Jump to content

Разговарајте са теологом Александром Милојковим о догматским темама

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

??,?? ????,??? ??? ??? ???? ? ??????? ??? ?? ?? ????? ? ???? ??????? ?? ??????? ???? ?????? ?? ???

??????? ????? ????? ?? ???????. ?????? ??, ??? ?? ???? ?? ?????? ? ??????? ? ???? ?? ?? ?????,  ???? ????....??????....? ??? ?? ? ?????? ????, ???? ???? ?? ?? ?????, ??? ???? ?????, ???? ??????? ?? ?? ?? ?? ?????? ????, ???? ??????? ??????? ????????, ????????? ???????? ? ??????? ?? ???? ??????? ?? ????? ?????? ???........?? ?? ?????? ????????? ???????? ?? ??-? ?? ?????? ???????? ?????? ? ?????? ??????? ??? ?? ?? ?????...????? ?? ???? ?? ???????....???? ???? ???????? ???? ?? ????, ? ? ?????? ?? ????? ?????????...????? ?????????? ??????? ??? ????? ??????? ? ????? ?????????, ???? ?? ?????? ?? ?? ???????, ??? ?? ?? ????????? ??????.

И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2

Подели на овим сајтовима

Да. Исток је ту Књигу касније прихватио као канонску, али сада сви хришћани (и ван Православља) држе Књигу Откровења као канонску.

Подели на овим сајтовима

Моје је мишљење, управо због овога што сам горе навео. Исток је једва прихватио ту књигу као канонску (наравно, она је сада канонска и ту нема никаквог збора). Нпр., свети Јован Златоусти је никада није прихватао као канонску, а био је велики библијски егзегета (тумач).

Та је књига велика тајна и није је лако тумачити.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...