Jump to content

Piksi94

Члан
  • Број садржаја

    171
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Profile Information

  • Пол :
    Небитно

Скорашњи посетиоци профила

4805 посетилаца

Piksi94's Achievements

  1.  

    Запратите канал и делите садржај.

  2. Kakva provokacija!Jutros na HRT 1 je bio prenos arhijerejske liturgije u Okucanima (zapadna Slavonija),koju je predvodio episkop Jovan.Posto je danas 1. maj,dan kada je pre dve decenije etnicki ociscen taj deo Slavonije,vlasti su pravile defile.U trenutku kad je procitano jevandjelje,zvuk borbenog aviona je ispunio hram.Ljudi koji su prisustvovali liturgiji su se uznemirili (a kako i nece kad se secaju onih dana stradanja).I sam episkop Jovan je u svojoj homiliji spomenuo,da je:"Ovaj dan ujedno dan stradanja i gorcine koji pamti narod ovog kraja,ali i dan Vaskrsenja i nove nade".

    Gospode pomiluj i zastiti nasu mnogostradalnu bracu u Krajini.Amin!

    1. Дијана.

      Дијана.

      Piksi, prenijeću ovo tvoje obavještenje na temi koju sam otvorila o ovome. 

  3. Pomaze Bog!Dugo vremena sam proveo u istrazivanju ove tkz.istocne katolicke crkve,koja ima centar u Libanu.Ima svog patrijarha i dijasporu sirom sveta.Vernici su vecinom Arapi.Posto su to nekad bili pravoslavni hriscani koji su bili presli u uniju sa rimskim papom,ostalo je sve isto.Od enterijera hramova do liturgija. Medjutim,ono sto mi je zapalo za oko to je sledece:prilikom pricescivanja,episkop ili svestenik,iznosi na dveri diskos sa naforom koja je isecena i putir sa vinom.Onda uzima naforu i umace u vino i pricescuje verne. Kakva je ovo praksa?Neka mi neko i objasnI.Pogledajte i video.Unapred zahvalan! https://youtu.be/SlSeQQbW8To
  4. Naravno brate,razume se.Rumunija je nastala posle Berlinskog kongresa.Ali ono sto zelim reci da je to jedan te isti narod.Bilo kako se oni zvali.Spomenuo sam knezevinu Vlasku.
  5. Ti Vlasi su isti narod kao i oni severno od Dunava.Vlah je spoljasnji etnonim,a Rumini je unutrasnji etnonim (tako sebe zovu na svom jeziku).Dosli su u prvoj polovini XVIII veka,dok je Austrija drzala Srbiju.Dele se na tri grupe.Carane (oni koji su dosli iz knezevine Vlaske,na rumunskom Tara Rumuneasca),Ungureani (oni su dosli iz tadasnjeg madjarskog dela,Erdelja),Muncani (Muntenija,planinci),Bufani (Oltenija,rudari u Majdanpeku), Vlasi su Rumuni.AMIN!!!
  6. Jeste.Taj malisan sad je vec odrastao i krenuo je drugim putem.Studira nesto.Valjda mu je to bilo zanimljivo,pa se voleo igrati.
  7. Pronašao sam ovaj klip na Youtube.Nasmejao sam se.Šta mislite o ovome? http://youtu.be/It8HBmfjE70
  8. Dobra tema!Postavio si medju ostalom i ovo pitanje:"VERUJETE LI UOPSTE U OPSTANAK CASNE HRISCANSKE VERE?!?"Ja mislim da u ovim raznoraznim "crkvama" nema niti je bilo ikakve casne hriscanske vere.Zna se gde se ona nalazi!U Hristovoj Crkvi!A On je Glava Crkve! Ja u onim psevdo crkvama vidim sledece:cetnicizam,ustastvo,srebroljublje,razne kultove i sve moguce bolesti.Eto ukratko!
  9. Kad bi Ga sreo,prvo bi Ga zagrlio i poklonio bi se.Onda bi pitao sledece:"Sta mislis o ovim koji se predstavljaju u Tvoje Ime?" Mogu da zamislim koji bi bio odgovor.
  10. Piksi94

    Ko je Muhamed

    Muhamed je jako tajanstvena licnost.Ziveo je u vremenu kada je u Arabiji bilo puno plemena,i to medjusobno posvadjana.Rano je ostao bez roditelja i posvojio ga je stric.Kao trgovac je putovao po tadasnjem starom svetu,i bio je u dodiru sa razlicitim religijama.I tada je dosao na ideju da on napravi jednu religiju,koja ce biti strogo monoteisticka (a tada su Arapi,u vecini,bili politeisti) i koja ce sva plemena ujediniti pod jedan barjak. Evo i holivudski film o Muhamedu! http://youtu.be/9nB23LOaFCY
  11. Глас раног Хришћанства-Glas ranog Hrišćanstva Pronasao sam ovu stranicu.Ne znam ko je napravio,ali vidi da je novo.
×
×
  • Креирај ново...