Jump to content

Како видимо нашу литургијску заједницу

АНКЕТА: Да ли и колико често одлазите у Цркву?  

97 члановâ је гласало

1. 1. АНКЕТА: Да ли и колико често одлазите у Цркву?

• Свратим, понекад, да упалим свећу.
    • Да, одлазим редовно на Литургију.
    • Једном, два пута годишње, на венчања, крштења...
    • Не одлазим у Цркву. Нисам верник.
    • Да, више пута у току недеље, на Вечерње службе и Литургију.
    • Само када је неки Празник...
    • Да, идем у Цркву, некад, али нисам ја тамо неки верски фанатик

Препоручена порука

Па мора неко да одржи традицију . 4chsmu1  

0110_hahaha to da se ne uzgubi seme jel? 0110_hahaha

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Ја се баш не разумем у то, тако да се надам да ми нећете замерити ако сам погрешио. Свиђа ми се тропар светом Николају Жичком. Пева се у Лелићу на крају сваког богослужења.

:bendoff:

Подели на овим сајтовима

Meni su sve lepe.Ali one najlepse su mi-ize heruvimi,prva i druga slava ocu na pocetku liturgije (izmedju dve jektenije),svjat,svjat,svjat,da ispolnjatsja usta nasa (pred kraj liturgije),tu je i Boze spasi i pomiluj,pa jedin  svjat,jedin gospod Isus Hrisos.....pa kad svestenik govori ljubimo jedni druge (pocetak evharistije),itd.Ali meni je cela liturgija od pocetka do kraja lepa.Najvise kad pevnica peva (mislim na narodno pojanje).Nisam bas ljubitelj horova. :)

Подели на овим сајтовима

Meni su sve lepe.Ali one najlepse su mi-ize heruvimi,prva i druga slava ocu na pocetku liturgije (izmedju dve jektenije),svjat,svjat,svjat,da ispolnjatsja usta nasa (pred kraj liturgije),tu je i Boze spasi i pomiluj,pa jedin  svjat,jedin gospod Isus Hrisos.....pa kad svestenik govori ljubimo jedni druge (pocetak evharistije),itd.Ali meni je cela liturgija od pocetka do kraja lepa.Najvise kad pevnica peva (mislim na narodno pojanje).Nisam bas ljubitelj horova. :)

I da dodam Dostojno jest! :) To me tako razveseli!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином.                                            Манастир Брадача                             Монах Нектарије

Подели на овим сајтовима

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Tropar svetitelju cije ime nosim :)  

Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином.                                            Манастир Брадача                             Монах Нектарије

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Хм... Тешко је јећи. Једна од најдражих ми је свакако ова.

Теби се, благодатна, радује сва твар: Анђелски сабор и људски род; освећени Храме и Рају духовни, девичанства похвало. Из тебе се Бог оваплоти и Дете постаде, Он, превечни Бог наш. Јер крило твоје учини престолом, и утробу твоју показа широм од небеса. Теби се, благодатна, радује сва твар, слава теби.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Јединородни Сине

Јелици во Христа

Тропар за Васкрс, св. Јовану Крститељу

Иже херувими

.............

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Neporočni tropari na bdeniju: "Blagosloven jesi Gospodi, nauči mja opravdanijem Tvojim."  Naročito deo gde Angel pita učenike: (parafrazirano) "Zašto mešate suze tuge i suze radosti? Pa Bog ustade iz mrtvih!!"

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...