Jump to content

Разговарајте са теологом Александром Милојковим о догматским темама

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

А колико разумем, догма РКЦ говори да Богородица није ни прошла кроз смрт, већ да се на крају земљског живота телесно вазнела на небо. ПЦ исповеда да се она јесте упокојила (=празник Уснућа Богородице, Велика Госпојина) и, колико опет лично разумем, да је и њено тело Господ узео.

Подели на овим сајтовима

Нико осим Христа није ваксрсао, пре оног Васкрсења које чекамо.

Онда дефинитивно није могло бити ни вазнесења :)

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Онда дефинитивно није могло бити ни вазнесења :)

Па да, по тој догми РКЦ Богородица није ни умирала (ако сам добро разумео).

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Aco, u kome delu sveti Maksim ispovednik kaže - Džaba se pričešćujemo na liturgiji ako se ne pričešćujemo Njegovom voljom... treba nam kontekst zbog ove teme

https://www.pouke.org/forum/topic/35845-pijte-iz-nje-svi-vs-d%C5%BEaba-ako-ne-tvorimo-njegovu-volju/

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Aco, u kome delu sveti Maksim ispovednik kaže - Džaba se pričešćujemo na liturgiji ako se ne pričešćujemo Njegovom voljom... treba nam kontekst zbog ove teme

https://www.pouke.org/forum/topic/35845-pijte-iz-nje-svi-vs-d%C5%BEaba-ako-ne-tvorimo-njegovu-volju/

Не каже баш тако, али каже са тим смислом. Сад у ком дели тачно, не могу да се сетим. Мислим да је у Одговорима Таласију, а мислим да има и у Амбигви 7.

Подели на овим сајтовима

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Погледај посебно тај 60. одговор, мислим да ту говори на тему која те занима.

Подели на овим сајтовима

Али, оно што могу сигурно да ти потзврдим - да, без причешћа вољи Божијој, по Свето Максиму, нема оног што ун назива евеине (добробиће).

Подели на овим сајтовима

Александре, шта мислиш о "теологији" Мирољуба Петровића? Нзм. дал њега неко озбиљно схвата, али дал би требало против таквих самозваних теолога написати неки чланак или рећи на неком предавању нешто?

Подели на овим сајтовима

Александре, шта мислиш о "теологији" Мирољуба Петровића? Нзм. дал њега неко озбиљно схвата, али дал би требало против таквих самозваних теолога написати неки чланак или рећи на неком предавању нешто?

Класично шарлатанство. Људе треба учити да теологију траже на правој адреси, у Цркви. Господин Петровић ментално још увек припада секти из које је званично изашао (Адвентисти или Суботари).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...