Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja uopšte ne sumnjam da si ti to odmah pomislio i rekao i da od tog trenutka nije moglo ništa da se desi što bi te razuverilo u to otkrivenje...

Sto se tice nekih stvari nema sumnje, sve ostalo je podlozno sumnjama i samo/preispitivanju, a sad kako i zasto je to, ne mogu da ti objasnim, jer je neobjasnjivo

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Svaki Hriscanin veruje u veliki prasak

A sto lazes? Kako to ti mozes u ime svih hriscana da govoris?

Po meni je big bang glupost, a trenutno nema alternative i zato mnogi veruju u to, mozda ja nisam u pravu, ne kazem, ali  jednostavno ne verujem u tu teoriju, naravno potpuno nepotkrepljeno bilo kakvim cinjenicama, ali ne verujem, cak mi je i naziv glupav :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Ovo nije tacno, zato sto u svetu postoji vise obrazovanih ljudi koji veruju u Boga nego u veliki prasak, mnogi ateisti vam prelaze u sajentologe tako da gubite na 2 fronta. 

Ne znam ko te lagao da je to medjusobno iskljucivo.

Dok naucnici bilo da su hriscani, ateisti ili muslimani zajedno rade i uzivaju otkrivajuce sve dublje modele opisa sveta, sektasi zive u nekom svojim bizarnim svetovima, ne znaju gde im je dupe gde glava.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ali je i katoliko isto Hriscanin kao i ti, nista manje od tebe.

Hriscanin je onaj koji veruje u Hrista kao spasitelja. Pravoslavac pored toga sto veruje U Gospoda Isusa Hrista kao spasitelja, je onaj koji ide istinitim putem. Tako da ne gledam sta Hriscanin uradi, nego sta pravoslavac uradi.

Neozbiljan si! Veliki prasak kao teorijski model ne postoji jos ni 100 godina kakvi bre sveti oci.

Ako sam dobro upucen sveti Vladia Nikolaj Velimirovic je bio ziv tada (ako nisam ispravi me), imamo od tog perioda mnogo monaha. Nadji neki pravoslavni tekst o tome, to bar nebi trebalo da bude tesko.

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

A sto lazes? Kako to ti mozes u ime svih hriscana da govoris?

Po meni je big bang glupost, a trenutno nema alternative i zato mnogi veruju u to, mozda ja nisam u pravu, ne kazem, ali  jednostavno ne verujem u tu teoriju, naravno potpuno nepotkrepljeno bilo kakvim cinjenicama, ali ne verujem, cak mi je i naziv glupav :lol:

htedoh da editujem al isteklo, znaci vako: A sto lazes tj lupas? :D

Подели на овим сајтовима

Bolje da im pozelimo svakome po dobru zenu da ih dovede u red! Moze i shiatsu shamaranje nogama sto da ne hehe :D

Подели на овим сајтовима

Krpa nadje zakrpu, lonac nadje poklopac! :)

Inace to su normalni ili nenormalni ljudi kao i svi drugi, samo sto ne kontaju neke stvari.

A sad dal su oni namerno licno krivi za to ili je splet okolnosti to nije na nama da sudimo.

Ne mozes ni reci da si ti bolji od tog nekog jer ga ne znas, niti mu znas roditelje, niti mu znas istoriju, niti mu znas gde i kako je odrastao, niti mu znas genetiku itd. A moze da se desi i da te postidi nekim svojim delom.

To sto je obmanut, nema veze sa njegovom Licnoscu. To je sve relativno kao i vreme sto je, i nemamo pravo da sudimo, jer sta smo mi? Jedino sto mozes je da pomognes, ako mozes, ako ne mozes, onda bolje nemoj. A mozes, al te niko ne tera. Jedino tako i mozes.

Подели на овим сајтовима

Ako sam dobro upucen sveti Vladia Nikolaj Velimirovic je bio ziv tada (ako nisam ispravi me), imamo od tog perioda mnogo monaha. Nadji neki pravoslavni tekst o tome, to bar nebi trebalo da bude tesko.

Ne znam da li je sv. Nikolaj Zicki pisao nesto o tome a sto se ostalog tice evo  

Подели на овим сајтовима

Krpa nadje zakrpu, lonac nadje poklopac! :)

Inace to su normalni ili nenormalni ljudi kao i svi drugi, samo sto ne kontaju neke stvari.

A sad dal su oni namerno licno krivi za to ili je splet okolnosti to nije na nama da sudimo.

Ne mozes ni reci da si ti bolji od tog nekog jer ga ne znas, niti mu znas roditelje, niti mu znas istoriju, niti mu znas gde i kako je odrastao, niti mu znas genetiku itd. A moze da se desi i da te postidi nekim svojim delom.

To sto je obmanut, nema veze sa njegovom Licnoscu. To je sve relativno kao i vreme sto je, i nemamo pravo da sudimo, jer sta smo mi? Jedino sto mozes je da pomognes, ako mozes, ako ne mozes, onda bolje nemoj. A mozes, al te niko ne tera. Jedino tako i mozes.

Genetika je presudna  greengrin . Tacno , ne znam ih , misljenje mogu da formiram samo na osnovu onoga sto pricaju . To su u sustini jadne i namucene duse kojima je neko rekao da su bolji i pametniji od drugih ako se odreknu sebe , svojih korena, tradicije , kulture...I sad oni po svaku cenu zele da pokazu kako jesu bolji, pametniji, kulturniji,moderniji,"svetskiji"... a sve se na kraju svede na :"gledajte me kaki sam lep i pametan , gledajte...gledajte breee..." .

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...