Jump to content

Хришћанство и јога

Оцени ову тему

Препоручена порука

Моје гостовање на Радију Београд 2, у емисији "Речено прећутано". Разговор на тему односа хришћанства и јоге:

6192392_india-yogajpg
WWW.RTS.RS

Старешине горњоковиљске епархије позвали су православне вернике да не вежбају јогу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 47
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Рекација српских јогија. Не знам шта им је, баш сам био толерантан. :)

Подели на овим сајтовима

Aleksandar Milojkov doktor bogoslovskih nauka kao i većina popova, mada do sada nisam čuo ni za jedan izuzetak, ne razumeju suštinu hrišćanstva, i time prenose zablude,

Judge Judy Facepalm GIF by Agent M Loves Gifs

:D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Aleksandar Milojkov doktor bogoslovskih nauka kao i većina popova, mada do sada nisam čuo ni za jedan izuzetak, ne razumeju suštinu hrišćanstva, i time prenose zablude,

Judge Judy Facepalm GIF by Agent M Loves Gifs

:D

Рече човек који на свом профилу држи и Шивину слику (или којег већ индијског божанства). :) 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Драго ми је да је потпуно разбуцана тврдња да је јога само спорт. Није.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

Dirnuo si u osinjak :smeh1:

Изгледа :) То ми је Растко са Богословског наместио. Ако ме пребију, он ће да ми плаћа лечење. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вукашин рече

To lepo Sofronije Saharov opisuje.

Цитирао сам га у емисији.

Подели на овим сајтовима

Mozda si mogao detaljnije da objasnis razliku izmedju molitve i meditacije, za manje upucene. Nije bitan ni metod, ni reci molitve, vec pokajnicko raspolozenje duha.

Osvetljeni Svetloscu, vidimo svoju nagotu i od Tvorca trazimo da nas On obnovi i preobrazi, a samo On koji je prvi krenuo ka nama i ceka nas pokret, moze da nam ocisti um i spoji ga sa centrom bica - srcem. Nema nikakvog ponistenja uma kod nas.

Ali, glavno si rekao. Kad prizivamo Hristovo ime, idemo njemu u susret, kao licnost ka Licnosti. Ne gubimo nista od svoje licnosti i slobodne volje.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Александар Милојков рече

Рекација српских јогија. Не знам шта им је, баш сам био толерантан. :)

Толико су нападни са својом освешћеношћу и узвишеношћу да је и слепцу јасно да ту нешто не штима и да нису ни освешћени ни узвишени. Да су макар мало стварно узвишени патолошка гордост и уображеност би се читала бар између редова а овако је на изволте банално очигледна у самом тексту. Таштина празнине.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...