ??? ???? ????????, "??? ?? ??? ???? ???? ???????" ????? ???. ???? ?? ????? ???? ????????, ?????????, ?????, ?????????? ?? ????, ????? ?????????? ????, ?? ?? ???? ????? ?? ?? ???????? ????, ??. ????, ? ???. ???? ?? ???????? ??? ????? ???? ? ????? ???????????? ??????. ?? ??? ?? ???????? ?????? ? ??????, ???? ?? ??????, ? ?????????; ?? ?? ??? ???? ? ??????? ???????? ?????. ???? ?? ??? ? ????? ?????? ? ????? ???????? ? ??? ???????? ?????, ??????????????????, ? ???????? ??????, ???? ?? ? ??? ? ????? ???????? ??? ???????? ?????, ? "????" ? "????" ? ?????? ?????????? ??????. ?? ??? ???????????, ?????????? ?? ?????? ???????? ? ???????? ? ????????? ?? ????? ? ????? ???????, ? ??????? ? ?????????? ???? ????????? ?? ? ??????????, ???? ? ????????, ???????? ??????. ???????? ???, ???????? ????, ?????? ???????, ??????, ??????? ? ??????? ??????? ?? ???? ??????, ?????? ?? ? ???? ??????, ? ????? ?????? ????????? ?? ? ?????????? ??????." ????????? ?????, ???? ?????? ???? ????, ????? 1?????, ????? ?? ??????? ??? ???????????????? ?????????? ? ??????????? ????????? ???? ?? ? ?????? ????????? ???? ? ?????.? ??????????? ?? ??????? ????? ? "??????????", ??? ??? ????????????, ?? ?? ????? ???????? ?? "????" ???? ???? ?????????? ????? ??? ?????? ??????? ??????? ????. ??????, ? ???. ???????????? ?? ???? ????? ????????? ????? (??? ???????? ???????), ??? ?? ????? ????? ?????? ???? ??????????.?? ??????????? ?? ????? ?????? ??? ?? ?????? ???? ? ??????? ????? ?? ????????? ?????? ???? ??????. ??, ? ?? ?? ????? ?????? ??????? ????????? ?????, ??????? ?? ??????? ?????????????. ?? ???? ??? ?? ???????, ??? ???? ??? ???? ?????. bogdant је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 1, 2009 Пријави Подели Написано Јун 1, 2009 Па колико ја схватам,ако ја сад одем у пакао за мене нема спаса до судњег дана или могу молитвама праведника да се спасим? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јун 1, 2009 Пријави Подели Написано Јун 1, 2009 Hvala,brate Aleksandre, da Vas Gospod nagradi za ovako jasan i temeljan odgovor! Svako dobro Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 2, 2009 Пријави Подели Написано Јун 2, 2009 ?? ?????? ?? ???????,??? ?? ??? ???? ? ????? ?? ???? ???? ????? ?? ?????? ???? ??? ???? ????????? ?????????? ?? ?? ?????????????? ????? ?????? ?????. ???? ?? ?? ???????? ? ??????? ?? ?????? ??? ?? ??????, ???? ????? ???. "???? ???? ?? ? ??? ? ?? ????????", ????? ??? ?????????. ???? ?? ????? ????? ? ?? ???? ????? - ??????????? ?? ??????? ?? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 2, 2009 Пријави Подели Написано Јун 2, 2009 Размумијем Александре али ме занимало рецимо,ја сад умрем и одем у пакао да ли је могуће да се спасим прије судњег дана молитвама које се читају на службама у Цркви и молитвама људи који се моле за мене? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 2, 2009 Пријави Подели Написано Јун 2, 2009 ?????????? ?????????? ??? ?? ???????? ??????,?? ??? ????? ? ???? ? ????? ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ?????? ????? ?????? ???? ????????? ???? ?? ?????? ?? ???????? ? ????? ? ????????? ???? ???? ?? ???? ?? ????????????. ???? ??????? ?? ?? ???????? ??? ????????? ?? ?????? ??? ????? ??????? ?? ?????????, ? ???; ????? ?? ?? ?????? ?? ??? ? ???? ??? ? ????. ??? ??? ?? ?????? ? ????? ??????? ????? ???? ???????. ??? ?? ??????? ?? ????.????? ?? ?? ??????? ??? ?? ?? ?? ?????? ??????, ??? ?? ?? ??????? ?? ????. ??? ?? ????? ? ???? - ?? ??? ?????? ?? ?? ??? ?? ?????? ????????? ?????? ??? ?????, ??????? ??? ???????. ??? ???? ??? ?????????: "??? ?? ?????? ??? ???? ???? ????." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 2, 2009 Пријави Подели Написано Јун 2, 2009 Па то сам и питао,то ме интересовало. Хвала на одговору pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 2, 2009 Пријави Подели Написано Јун 2, 2009 Ево ја опет Интересовало ме ово:читао сам код Панајотиса Христуа о БОЖИЈОЈ суштини и он пише да је она нама људима трнсцедентна а БОЖИА енергија иманетна али ми није јасна личност па ме интересовало да ли се личност ``састоји``из енергије и суштина или је то нека трећа засебна ``компонента``? Занимоло у вези БОЖИЈИХ енергија:да ли Отац,Син и Свети Дух имају три или једну енергију? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 2, 2009 Пријави Подели Написано Јун 2, 2009 Ја се надам брате Александре да нисам давеж Ово је једини начин да сазнам неке ствари које ме много интересују јер до сада нисам имао прилике да разговарам са теолозима са београдског факултета и велика ми је част да ми ви одговарате. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 2, 2009 Пријави Подели Написано Јун 2, 2009 Ниси, слободно питај. Одговорићу вечерас на ово твоје питање. Сад сам мало заузет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 2, 2009 Пријави Подели Написано Јун 2, 2009 ??? ?? ???? ;D???????????? ?? ???:????? ??? ??? ?????????? ??????? ? ??????? ??????? ? ?? ???? ?? ?? ??? ???? ?????? ???????????? ? ????? ???????? ???????? ??? ?? ???? ????? ??????? ?? ?? ???????????? ?? ?? ?? ??????? ``???????``?? ???????? ? ??????? ??? ?? ?? ???? ????? ??????? ``??????????``????????? ? ???? ??????? ????????:?? ?? ????,??? ? ????? ??? ????? ??? ??? ????? ????????????????, ???????? ? ???????, ?? ??? ??? ??? ???? ???????????, ? ?????? ?? ??????????. ??????? ????, ?? ??? ??? ?????, ???? ?????? ?? ??????????, ???????, ???? ?? ????? ?????????????. ??? ????? ?? ?? ?? ??????? ?????? ?????????????, ??????? ??????????? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ????? ??????? ????????? ???? ? ?????, ?? ??? ????? ???? ??????? ?? ??????? ?????? ???????. ??, ?????? ??????? ?? ???????????? ??? ?? ?????? ? ??? ?????? ??????? ??????????? ? ???????. ?????? ???? ? ?????, ???? ?? ? ?????? ??????? ??? ??????? ?????? ? ??????, ??????? ???????????? ????????? ?????????. ?????? ?? ?? ?????? "??????? ??? ?????" - ? ??? ?????? ???????. ???? ?? ???????? ??????? ?????? ??????? ??? ???????.?? ????? ??????, ?? ?????? ???????? ?????? ?? ?? ??? ?????????, ??????? ?? ?? ??? ???????? ? ?? ????? ??? ?????? ??????? ????. ?? ????????? ?? ??????? ?????? ????? ????????? ?????? ? XIV ????. ????????? ?? ?? ??????? ?????? ???????? ???????? ?? ???????? ??????? ????????? ????????????, ???? ?? ?? ????? ????????. ????? ?????? ?? ???? ?? ????? ???????? ? ?????? ????????? ??????? ?? ????? ???? ?????? ?????? ?????????? ????????, ??????? ?????? ????????. ?? ???????? ?? ????? ?????? ??????????? ?? ????????? ?????????, ???? ?? ???????? ???????? ???????? ????????? ???????????. ?????? ?? ?????? ?? ?? ?? ???????? ??????????, ?? ??????? ?? ???????? ???? ?? ?????? ????????. ??? ?????? ?????? ????????? ?????? ?????? ?? ??? ?????? ???????? (??????? - ????????? ????????) ? ??????? ?? ?? ??????? ??????? ?????????? "??????? ???????": "??????? ????? ??????, ???? ??????, ??????? ?? ????????." ????? ?????? ????? ??????? ??????? ???? ? ????? ?????????? ???????. ?? ????? ?? ??????? (??????????) ?????? ???? ?????? ?????????? ? ?????. ???? ???? ?? ?? ?? ??????? ? ?????? ????????????? ??????????, ?????????? ?? "???????????" - ??? ???? ???? ? ?????, ?????? ?? ???? ? ?????. ???????? ?? ?????? ??? "??????? ??? ? ????", ???? ?? ?????? ?? ????? ?????? ?????????? ?????? ????????, ???????? ????????. ? ????? ??? ?????? ????????, ????? ? ???????. ??? ??? ?? ????? ????? ????? ?? ???? ??? ??????? ? ??????? ?????? ?? ????? ?????? ?? ????? ????, ??? ?????? ? ??????? ???????? ?????????. ??? ??? ????, ??? ? ??? ????? ????? ????? ???????, ???? ????? ? ????? ????????. ??? ?? ???? ?? ??? ????????? ???? ???????? ??? ????????. ??????? ?? ????????? ?????? ?? ??? ???????? ?? ??????. ???? ?????? ?? ?? ??? ????? ???? ?????? ??? ?? ????? ????. ???, ???? (???? ??? ?? ???????) ??????????? ???? ? ????. ???? ?? ???? ???? ??? ???? ???? ? ?????? ???? ???????. ???? ?? ????? ????, ?? ?? ???? ? ??? ????? ??? ? ??? ????? ????? ??? ?????. ??? ?????? ?? ???????? ? ??????? ???? ? ??? ?????? ?? ?? ????? ??? ????, ???? ???? ???? ? ??????? ???? ???? ???? ???? ? ????????? ????. ?????, ???? ??????? ???? ??? ????????? ????. ? ?????????? ????? ??????? ?????? ???? ?? ????? ???????:- ???? ?? ???????, ?? ???? (????) ? ?????? (???? ???????), ????? ?? ?? ????? ???? ???? ???? ? ????????? ???? ? ????- ??? ?? ????? (?? ???)- ??? ?? ??????? (?? ???)?? ?? ??? ????? ? ?????? ??? - ????? ???????, ????? ???? ?? ????? ?????, ???? ? ?????????, ??? ? ???? ? ??????? ????, ???? ? ???? ? ? ?????? ??????. ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 2, 2009 Пријави Подели Написано Јун 2, 2009 Ево да видим да ли сам добро разумио: енергија и суштина су заједничке Оцу,Сину и Духу Светом док су им личности различите? Питао бих вас још ово: Да ли је Богочовјек имао двије енергије или једну? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 2, 2009 Пријави Подели Написано Јун 2, 2009 ??? ?? ????? ?? ?? ??? ????? ???????:???????? ? ??????? ?? ?????????? ???,???? ? ???? ?????? ??? ?? ?? ???????? ??????????????? ??? ??? ??? ???:?? ?? ?? ?????????? ???? ????? ???????? ??? ????????, ????? ?? ???????.??? ?? ???? ???? ??????, ??????? ?? ???????: ?? ????? ????? 6-?? ??????????? ??????, ??? ??????, ?????? ?? ? ?????? ???????? ??? ??? ??????? - ???????? ? ??????, ??? ? ??? ???????? ? ??? ???? - ???????? ? ??????. ???, ???????? ? ???? ?? ???????? ?? ???????. ???, ????? ?? ?? ?? ???? ?? ?? ???????? ???? ?? ?????? ??? ????????? ???????. ??, ?? ?? ??? ????? ??????????? ???????. ?????? ???????? ???? ? ???????? ?????? ?? ? ?????? ???? ?? ???????? ?? ?? ?????? ????????? (???. ??????????? ??????). ?????? ?????? ?????? ???? ?????? ?? ? ?????? ???? ?? ???????? ?? ?? ?????? ??????????? (???????? ???????? ??????? ? ???????????? ????: ???, ??? ?? ?????? ?? ?? ??????? ???? ???... - ???????? ?????? ????? ?? ?????). ???????, ???? ?? ?? ???? ???????? ??? ??????, ??? ???? ???? ????? ? ???? ??? ??????, ?????? ??? ???? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука