Jump to content

Зашто ви, у ствари верујете у хороскоп?

Оцени ову тему

Јаков.

Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?  

77 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?

• da
      6
    • ne
      57
    • interesovala-o sam se
      15

Препоручена порука

Kao srednjoskolka sam sa drugaricama okretala solju. :bu:  Znam, gorecu u paklu :cmizdrenje:

Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... :)

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
Nauka: Horoskopski znaci zaista utiču na nečiju ličnostIzvor: Independe, B92

Još ne postoji čvrst dokaz da je sudbina zapisana u zvezdama, ali novo istraživanje je otkrilo da ličnost osobe zavisi od meseca u kom su rođene.

533040175554b51ea651a386442889_640x480.j
Foto: Thinkstock

Ljudi rođeni u januaru i februaru su kreativniji od ostalih i imaju veće verovatnoće za razvoj šizofrenije, iako se najvećim delom ona genetski nasleđuje.

Takođe je dokazano da su ljudi rođeni u neparnim mesecima ekstrovertniji od onih rođenih u parnim mesecima.

Istraživač Mark Hamilton je u ovoj studiji koristio i lične podatke 300 poznatih ličnosti i otkrio da su te zvezde uglavnom rođene između decembra i marta.

Psiholozi žele da odbace ove astrološke obrasce, ali njihovi efekti na ličnost neke osobe uskoro bi mogli da budu dokazani.

Подели на овим сајтовима

Nauka: Horoskopski znaci zaista utiču na nečiju ličnostIzvor: Independe, B92

Još ne postoji čvrst dokaz da je sudbina zapisana u zvezdama, ali novo istraživanje je otkrilo da ličnost osobe zavisi od meseca u kom su rođene.

533040175554b51ea651a386442889_640x480.j

Foto: ThinkstockLjudi rođeni u januaru i februaru su kreativniji od ostalih i imaju veće verovatnoće za razvoj šizofrenije, iako se najvećim delom ona genetski nasleđuje.

Takođe je dokazano da su ljudi rođeni u neparnim mesecima ekstrovertniji od onih rođenih u parnim mesecima.

Istraživač Mark Hamilton je u ovoj studiji koristio i lične podatke 300 poznatih ličnosti i otkrio da su te zvezde uglavnom rođene između decembra i marta.

Psiholozi žele da odbace ove astrološke obrasce, ali njihovi efekti na ličnost neke osobe uskoro bi mogli da budu dokazani.

Nemoj ovo da mi vidi tetka ima da me sprda naredna 3 meseca. :) :) :)
Подели на овим сајтовима

Ма ја обожавам хороскоп у њему имам и посао и љубав. :D

Јутрос ми у хороскопу пише да ћу да започнем тајну љубавну везу, толико је тајна да ни ја не знам за њу :)):)) :))

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ма ја обожавам хороскоп у њему имам и посао и љубав. :D

Не знам како то вама успева ја кад год отворим ту страницу у новине пише ми да ћу имати неких стомачних тегоба, и покваре ми дан.

Подели на овим сајтовима

Хороскоп за суботу:

Финансије: Велики трошак за пиће.

Љубав: Упознаћете љубав свог живота, које се ујутро нећете сећати.

Здравље: Јутарњи мамурлук и болове јетре.

:))

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

@@Жељко,

Да будем искрена не знам ни ја, али само у хороскоп имам посао и љубав.Звезде вам се смеше, море звезде цркавају од смеха.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Под хитно је потребан нов, савремен православни одговор на астрологију. Астрологија већ одавно не заступа становиште да знакови, планете и звезде утичу на човека и живот на земљи, тако да је бесмислено то и оповргавати јер нико то и не тврди. Такође се и отворено говори да су рубрике за хороскоп у штампи чиста забава и занимација и да нешто попут опште прогнозе за све знакове не постоји.

На чему треба да почива критика астрологије?

Критика астрологије не треба да почива на томе да је она нетачна, јер људи заиста добијају тачне повратне информације које по прецизности далеко превазилазе случајност у вероватноћи и статистици. Не треба да почива ни на томе да су астролози ђавоимани и да се дошаптавају са демонима, јер такође људи виде да се ради о људима који своје знање купе из књига и примењују га логиком, аналогијом и дедукцијом. Савремена критика астрологије би требало да почива на филозофском тумачењу њене погубности по слободу људског духа и људске воље и заузимања пасивног и фаталистичког (фатализам = слепа вера у предодређеност записане судбине) односа према животу, наспрам хришћанске поруке о сопственој одговорности, слободи и способношћу за потпуну трансформацију из зла у добро светом тајном покајања, као и обрнутим, то јест способношћу за пад и са највиших степеника лествице хришћанске врлине.

За то треба спровести једну озбиљну критичку анализу астролошког рада. По мом искуству, астролози у тумачењу основних црта личности и основних људских смерница буду тачни и до 80% и више, што је запањујући проценат. Али по питању предиктивне астрологије, то јест предвиђања за конкретне ствари у будућности по годинама или периодима, падају на страшно ниске проценте, али људи свеједно у то верују јер су им погађали из наталне карте. Треба наводити контрапримере које помињу и сами астролози, светских зликоваца са сликом добрих људи из наталне карте, као и светитеља и миротвораца са сликом убилачких и демонских људи из наталне карте. Такви примери показују да зацртане судбине нема, већ и да човек са најгорим искушењима да постане зликовац, има слободу да не одабере тај пут, већ пут врлине. Али исто тако и обрнуто.

То је бар моје мишљење, засновано на мом искуству са људима који се на попису становништва изјашњавају као православни верници, а иду астролозима или се и сами баве астрологијом.

Подели на овим сајтовима

Verujem zato što nikada nije pogrešio.

Fascinantno mi je kad neko opovrgava veru u Gospoda Isusa Hrista uprkos svim dokazima a onda saznas da veruje u fakin horoskop! u koji se jos samo loze priglupe zvezdice i tetka strine! Au bre razocara me covece.

I bas me zanima sta ti nije nista pogresio. Pritom ne kazem da nekad horoskop nesto ne pogodi,ali brate verovati u horoskop pa to je ne znam...

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...