Jump to content

New Age, meditacija - mišljenja i iskustva

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 23 минута, ines рече

Ane Bučević

Ona je jako popularna u oblasti Zakona privlačenja, vibracija, meditacija...nema tu pravoslavlja svakako, mada širi neku pozitivnu energiju u ova tmurna vremena. I skupa je k'o đavo, tako da pogledaj yt videe, ali neki seminari su papreno skupi.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 169
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Natasa. рече

Ona je jako popularna u oblasti Zakona privlačenja, vibracija, meditacija...nema tu pravoslavlja svakako, mada širi neku pozitivnu energiju u ova tmurna vremena. I skupa je k'o đavo, tako da pogledaj yt videe, ali neki seminari su papreno skupi.

naravno, instant duhovnost košta, jako puno košta da, da, oličje modernog Sveta: Novac je pokretač svega

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, ines рече

Zanima je dali su zaista njene radionice pozitivne i treba ih posećivati ili treba izbegavati takve stvari. Dali su opasne za dušu i sl....

Prvo, ne znam na sta mislis kada kazes "izbegavati". Kako se to naturaju te radionice/prakse kad se moraju izbegavati (kao komsija koji svakog dana vuce za rukav da svratis na "jednu" ljutu :D )? Ja za ovu zenu evo sad cujem.

Drugo - da, opasno stete novcanicima i mozgovima.

Измењено од Џуманџи
?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ines рече

naravno, instant duhovnost košta, jako puno košta da, da, oličje modernog Sveta: Novac je pokretač svega

Ma da, instant duhovnost. 

E sad, ima tu "Kakve su ti misli, takav ti je život" elemenata, što i jeste ok. Niko ne može da porekne da negativan stav loše utiče na psihu, odbija ljude i dobre stvari u životu. Niko ne želi da bude u okruženju ljudi koji nose negativnu energiju, gotovo te uguše.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Џуманџи рече

Prvo, ne znam na sta mislis kada kazes "izbegavati". Kako se to naturaju te radionice/prakse kad se moraju izbegavati (kao komsija koji svakog dana vuce za rukav da svratis na "jednu" ljutu :D )? Ja za ovu zenu evo sad cujem.

Drugo - da, opasno stete novcanicima i mozgovima.

Žena me pita dali treba IZBEGAVATI takve radionice jer se boji za svoju ćerku i ostatak njene familije po njihovo zdravlje...upravo na ovo je mislila što je tu u komentaru kod tebe navedeno kao odgovor. Mada, ne vidim način na koji bi ona njih i mogla odvojiti od tih radionica na kojima je njima SUPER ma koliko da štete novcu i mozgovima...jedino da se moli za njih i prepusti sve u ruke Gospodu!

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ines рече

Žena me pita dali treba IZBEGAVATI takve radionice jer se boji za svoju ćerku i ostatak njene familije po njihovo zdravlje...upravo na ovo je mislila što je tu u komentaru kod tebe navedeno kao odgovor. Mada, ne vidim način na koji bi ona njih i mogla odvojiti od tih radionica na kojima je njima SUPER ma koliko da štete novcu i mozgovima...jedino da se moli za njih i prepusti sve u ruke Gospodu!

Nek' prođe šta treba da se prođe, nije baš da tamo žrtvuju ljude nepomjaniku i čitaju Bibliju unazad. Shvatiće na kraju sama. Ljudi su danas učmali i apatični, nije ni čudo što imamo danas gomilu Bučevićki i takvih likova.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, ines рече

Žena me pita dali treba IZBEGAVATI takve radionice jer se boji za svoju ćerku i ostatak njene familije po njihovo zdravlje...upravo na ovo je mislila što je tu u komentaru kod tebe navedeno kao odgovor.

Pa to sam i kazala - ne mogu se izbegavati: ljudi ili idu ili ne idu. Nije kao obavezno fizicko u skoli, pa da moze da se izgovara. :D

пре 12 минута, ines рече

Mada, ne vidim način na koji bi ona njih i mogla odvojiti od tih radionica

Naravno, a mozda bi i postigla kontraefekat kod njih ako bi im gundjala sto idu. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Ja razumem uspeh Ane Bučević, ali kako se probila ova Ester Hiks sa sve "Abrahamom" to ne mogu da shvatim. Je l neko stvarno misli da neki Abraham govori kroz nju i još papreno plati da je sluša uživo. Šta je bre ovo???

Подели на овим сајтовима

Ja ne razumem... Mislim razumem al ne mogu da to svarim. 

Moja prijateljica otkide za tom Anom. Bila je nekad crkvena al je i to prestala. Tip je osobe koja je prilicno povrsna i egocentricna sa jedne strane a sa druge posesivna i posvecena za neke stvari. Al i kad dogori, i kad ti se raspada brak, kad ti drte vec ima tikove, sa svojih 8 god ne interesuje je nista, potpuno depresivno, potpuno zatvoreno a ti i dalje pises sebi porukice o nekom univerzumu koji zasluzujes i sve na tu foru meni se digne zeludac. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Ne znam sestro, al zaista. Ja sam tu tvrda struja. Ne verujem u to da neko sme da se bavi ljudskom psihom ako nema dobro i opste obrazovanje. To je po meni igranje ljudskim zivotima i kraj. 

Da se razumemo ja tri pune godine idem na edukaciju iz psihoterapije. Dobijam uskoro, do kraja ove jel godine diplomu da mogu da radim sa opstom populacijom i na prevenciji da kazem. I pazi to nisu tri godine puke teorije barem 4h nedeljno nego i licne paihoterapije. I do psihoterapeuta me ceka jos minimum 3-4 god sto diferencijalnih ispita jer nisam zavraila fakultet psihologije sto jos teorije i prakse pa prakse pod supervizijom i slicno. Dakle ima jedno sedam godina da se skucim tamo u Lazi. I posle svega toga ja nikad necu da budem kao neko ko je recimo klinicki psiholog ili psihijatar. Dakle sedam godina licne analize teorije ispita i cuda iz nedelje u nedelju, ne po principu jedan vikend semestar. I tad uz Boziju pomoc ja ne bih tako olako palila i zarila narodne mase jer ti ne znas ko je sve u toj masi, ne znas njegov psiholoski profil i ne mozes znati kako ce reagovati na to. Za mene su sve to sarlatani i kraj. 

I da se razumemo to sto cu ja sve to godine to raditi ne znaci da cu ja to umeti i znati samo da imam solidnu osnovu i iskustvo. A ne garantuje da cu biti dobra u tome daleko od toga. 

Подели на овим сајтовима

Ima i toga, al ima i toga da generalno daj Boze da 3-5% ljudi ima kapacitet zelju i volju kao i finansije za to. 

Nije laka psihoterapija, u zavisnosti od mnogih faktora moze da potraje, treba naci psihoterapeuta koji ce ti prijati. Al ne prijati u smislu cesati po usima nego s kojim ces biti na slicnoj talasnoj duzini i da one bolne stvari kroz koje moras da prodjes ne moras tako bas tesko da prolazis. Ima psihoterapeuta raznih. Da te Bog sacuva kakvih. 

Nju ejdz jeste skroken tako lako sve fensi, sve za cas, pomislis lepo i kraj. Al problem je sto je dokazano da ta pozitivna psihologija ima kontra efekat, drugo sto je egomanijacna paz molim te svemir je duzan tebi nesto i da ti budes srecan i ispunjen... 

Ja sam recimo dugo trazila dok nisam naisla na moju grupu. Bas zato sto mi je najbliza veri, sto ima iza sebe teorijsku osnovu i potku filozofije koja mi je bliska. Sto je grupna terapija u kojoj ja ko terapeut nisam autokrata, mocno bozanstvo koje nesto tumaci i sa visine savetuje, nego samo pomocnik koji usmerava i vodi coveka da sam otkrije svoju meru uz pomoc citave grupe i grupnog procesa, odnosa, svega. 

Okreni obrni covek je tajna. Citav kosmos. Nekad uspes u tome da dodirnes i tudj kosmos al sama cinjenica da ti mozes da udjes u tudj proator i da svaka tvoja rec gest il cutanje utice duboko na drugo bice je prilicna odgovornost. Za to postoje granice i mehanizmi da ne bi doslo do medjusobnog preplitanja i prelivanja. A na kraju i koncu, Bog ima zadnju rec sto kazu. I cuda se itekako desavaju. Samo ne uvek onako kako mi mislimo 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Natasa. рече

Ja razumem uspeh Ane Bučević, ali kako se probila ova Ester Hiks sa sve "Abrahamom" to ne mogu da shvatim. Je l neko stvarno misli da neki Abraham govori kroz nju i još papreno plati da je sluša uživo. Šta je bre ovo???

На сличан начин мисли преко 16 милиона људи диљем света... Да се пре цца 200 лета анђео Мормони јавио Џозефу Смиту и на златном пладњу му предао Мормонову Књигу

Подели на овим сајтовима

Nijedno učenje, ma kolika da je prevara, ne bi uspelo da nema nekih istina u sebi. Npr. lepo je da budemo zahvalni, da razmišljamo pozitivno i šta ti ja znam...ali da kroz Ester priča neki Abraham i ljudi to masovno slušaju i plaćaju, jebote ko je ovde lud ne_shvata.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...