Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

.Pri tom,nisam rekao da siromašni ne treba da imaju decu,samo sam rekao za sebe,da sam ja siromašan ili nesposoban da zaradim ili me tera neki maler- ne bih se usudio da stvorim dete i da ispašta posledice te moje zle sudbine. 

Могао бих да се сложим потпуно, то је једини одговоран и несебичан став. Али сам сигуран да у тим условима не би дозволио себи ни да ризикујеш да се дете зачне па да дођеш у ситуацију да се потегне абортус, кад већ тако размишљаш.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ne vidim od kakve je ovo relevantnosti.

Ni ja ne mislim da je abortus nešto što je u redu ili poželjno, samo kažem da bi ta zabrana bila veoma glupa i štetna stvar. Ali to je problem kolektivizma i te "očigledne i logične stvari" koja se radi sa tim zakonima ("nešto nije u redu, daj da donesemo zakon da ga branimo!"), što je i prirodna tendencija, ali se moramo boriti protiv toga ako mislimo da uspemo.

http://www.youtube.com/watch?v=nLsCC0LZxkY

Само да се покаже да су скорз друге околности када се ради о дрогама и њиховој забрани и абортусима.

Све време и причамо јер се не могу тек тако сложити са болдованим. :)

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Само да се покаже да су скорз друге околности када се ради о дрогама и њиховој забрани и абортусима.

Nije do tančina isto, nije ni apsolutno ista struktura dešavanja, naravno, ali suština je ista, efekti su isti. 

Подели на овим сајтовима

Могао бих да се сложим потпуно, то је једини одговоран и несебичан став. Али сам сигуран да у тим условима не би дозволио себи ни да ризикујеш да се дете зачне па да дођеш у ситуацију да се потегне абортус, кад већ тако размишљаш.

Eh sad,nesreća nikad ne ide sama.Znaš kako se kaže,sex-zabava za siromahe!Omakne se  :))

Misim OK,stvar nije za zezanje,ali je stvarno tako.

A sa druge strane,ne zaslužuje ni svako da ima dete!To što neko poseduje materijalne i fizičke predispozicije da ima dete ne znači da treba da ga ima.Postoje roditelji koji jednostavno nisu za roditelje i ne treba im dozvoliti da imaju decu samo zato što im se može.Međutim,to je opet druga priča.

Uglavnom,ljudsko biće najkomplikovanija stvar na Svetu koje može da napravi svaka budala. :))

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Не може свако, али за дрогу постоје праве оазе производње, целе државе служе за по неку фазу, као Авганистан за производњу а несрећно Косово за промет, док нема нигде абортус-оаза.

Da je abortus ilegalan - postalo bi.

Inache abortus mozes da zabranis da se izvrsava u Srbiji, ali to ce vrlo lako da se resi tako sto se ode u drugu zemlju i izvrsi se abortus.

Ako hoces da sprecis abortuse - spreci nezeljene trudnce. Prosto kao pasulj. Isto kao i sa drogom, ako hoces da sprecis ljude da se drogiraju - rasiri edukaciju o drogama. Ali istinu. Ljudi jednsotavno vide jednu sliku i onda vide nekog ko se drogira, i nije isto kao ona slika koju im pokazuju na nekim predavanjima gde se neki ljudi raspadaju ko od lepre. 

Ja sam ti iskreno tamo-vamo sa abortusom. Nekako mi se ne svidja ideja oduzimanja zivota, ali sa druge strane ne svidja mi se ni ideja stvaranja zivota pod uslovima gde ga prvenstvno rodjena majka ne zeli.

Jedno je kada ga ne zeli otac, deda, baba, ali kada te rodjena majka ne zeli.... to je vec treca tema. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Narkomani ne koriste herojin jer je ilegalan - koji apsurdan argument - nego da bi se zabavili ili da bi zaboravili svoje probleme, tako da sa legalizacijom herojina i drugih teških droga bilo bi više narkomana

Poenta je da imamo vrlo razvijene i visoko organizovane kriminalne grupe u obliku narkokartela, veliku kolicinu smrti od droge zbog masovnog nepoznavanja lekova koji sprecavaju overdose kao i jako nekvalitetne droge koja se servira tim narkomanima.

I na kraju cinjenicu da ce ljudi da se drogiraju.

Sumnjam da bi legalizacijom droga bilo vise narkomana. To sto bi heroin postao legalan ne bi ohrabrilo mene da ga kupim kao i mnoge druge koje znam. I sada kada je nelegalan mi moze da ga nabavimo vrlo lako - pa to niko ne radi.

sa druge strane znam gomilu narkomana koji danas ne bi bili narkomani da je heroin legalan, ne znam da li si cuo izreku "lako je skinuti se sa droge, tesko sa dilera" 

Подели на овим сајтовима

Po meni,odgajanje dece u siromaštvu u današnje vreme jeste greh,jer ako je neka osoba siromašna to znači da je to osoba koja se nije snašla u životu usled svoje nesposobnosti ili nekih drugih okolnosti i takva osoba bi trebalo da bude dovoljno samosvesna da i ne poželi decu jer samim tim to dete siromašnih roditelja bi bilo osuđeno da ispašta i pati zbog nesposobnosti svojih rodetelja koji nisu bili u mogućnosti da detetu omoguće sve ono što moderno vreme zahteva.Znači po meni je greh odgajati decu u siromaštvu jer to neminovno nosi psihološke posledice i frustracije raznih vrsta,od šikaniranja od naj ranijeg detinjstva pa od izbegavanja u vrtiću i školi itd...

Prosto ne znam sta bi ti rek`o, nisi ti od juce u Crkvi, pa da ti popujem neke osnove.

Pre svega, ti pricas kao da smo mi prva generacija ljudi koja zivi na planeti, pa sad otkrivamo toplu vodu. Koliko li je samo njih, i dan-danas, odraslo na proji, kako bi rekli, i ne samo da nisu izrasli u nenormalne i iskrivljene ljude, nego bas su najcesce mnogo normalniji i covecniji od onih sto su rasli u kojekakvoj raskosi i izobilju.

Pusti ti sta od nas trazi danasnje vreme. Mi nismo tu za to da vremenu ugadjamo, nego da ga preobrazavamo po ikoni vecnosti. I to da ga preobrazavamo upravo licnim svedocenjem jevandjelskog etosa, koji kaze da je cesto "svetska mudrost ludost pred Bogom".

Drugo - brate, zna se sta je greh, i zna se gde su njegove granice, ne moze tek tako da se prica svasta. Jesmo li hriscani ili ne?

Greh je upravo porediti ubistvo zivota sa samim zivotom. Tako je, ne drugacije...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Inache abortus mozes da zabranis da se izvrsava u Srbiji, ali to ce vrlo lako da se resi tako sto se ode u drugu zemlju i izvrsi se abortus.

E, zato svaki srpski carinik da prodje tronedeljni kurs ginekologije&akuserstva i da proverava na granici u oba smera gde se dedu srpcadwannabe!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Dileri isto nisu problem, nema dilera koji ti dosađuje osim ako ga sam ne tražiš. .

Na osnovu iskustva ljudi koje znam, ne verujem da je ovo tacno. Dileri kada se navtaju na nekog, navatali su se.

Problem jeste ustvari skidanje od teških droga, ili jednom junkie, uvek junkie. Kao u alkoholičare - jednom alkoholičar, uvek alkoholičar, nikad se ne izlečiš 

Negativno i netacno razmisljanje.

Подели на овим сајтовима

Na ovoj mapi mi nekako Austrija najvise bode oci.

Treba proveriti sta to oni rade dobro.

I Holandija isto.. ispada da ima slicnu stopu abortusa kao Irska u kojoj je isti zabranjen (verovatno i manju s obzirom da je poznato da Irkinje masovno idu u VB na abortuse).

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Eh sad,nesreća nikad ne ide sama.Znaš kako se kaže,sex-zabava za siromahe!Omakne se  :))

Misim OK,stvar nije za zezanje,ali je stvarno tako.

A sa druge strane,ne zaslužuje ni svako da ima dete!To što neko poseduje materijalne i fizičke predispozicije da ima dete ne znači da treba da ga ima.Postoje roditelji koji jednostavno nisu za roditelje i ne treba im dozvoliti da imaju decu samo zato što im se može.Međutim,to je opet druga priča.

Uglavnom,ljudsko biće najkomplikovanija stvar na Svetu koje može da napravi svaka budala. :))

Видиш, то само по себи јесте тачно, али ми се чини да се не уклапа са осталим особинама човека који би размишљао као ти. Хоћу рећи, ако је неко одговоран толико да не жели да има дете ако је неспособан и сиромашан, он ће по правилу бити и довољно одговоран док се сиротињски забавља. :) Сем ако нема неки позитиван став према абортусу, самом по себи. Исто тако, додуше, човек који тако јасно увиди своју неспсобност и који је притом одговоран према још нерођеном детету, тешко да неће све урадити да стање промени на боље, некако те особине не иду заједно, таква одговорност и размишљање унапред заједно са неспособношћу и нерадом. Опет кажем, по правилу...

Подели на овим сајтовима

Na ovoj mapi mi nekako Austrija najvise bode oci.

Treba proveriti sta to oni rade dobro.

I Holandija isto.. ispada da ima slicnu stopu abortusa kao Irska u kojoj je isti zabranjen (verovatno i manju s obzirom da je poznato da Irkinje masovno idu u VB na abortuse).

Код њих је законом забрањен абортус. Код нас држава аминује убијање нерођене деце. Страшно. Каква је то власт која дозволи да се годишње убије 150-200 хиљда нерођене деце. Имају чистог кеца као владари. Срам их било. Шта мисле да ће Бог то да трпи у недоглед. Ако и због чега нестанемо као што су Хазари као народ нестали, то ће бити  због ваљања у блату телесног уживања, а на уштрб убијања. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...