Jump to content

Зашто ви, у ствари верујете у хороскоп?

Оцени ову тему

Јаков.

Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?  

77 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?

• da
      6
    • ne
      57
    • interesovala-o sam se
      15

Препоручена порука

nije bas tako...ali dobro. Ja znam i na sopstvenom iskustvu da kad je pun mesec budem pun besa,cak i pitam okollo ljude jesu kuci

А јел си бројао на сопственом искуству колико пута када је пун месец ниси био пун беса или енергије? :)

То је фора...направио си асоцијацију и сад повезујеш. Наш мозак је такав да тражи образце.

Ако хоћеш, послушај ме па провери колико пута си пун беса кад није пун месец колико пута ниси пун беса кад је пун месец - видећеш да је тотално рандом. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ја за сваки случај носим сребрне метке са собом...

хахахахахаххахахахах царе  :))  :))  :))

Подели на овим сајтовима

А јел си бројао на сопственом искуству колико пута када је пун месец ниси био пун беса или енергије? :)

То је фора...направио си асоцијацију и сад повезујеш. Наш мозак је такав да тражи образце.

Ако хоћеш, послушај ме па провери колико пута си пун беса кад није пун месец колико пута ниси пун беса кад је пун месец - видећеш да је тотално рандом. 

pa znam samo da kad se desi da bude crna noc po Nadi Macuri da je to automatski pun mesec i proveravao sam par puta ne bas svaki i ispostavilo se tako.

Подели на овим сајтовима

pa znam samo da kad se desi da bude crna noc po Nadi Macuri da je to automatski pun mesec i proveravao sam par puta ne bas svaki i ispostavilo se tako.

Некад, али то не значи да је то само случајност. :) 

Свако вече имаш 50/50 шанси да буде лошија ноћ.

Пун месец траје неких 4-5 дана. значи пола тих вечер би по статистици могли да буду лошији. 

Подели на овим сајтовима

А сад мало озбиљно. Чак и да није насумично (random), то још увек не би било довољно да се тврди да је пун Месец узрок тих појава. Да би се успоставила узрочно-последична веза између две ствари, неопходно је имати добру идеју о механизму који би их повезао. Постоје многe савршене корелације, код којих је очигледно бесмислено успостављати било какве везе између појава. Месечеве мене су само назив за то како осветљеност Месеца види посматрач са Земље. То једва да заслужује посебно име, камоли шта друго. Потпуно је бесмислено приписивати му било шта. Ајде да неко каже да близина месеца може да утиче на ово или оно, па да проверавамо и меримо колики је заиста тај утицај. Али овде нема ни најмањег здраворазумског основа за тако нешто.

Подели на овим сајтовима

А сад мало озбиљно. Чак и да није насумично (random), то још увек не би било довољно да се тврди да је пун Месец узрок тих појава. Да би се успоставила узрочно-последична веза између две ствари, неопходно је имати добру идеју о механизму који би их повезао.

слжем се али недостатак механизма или недостатак објшњења не значи да  корелација не постоји :)

Подели на овим сајтовима

слжем се али недостатак механизма или недостатак објшњења не значи да  корелација не постоји :)

Да, и шта с тим? Ако ћеш одлуке да базираш на корелацијама, срећно ти било у животу. :) Корелације евентуално могу да те инспиришу на даље проверавање и то само онда кад нису очигледно бесмислене.

Подели на овим сајтовима

Да, и шта с тим? Ако ћеш одлуке да базираш на корелацијама, срећно ти било у животу. :) Корелације евентуално могу да те инспиришу на даље проверавање и то само онда кад нису очигледно бесмислене.

Често у животу одлуке мораш да базираш на корелацијама... такав је живот, несигуран, непроверене информације итд...

зато је успех 99 % неуспех.. јер из 99 % неуспеха изградиш добре инстинкте за добре корелације :Р

Подели на овим сајтовима

Често у животу одлуке мораш да базираш на корелацијама... такав је живот, несигуран, непроверене информације итд...

зато је успех 99 % неуспех.. јер из 99 % неуспеха изградиш добре инстинкте за добре корелације :Р

Не мораш практично никад, ако нећеш. То је твој избор. :) Несигурне, непотпуне и непроверене информације нису исто што и бесмислене корелације. Код бесмислених корелација обично имаш поприлично сигурне и комплетне чињенице. Баш због тога лако заваравају.

Подели на овим сајтовима

Не мораш практично никад, ако нећеш. То је твој избор. :) Несигурне, непотпуне и непроверене информације нису исто што и бесмислене корелације. Код бесмислених корелација обично имаш поприлично сигурне и комплетне чињенице. Баш због тога лако заваравају.

па кажи ти мени сад, ја са тобом треба да уђем у посао, ти си преварио три човека .. непоптуна информација и бесмислена колерација - Јуан и превра у послу... можда си ти та три конкретна човека преварио из неког разлога који си имао тамо а мене нећеш.

Сви људи ће интуитивно направити корелацију између Јуан и превара... а по мени оправдно. :) 

Подели на овим сајтовима

па кажи ти мени сад, ја са тобом треба да уђем у посао, ти си преварио три човека .. непоптуна информација и бесмислена колерација - Јуан и превра у послу... можда си ти та три конкретна човека преварио из неког разлога који си имао тамо а мене нећеш.

Сви људи ће интуитивно направити корелацију између Јуан и превара... а по мени оправдно. :)

Млађо, у том случају је потпуно рационално сматрати да ће Хуан опет да превари и да га треба избегавати. Ту нема никаквих бесмислених корелација. Изгледа да не причамо истим језиком. Закључивање на основу бесмислене корелације би било када би упознао 50 варалица који сви до једнога једу кикирики и онда после тога избегавао да уђеш у посао са сваким ко једе кикирики. :)

P. S.

Занимљив сајт о корелацијама.

http://www.tylervigen.com

Подели на овим сајтовима

Млађо, у том случају је потпуно рационално сматрати да ће Хуан опет да превари и да га треба избегавати. Ту нема никаквих бесмислених корелација. Изгледа да не причамо истим језиком. Закључивање на основу бесмислене корелације би било када би упознао 50 варалица који сви до једнога једу кикирики и онда после тога избегавао да уђеш у посао са сваким ко једе кикирики. :)

Па и није баш. Рецимо тројицу преварио десеторицу није. Немаш довољно информација о мотиву, личности, разлозима, начину. 

Живот је јако несигурно место, никад ништа не знаш сигурно. :)

Иначе одличан сајт, када се научно гледа - али живот нема време, методе и 1000  мозгова које упошљава наука када се доносе одлуке. Мора да се изграде инстинктивни механизми. :) 

Подели на овим сајтовима

Овде има нечега. Треба то пажљиво истражити на светском нивоу и онда позабрањивати те адвокате.

suicides-by-hanging-strangulation-and-su

Izvor

То је зато што знак ваге влада дисањем и адвоктим. Јасан доказ за астрологију. :Р

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...