Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

2 minutes ago, Odahviing рече

Možeš da budeš samo vernik ili ateista, ali značenje te dve reči je:

Vernik/Teista - veruje u postojanje boga/bogova

Ateista - Ne veruje u postojanje bogova

I to je to ništa više od toga ove dve reči ne opisuju, apsolutno ništa više. Ni da li neko veruje da je čovek stvoren savršen iti bilo šta drugo.

Decko nema vise od 15 leta, garantujem :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, cloudking рече

Haha, ti si veci vernik od ovih koje "raskrinkavas" ;)

Mene ateizam kao ideologija ne zanimam. Ateizam je rec kojom drustvo opisuje ljude poput mene a ne kategorija u koju sam svrstao sam sebe.

Ne, ne znaci da se slazem s tobom samo zato sto smo obojica ateisti. Ja sam covek kritike i kod mene nema takvih sektaskih mentaliteta. Sve je podlozno kritici pa i ja sam... A kamoli drugi koji se po nekom osnovu svrstavaju u iste grupe sa mnom.

Inace to "slaganje" sa ideologijom a ne sa stavovima je jednoumlje.ja se protiv jednoumlja borim svim silama. Bez razlike gde ga nalazim, dal kod vernika dal kod ateista, a iskustvo me uci da ono zavisi od ljudi, ne od ideologije ili religije.

Mozda bi svi ovi kao friv trebali kod tebe na kurs prije nego sto krenu sa slicnim pitanjima da se ne bi zanosili trazenjem dokaza o postojanju ili nepostojanju Boga vec odmah usmjerili na vrlo cesto pogubno djelovanje religije, gdje neke pogresne stvari postaju opasna ideologija, mada su ovde neki hriscani veci kriticari toga nego i jedan ateista, hehhehehe:D

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, friv рече

Naravno da nema 15 leta :) Cak ni dete od 5 godina zna da prvo nije stvoren savrsen covek,nego je bio neandertalac.

Hoces reci da ti smatras da je homo sapiens sapiens savrsen covek? Ako to verujes onda si i kreacioniste zeznuo.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ronald рече

Mozda bi svi ovi kao friv trebali kod tebe na kurs prije nego sto krenu sa slicnim pitanjima da se ne bi zanosili trazenjem dokaza o postojanju ili nepostojanju Boga vec odmah usmjerili na vrlo cesto pogubno djelovanje religije, gdje neke pogresne stvari postaju opasna ideologija, mada su ovde neki hriscani veci kriticari toga nego i jedan ateista, hehhehehe:D

Ja ne trazim nikakav dokaz,ja to vidim.Jer ako iz mojih prethodnih postova Ronalde nisi uspeo da skapiras sta hocu reci,trebao bi ponovo da procitas.Ali ako zelis mozes me pitati ja cu ti rado odgovoriti. :)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, friv рече

Ja ne trazim nikakav dokaz,ja to vidim.Jer ako iz mojih prethodnih postova Ronalde nisi uspeo da skapiras sta hocu reci,trebao bi ponovo da procitas.Ali ako zelis mozes me pitati ja cu ti rado odgovoriti. :)

Zezam se, hajde pitaj?

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, friv рече

Verujes li da je prvo stvoren savrsen covek po nasem izgledu, kao sto pise u Bibliji?

A da li ti mislis da pravoslavni hriscani doslovno tumace Bibliju?

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, friv рече

Verujes li da je prvo stvoren savrsen covek po nasem izgledu, kao sto pise u Bibliji?

Нећ`мо тако Дино!

Ово што ти питаш је `тма` пута "прежвакано" на овом Форуму!

Да не би ми сада "спамовали" и "бамповали", ај` ти лепо "дадни" себи 3-4 дана па прегледај све, па се онда јави. Овако, смешан биваш свима, верујем и себи, ако си свестан.

Дакле, нико те неће оставити без одговора, можемо да причамо да сутра, ал` о стварима о којима се изјашњаваш, дискутовано је пре једно 7 година!

Свако даље инсистирање, "спамовање" и "бамповање" ће се квалификовати као такво и сносићеш последице!

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, friv рече

nigde u bibliji ne pise da je bog "stvorio savrsenog coveka po nasem izgledu"

Ali ako gresim, mozes da das citat iz svetog pisma gde to pise. Imas ovde na poukama celu bibliju u elektronskom obliku pa mozes lakse da mi pokazes taj deo o kome pricas.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, friv рече

Hoces da kazes da su podeljena misljenja u verovanjima i da se svi ne okrecu Bibliji?

Pa sta ti mislis? Da samo pravoslavci koriste bibliju?

E moj ti... :)

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, cloudking рече

Pa sta ti mislis? Da samo pravoslavci koriste bibliju?

E moj ti... :)

Haha pa naravno da samo pravoslavci ne koriste Bibliju ali takvo ti je bilo pitanje da bih ti ja postavio takav odg. Ali ja ne znam za druga verovanja kako druge religije tumace ja samo govorim o onome kako pise u Bibliji. Ko zna kakvih jos ima verovanja  sto je jos jedan dokaz da postoji vise Bogova.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...